Archív

Ismered azt az érzést, amikor szavak nélkül csak vigyorogsz a világba, mikor kisétálsz egy koncertről, ugye? Amikor azt érzed, hogy … uh. Meg, hogy … áh. Tegnap este visszatért hozzánk a tiroli Mother’s Cake, őket pedig a Köpönyegforgatók és a tegnap este debütált Antares vezette fel, mi meg ki nem hagytuk volna!

Nem is tudom, mikor mentem koncertre ennyire korán, de nagyon kíváncsi voltam az Antares első koncertjére, ami mindig nagy dolog egy zenekar életében és többnyire anyukák, apukák is nagyobb számban fordulnak elő ilyenkor. Úgyhogy tegnap este fél hétkor már ott álltam a színpad előtt, a srácok meg a hideg ellenére is nagy lelkesedéssel csaptak bele a koncertbe. A napokban nálunk debütált daluk alapján igen sok kreditet kaptak, és bizony nem is csalódtam. Iszonyú jó, pörgős, progresszív poprock, bluesos, funkys elemekkel, szépen felépített dalokkal. Jó ideje nem láttam már ilyen izgalmas zenekari indulást, nagyon kíváncsian várom, mi lesz belőlük. Egyelőre kicsit sokat pakolnak a dalokba, de ez idővel letisztul, és biztos vagyok benne, hogy meghatározó pontjai lesznek a hazai rockszínrtérnek. 

★ PREMIER!! ★ Izgalmas prog-poprock a láthatáron: Antares – Become a Man – Sosem fogy ki a budapesti rock színtér az újabb és újabb izgalmas zenekarokból, és hopp, így az év végére is felbukkant egy újdonság. A négytagú Antares itt és most mutatkozik be “élő szövegvideójával”, amit a Become a Man c. dalhoz készítettek. Nézzétek meg itt!

A Köpönyegforgatók zenekart még jó pár éve egyszer egy tehetségkutatón láttam, és azóta valahogy elkerültük egymást, egészen tegnap estig. A Miskolc-Budapest tengelyen élő-alkotó zenekar akkor első blikkre egy szimpla gimis bandának tűnt, és ezt az ízt tegnap este is éreztem, de azért a szimpla alter rock mellé beleraknak némi zúzósabbat, hip-hoposat, akár reggaes dallamokat is, valami tehát történt az elmúlt években, valami jobb irányba mozdulás. A kezdő és záró prog rock közé ügyesen becsempészett gimis hangulat könnyedsége egy korai szombat este sosem jön rosszul.

Persze, hazudnék, ha úgy tennék, legeslegjobban nem a Mother’s Cake buliját vártam. Naná, hogy vártam, nagyjából fél éve (avagy inkább két éve, a legutolsó hazai bulijuk óta). Ahogy a napokban készült interjúban is meséltek róla, nagy utat járt be a három tiroli srác az osztrák kisvárostól ausztrál gigaszínpadokig, látni akartam, vajon mit változtak út közben. Nos, a sok-sok közönségénekeltetésen kívül maximum annyit, hogy még profibban játsszák az amúgy is iszonyú különleges power progresszív rockot, ami csak egy trióból kiférhet. Egy újdonságot is becsempésztek a tegnapi setlistbe, már bizsereg a gyomrom, hogy mikor készül el az új lemez, emellett az első és legutóbbi album dalait nyomták, aminek különösen örültem, ez a kettő üt a leginkább.

Visszatérnek hozzánk a tiroli power prog-rock srácok: Mother’s Cake interjú
Kevés olyan energikus, arcletépős zenekart tudnék mondani, akikért élőben és a felvételeken is teljesen meg… a zenekar frontemberével, énekes-gitárosával, Yves Krismerrel beszélgettünk, olvasd tovább itt!

Szóval itt volt ez a három srác, mosolyogva felálltak a színpadra, aztán szépen leszakították az arcunkat. Dugig volt az ELLÁTÓház és mindenki megőrült (leszámítva a basszusgitárt tíz centiről fixírozó piros hajú kolléga, aki valami olyan világból nézhetett kifelé, amiből mi nem), még kint a kertrészben is, amit ki kellett nyitni a hideg ellenére, hogy elférjenek az emberek. Az esernyős fénymegoldás nagyon tetszett, de ez a zenekar a legcsupaszabb színpadon, mindenféle vizuál nélkül is olyan erős és energikus, hogy semmi szükségük a csicsára. Volt ott benyújtott házipálesz kóstolgatás és tömegen szörfözés, ahogy az egy klasszik klubbulin kell, nem utolsó sorban pedig a legerősebb húzódalok a két legerősebb lemezükről egy jó ráadással, ami után olyan idült vigyorral hagytam el a helyet, ami le sem olvadt a fejemről még órákon át, és ismét ideidézném Bulcsú cimborámat: “én már soha más zenét nem akarok hallgatni”. Srácok, légyszi gyertek vissza mielőbb!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

A cikk az NKA – Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült

Megosztom.

Comments are closed.