Archív

A budapesti Ann my Guard az október 11-én megjelenő nagylemezük második dalával jelentkezett Echo címmel, amelyhez nemrégen klip is készült, nézzétek meg!

A 2007-ben alakult zenekar engem már meggyőzött az Ourania c. lemezükkel is, és a dal kapcsán úgy tűnik, hogy az új nagylemez is igencsak várósra sikeredett. Az alternatív/space metál, vagy önmeghatározásként doll metálban utazó női frontos banda a közelmúltban nagyon kitartóan dolgozott és ennek eredményeként a holland Painted Bass Records gondozásában fog megjelenni harmadik albumuk Moira címmel. Arról nem is beszélve, hogy a zenekar egyedüli magyar fellépőként vehetett részt a holland Female Metal Event fesztiválon, ahol telt ház előtt játszottak. A Baumann Eszter Anna basszusgitáros-énekes személye köré szerveződött együttes kétség kívül gyarapítja a tehetséges előadók táborát és sok szempontból kiemelkedik a női frontos előadók mezőnyéből. Bár első hallásra továbbra is a jól ismert eszköztárral dolgoznak; vagyis a súlyos riffek, a modern rock/metál elemek, és a gothic metálhoz hasonlatos énektémák vannak jelen az Echo c. szerzeményben is, mégis érezni, hogy ez egy jóval kiforrottabb zenekar produktuma.

„A dalt egy magyar népmese, a Tihanyi visszhang legendája ihlette, ám a saját interpretációnkban Tihany szemszögéből éneklem meg Balaton fiának elvesztését, akinek a szíve a viszonzatlan szerelem miatt megszakadt. Ez a gyönyörű történet, ami kisgyermek korom óta nagyon közel áll a szívemhez, már önmagában nagyon komoly és sötét témákat feszeget: megjelenik benne a halál, a természet haragja, az alvilágba való alámerülés, illetve a végtelen körforgás.”

A Moira címet viselő korong mind hangázásban, mind küllemében keményebb, sötétebb vonalat képvisel az elődeihez (Innocence Descent (2014]), OURANIA (2017) képest. A 10 dalos album ezúttal is Vári Gábor (Miracle Sound) irányításával került rögzítésre. A csapat október elején Eindhovenben és Amszterdamban mutatja be a lemezt, itthon pedig október 26-án kerül sor a lemezbemutatóra a Metal Halloween 2018 esemény keretein belül, a TRIP hajón.

Libus Ágnes

Olvassatok róluk többet itt

Megosztom.

Comments are closed.