Archív

A budapesti underground rockszíntér egy nagyon furcsa-exkluzív zenekara a Buso von Kobra, akiket nagyjából olyan gyakran látni élőben, mint egy unikornist. Ritka jelenség a híres-hírhedt Kínai falain kívül, városi legendák keringenek körülöttük, pedig 2008 óta zenélnek együtt.

A Csordás  Róbert, Benedek Tamás, Berke Ákos és Kiss Tamás alkotta zenekarnak egyébként a YouTube-on is akad néhány felvétele, volt egy demójuk is évekkel ezelőtt, de részükről inkább csak örömzenélés volt eddig, most pedig kijött egy teljes, hétszámos lemez, a Chinese tales from outer space vol.1 (vol.1??? Lesz több is?? Reméljük).

Az elmúlt évek dalainak kivonata ez az album, és olyan zenészek közreműködésével vették fel, mint Kovács Gergő (Red Swamp), Takács József “Jozzy” (Hellfreaks, String Theory), Mári Péter (Room of the Mad Robots), Vörös Attila (Strength of Will). Az album felvételei két stúdióban történtek; Bánházi Gábornál a Zengőkertben és Philipp Lászlonál az Abnormal Stúdióban. A végső mixelés és producer munkálatoknak Jappan & Barnsz volt az elkövetője. A lemezhez egy klip is készült, mégpedig a The Wait c. számhoz:

“A lemez kissé eklektikusnak tűnhet első hallásra, ha az ember nem tudja, hogy itt négy különböző énekessel van dolga, de a változatos dolgokat mindannyian szeretjük. Vannak rajta harapósabb, slágeresebb vagy éppen elborultabb részek is” – ígéri a zenekar. “Az albumon szerepelnek régebbi számok is, de szerintünk megérte várni hiszen, ha csak a The wait című számra gondolunk, ebbe biztosan nem került volna női vokál, ha öt evvel ezelőtt vettük volna fel. Ezert pedig Vincze-Fekete Verának jár a hatalmas tisztelet. Ez egy rock album, semmi más, amit barátok készítettek mindenkinek aki szereti!”

A lemez kellemesen sújtós lett, jó kemény, kifejezett eklektikus rock lemez, ami valahogy mégis a busos kereteken belül marad, amibe mindenki belerakhatta a magáét, egy kicsit a saját stílusából, egyfajta kivonat a magasabb hard rock szcénából. Kovács Gegő énekstílusa remekül passzol a dalokhoz, míg Csordás Robi egy erősen más vonalat húz be, de a lemezt mégsem érdemes két részre bontani. A Buso von Kobra évi egyszeri és megismételhetetlen élő koncertje vendégekkel, pezsgőbontással december 14-én lesz a Dürer Kertben, ahol a szintén friss lemezes szegedi minimál Bogart és a nagylemezturnéját itt záró budapesti The Royal Freak Out társaságában játszanak majd. Mindenképpen ott a helyetek, esemény pedig itt!

Décsy Eszter

★ PREMIER!! ★ Itt az új The Royal Freak Out lemez: A Step Beyond the Fading Line
Ütős és összetett dalok a progresszív és stoner rock határmezsgyéjéről: megjelent a The Royal Freak Out első nagylemeze, az A Step Beyond the Fading Line, amit itt és most hallhattok először! lessétek meg itt!

 

Új színt kapott a minimál Bogart hangzás – Bark Magic album ajánló
Történnek az események a minimál Bogart háza táján. A szegedi stoner rock banda eddig is jellegzetes volt a szokatlan szájharmonikának köszönhetően, mely mindig igen nagy szerephez jutott a dalok szerkezetében. A most megjelent negyedik albumon… olvass tovább itt!

Megosztom.

Comments are closed.