Archív

Sötét, nyúlós, mérgező és visszahúz, mint az emberek negativizmusa – a The Royal Freak Out új klipjében az az élet sötétebb és világosabb oldalát mutatja meg.

December 14-én a Dürer Kertben zárja lemezturnéját és az évet a The Royal Freak Out, ennek apropóján egy új klipet is készítettek. Az októberben megjelent nagylemez egyik leghúzósabb dala a Poison, amihez eredetileg csak egy szövegvideót terveztek, ám a koncepció magát felépítve ennél jóval több lett.

“Vannak azok az emberek, akiknek semmi sem jó. Csak ülnek az illúziókból felépített várukban, nem hajlandóak észrevenni az új és/vagy jó dolgokat, csak árad belőlük a negatívum. Na, ez a szám nekik szól.”

Ahogy elkezdték a szövegvideót kidolgozni, rájöttek, hogy a magukhoz képest rövid dalban több az instrumentális rész, mint a vokális, amit bizony valamivel ki kell tölteni, így formálódott Borics Virág grafikai koncepciója, ami nem is igazán a szöveg leképezése, és még csak nem is értelmezési kulcs, inkább az egyik értelmezési lehetőség vizuális csomagolása, mintegy plusz jelentéstartalmat adva az eredeti dalszövegnek. Ellentétben a szeptemberben megjelent Miss Misery klippel, ami abszolút a nyarat idézi, a Poison videója sötét, nyúlós, esős, mint az ősz, de a végén ott a tavasz és a napsütés ígérete.

A srácokat legközelebb élőben december 14-én a Dürer Kertben láthatjátok (fb esemény itt), ami egyben lezárja a lemezturnét és az idei évüket is. Vendégük lesz a szegedi minimál Bogart és a Buso von Kobra. Ne hagyjátok ki!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

A cikk az NKA – Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült

Megosztom.

Comments are closed.