Archív

Feketeszakáll gitárt ragad, dalokat kezd írni, és megismerkedik a pszichedéliával. Megjelent a Men Named Holger első lemeze.

A Man Named Holger egyértelműen szerelemből született projekt, amely Blaskovits Ferenchez, Tündik Andráshoz és egy “vintage beszélő plüsspapagájhoz” köthető. Magukat high-concept kalózpszichedéliaként határozzák meg, de nem terveznek leragadni ennél, ugyanis a következő lemezükkel már a steampunk felé fordulnak.

De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis Maelstrom Ahead! c. lemezük csak most jelent meg, nagyjából 50 percnyi tengerész- és kalózsztorik, nem csak vedelésről, fosztogatásról és erőszakról. A hajózás legkülönbözőbb történeteit hozzák el, a kiábrándultságtól a kocsmában együtt éneklős, asztalcsapkodós dalokig minden van, és még ennél is több, ugyanis a legkülönbözőbb stílusok ötvözésével és kísérleti megoldásokkal dobják fel a tengerjárós dalokat. A lemezbemutató koncertre azt ígérték, belépő nem lesz, csak rum. De ha ennyi jófejség nem elég, még a lemezt – fizikai valójában – is ingyen adták. A Sails of Adversity c. dalukhoz pedig egy félig animációs klipet is készítettek. 

Szombat este a Tinta Art Cafeban mutatták be élőben, akusztikusan. A helyszín kicsike és otthonos, az enyhén szólva is rétegműfajt játszó zenekarnak pont elég. Bár alapvetően a pszichedéliát nem akusztikus megoldásokra találták ki, a dalok tök jól működnek élőben is, főleg a sok hangszer miatt. Volt ukulele és balalaika is a gitárokon és a cajonon túl, de a legkülönlegesebbnek mégis a fűrész(!) bizonyult. Ha valaki még nem hallott volna még fűrészt, annak elmondom, hogy a hangja horrorfilmek effektjeit idézi, halott operaénekesek és a szirének bosszúja egyszerre. Szóval, elég hatásos. A koncert végére pedig nemhogy ülőhely nem maradt, de a koncert végére hátul még egy kis táncikálás is belefért. Mint mondták, visszatapsra nem készültek, de a közönség unszolására elfűrészelték még egyszer.

Nagy Andi
fotók: Nagy Andi

Megosztom.

Comments are closed.