Archív

Külöleges premiert jelenthetünk be, ráadásul duplán. Hétfőn, 26-án jelenik meg az évtizedes fordulót ünneplő Budabeats válogatáslemeze, erről mutatunk nektek elsőként két dalt is; Dokkerman & the Turkeying Fellaz és The Mabon Dawud Republic, hallgassátok!

A tizedik évfordulóját ünneplő Budabeats alapítói, Dj Gandharva és Von Yodi összeválogattak 11, korábban sosem hallott dalt egy lemezre, aminek a Shades of Budabeats -10 years LP címet adták. Olyan előadóktól válogattak, akik amúgy is sok szállal kötődnek a label-hez, és jól reprezentálják a szabadszellemű, laza kiadói attitűdjüket. Így kerülhet egy lemezre klasszik hip hop és synth disco, acid hibrid house és afro-funk-rock vag yépp indiai dance ritmusok. Elsőre túl eklektikusnak tűnhet, ennek ellenére mégis van egy közös metszet, egyfajta életérzés, ami a lemez és a kiadó körül kialakult, olyan dallamok gyűjtő pontja, amik tuti megmozgatnak mindenkit. A szüli-LP-re őket válogatták össze: Auto Reverse, Àbásé, Chillum Trio, Crookram, Dokkerman & the Turkeying Fellaz, Freakin’ Disco, M.W.D., Suhov aka BéTé, The Mabon Dawud Republic, Tom Caruana, és Umoja.

Álljon akkor itt a The Mabon Dawud Republic dala, a lemez A/5-je; a Taeb Adub. Mabonék iszonyúan a szívünkbe lopták magukat a második Felabration bulival. Ők hazánk első afrobeat nagyzenekara, egy tizenöt fős komplett banda, akik kiváló zenészekből álltak össze tavaly a Fela Kuti bulira, de az olyan jól sikerült, hogy azóta saját dalok is születtek. A tagok ismerősek lehetnek olyan zenekarokból, mint a the Qualitonsq, a SoulClap Budapest, a Jü, vagy Sena zenekara. A Taeb Adub sodró, lendületes dal, afrikai ritmusokkal fűszerezett funk-rock, ami alaposan felráz így a tél beálltával. 

A másik most debütáló track, az A oldal első tétele, a Dusk, ez Dokkerman & the Turkeying Fellaz műve. Zimon Péteről, azaz Dokkermanról úgy tartják, hogy ő a legőszintébb old school funk az országban. Bő évtizede esett szerelembe az afrobeat ritmusokkal, első kislemeze pedig 2012-ben jelent meg a Budabeats gondozásában, így külön autentikus, hogy velük nyit a szülinapi lemez. A Dusk egy lassabb, kellemesen szuggesztív instrumentális dal, remek nyitánya a lemeznek, hallgassátok csak:

Décsy Eszter

A cikk az NKA – Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült

Megosztom.

Comments are closed.