Archív

Színes cipőben és felemás zokniban csavargás a városban kellemes gitárzenével és az egész földgolyó egy kiskanálon a Mongoose Limit legújabb klipjében, amit a Roamer című vadiúj dalhoz készítettek. Nézzétek meg!

A 2011-ben Kaposváron alakult triót Ipolyi-Gáts Hunor (ének, gitár), Csermann Ádám (basszus) és Csóti Dániel (dob) alkotja, és a 2016-os Easy c. lemezük után az utóbbi egy-két évben igen nagyon megerősödtek. Tavasszal nyomtak egy elég menő tíz állomásos klubtrunét Hangfoglalós támogatásból, az idei koncertszezont pedig múlt pénteken zárták a TRIP hajón. A most debütáló Roamer c. dalt és a klipet játszották és vetítették, a videó pedig nálunk látható először online. A klipet illetően a zenekar egyszerű koncepció mentén dolgozott, az elkészítésnél pedig Markos Kristóf operatőr segített nekik, a feliratokat pedig Szakály Réka Anna szerkesztette.

“Az érdeklődő ember átka, hogy néha két szék közé ül. Ha élsz – és mind ezt tesszük -, tapasztalsz. Nehéz belül egyeztetni a látott világokat, főleg, ha azok radikális szélsőségek. Könnyű elveszni dogmák között, főleg, ha megpróbálod megérteni azokat, akik vakon óvják őket. A Roamer azokról szól, akik küzdenek a kényelem ellen, és ezáltal a nehezebb utat járják. A szám címe csavargót jelent, hisz így nincs megállás. A belső ének az elejétől fogva hadakoznak, majd a végén egy katarzis erejéig egyesülnek. Megállni azonban ezután sem lehet…”

A heavy téma ellenére is kellemes dal nagyon is hozzá illő klipet kapott, egyszerű, de annál kreatívabb ötlet alapján. Ebben a dalban is hallható a titkos negyedik zenekartag, Torma Zoltán hangmérnökük áldásos ügyködése, az ő ötlete volt, hogy a stúdióban felvett extra vokálokat, hangszereket és effekteket élőben is használják samplerről, hogy teltebb hangzásuk legyen. A Mongoose Limit tavasszal valószínűleg ritkábban lesz látható, új lemezen dolgoznak majd, ami után biztosan újult erővel és tele energiával térnek majd vissza.

Décsy Eszter
Album cover: Mezei Dávid

A cikk az NKA – Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült

Megosztom.

Comments are closed.