Archív

Sosem fogy ki a budapesti rock színtér az újabb és újabb izgalmas zenekarokból, és hopp, így az év végére is felbukkant egy újdonság. A négytagú Antares itt és most mutatkozik be “élő szövegvideójával”, amit a Become a Man c. dalhoz készítettek.

Az Antares zenekar Kovács Botond gitáros és Pap Dávid Page fejéből pattant ki tavaly, majd csatlakozott hozzájuk Kolosai Ferenc (ének, basszus) és Dér Dávid (billentyűk), így négyen pedig igazi ösztön-zenét alkotnak meg. Legelső daluk, a Become a Man, felvillantja, vajon mire is számíthatunk tőlük a jövőben: könnyed progresszív rockzene funkos, jazzes, bluesos elemekkel ötvözve.

“Hossz út áll még előttünk, de az a szintű együtt zenélés és élvezeti faktor, illetve a már elkészült dalokra való büszkeség, ami a zenekaron belül működik már most több életre is elég lenne.” – mondta Page a közös munkáról.

Bemutatkozásként azért a Become a Man-t választották, mert szinte teljesen a közös munkából született, ebbe mind a négyükből került valami. Élőben, metronóm nélkül rögzítették, hogy – ahogy fogalmaztak – lélegezzen a dal, legyen benne egy kis spontán íz. A zenei alapon és az éneken is érezhető a klasszikus prog-rock és blues-rock hagyomány a Doorstól a Les Zeppelinig, ahogy a modernebb zenekarok hatása is a Thame Impalától a Grand Mexican Warlockig. Hallgassátok is meg, aztán szombaton irány az ELLÁTÓház, ahol a zseniális osztrák prog-rock trió, a Mother’s Cake előtt játszanak.

Itt találjátok a facebookjukat

Décsy Eszter
fotó: Kardos Gábor

Megosztom.

Comments are closed.