Archív

A budapesti garázs rock fenegyerekek nem olyan régen jelentették meg ötödik nagylemezüket Invisible Darkness címmel. A legutóbbi, 2015-ös albummal a srácok bevágódtak a nemzetközi színtérre, vagyis dalaikat számos underground rock rádió és tv sugározta, és méltató anyagok jelentek meg a bandáról szerte Európában, de az USA-ban és Ausztráliában is.

Az együttes igazi koncertzenekar, szinte folyamatosan nyomják az élő bulikat és a hazai klubok és fesztiválok mellett rendszeresen fellépnek Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában. Bár nekem az eddigi lemezek kimaradtak, a nevük már névjeggyé vált, amely hallatán biztosak lehetünk benne, hogy minőségi rock and roll életérzésben lehet részünk, legyen az koncert vagy bármely hanghordozó, amely velük kapcsolatos.

Az új lemez pedig jó apropó volt a pótlásra; bele is mélyedtem a számokba rendesen. Többszöri hallgatásra jön ki igazán a számokban rejlő egyéni íz és közben egyre jobban rákaptam a hatvanas/hetvenes évek garázs rockját a Hellacopters, Motörhead, Black Crowes stílusában vegyítő rock and roll fílingre. A Spinning the Wheel c. számmal a srácok bele is csapnak a lecsóba, jó is húzós, rafináltan építkezős dal ez a kimunkált vokállal. A You Got Me Rollin az egyik kedvencem a lemezen, főként a női ének, na meg a felszabadult hangulata miatt. A harmadik szám, a Drowning in Numbers középtempós nóta, itt is a fogós refrén viszi a prímet, apró zenei megoldásokkal, amit a dob és a gitár alkalmazásánál hallhatunk. A The Swamp a Hammond-orgona miatt különleges, igazi déli hangulatú szerzemény. A Dancer from the Dance c. szám lett a lemez beharangozó anyaga, nem véletlenül, nagyon ütésre sikeredett és húzós is egyben. A dalhoz készült klipet Szili László rendezte.

A Bad Luck and Trouble Monster Magnet hatással operál, jól áll nekik. A Going Inside my Mind egy könnyedebb, slágeres tétel, beat-es énekkel. A The Worst is yet to Come c. dalnak van egy kis vintage blues rock hangulata és a gitárszóló még tovább árnyalja ezt a képet. A Done for Good gyorsabb, jó pörgős szám, a másik nagy kedvencem a lemezen a nagyon eltalált refrén és a szépen kimunkált vokál miatt, ui. női ének végig jelen van, ami nagyon jót tett a dalnak. A Five Miles High-ban érezhető a southern rock hatás, illetve a kezdő gitár riff country-s íze nagyon ötletes. A záró tétel a Here Comes the Light középtempós, beat-es, ugyanakkor hard rock elemekkel gazdagított világa méltóképpen keretezi az albumot.

A szerzemények nagy része 2016-ban született, a felvételek pedig a tavalyi év során kezdődtek a budapesti Artist Factoryben a zenekar korábbi dobosa, Cs. Szabó Zoltán vezetésével. A lemezen a korábbiakhoz hasonlóan vendégszerepel Csányi Rita vokalista (The Anahit) és Derecskei Zsolt billentyűs (The Bits). A borítót Rusvai Roland készítette.

A srácokkal az alábbi koncerthelyszíneken lehet találkozni legközelebb, csekkoljátok!
10.18.  Pécs
10.19.  Székesfehérvár
11.09.  Budapest
12.01.  Kecskemét
12.14. Dresden (GER)
12.15. Berlin (GER)

Libus Ágnes

A cikk az NKA – Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült

Megosztom.

Comments are closed.