Archív

Október 19-én jelenik meg a Dungaree vadiúj nagylemeze, amiről korábban már meséltek a srácok. Az Electric Altar névre keresztelt albumról itt egy patent kis dal: a Munchausen videója itt és most látható először!

Az Electric Altar a zenekar második nagylemeze, amit a londoni Toe Rag stúdióban a Grammy-díjas Liam Watsonnal rögzítettek. Watson onnan lehet ismerős, hogy a Grammy-t a White Stripes Elephant c. lemezéért kapta, nem hiába. Látatlanban garancia a neve arra, hogy profi lemez készült, ám itt az új dal, és ha az egész lemez olyan lesz, mint a Munchausen, nem lehet mellényúlni, ha ezt az albumot rakjuk a lejátszóba.

“A klip felvételei az angliai klubkoncertek alatt készültek, Takács Borisz barátunk (B42-D.I.Y) végig velünk volt és majdnem minden (szerencsére) mozzanatunkat végigdokumentálta. A Munchausen című számunkra esett a választás első klipnek. Mivel Borisz végig ott volt velünk, ezért teljesen hitelesen tudta megcsinálni úgy a klipet, hogy az visszaadja a szám hangvételét, illetve azokat az impulzusokat, amik akkor, ott értek minket.” – mesélte a videóról a zenekar.

A Münchhausen-szindróma egy pszichiátriai betegség, ami a színlelt zavarok szélsőséges változata. Remek címadás, amihez szépen illeszkednek a klip csuszonkázó képei és a 80-as évek videójátékait idéző színvilág. A srácokat legközelebb október 12-én csíphetitek el élőben a Desszert feszten az Elder előtt, amiről majd mi is beszámolunk, aztán a november folyamán az ország több pontján is. Addig is, hallgassátok a Munchausen-t!

fotó: Takács Borisz – B42-D.i.Y

Megosztom.

Comments are closed.