Archív

A nyáron Budapest legmenőbb kulturális szórakozóhelyeként funkcionáló Valyo Kikötő nem megszűnt, csak átalakult: 2019-ben ismét itt izzítja be ugyanis a Mobil Szaunát a Valyo – Város és Folyó Egyesület. Az immár hatodik szezonját lehúzó Szauna mellett ezúttal egy hüttével is készül a város fejlesztéséért dolgozó csapat, a helyfoglalásra pedig december 5-től van lehetőség.

fotó: Nagy Tamás

Idén 6. alkalommal kezdi meg a Valyo – Város és Folyó Egyesület a szaunaszezont. A csapat sokat próbált, különleges kisbusza ismét felölti szaunajelmezét és január 5-től már fogadja is a vendégeket. Időpontot foglalni online lehet, ugyanitt le van írva minden tudnivaló is. Ahogy minden évben, idén is 15.000 forint adományért cserébe lehet kipróbálni Budapest legkülönlegesebb szaunáját, ami 2019-ben is a Valyo Kikötőben lesz. A kisbusz volt már fiatal költők turnébusza, instant szórakozóhely a Lánchídnál, konyha a Kikötőben és természetesen minden évben beépítették a szaunát is a Valyo önkéntesei.

A Valyo – Város és Folyó Egyesület 2011 óta dolgozik a budapesti Duna-partok felértékelésén. Az Egyesület szerint a Duna a főváros legfontosabb természeti kincse, viszont kihasználatlan és a megközelítése is sokszor életveszélyes. Ezért kutatják azokat a területeket, amelyek igazán el vannak hanyagolva és kisebb-nagyobb akciókkal, megújításokkal hívják fel rájuk a figyelmet. A Rákóczi-híd pesti hídfőjénél található Valyo Kikötő egy ugyanilyen elhanyagolt terület volt, melyet egy egész nyáron át tartó kulturális fesztivállal, önkéntesek segítségével felhúzott épületekkel és bútorokkal virágoztattak fel idén május 1. és szeptember 30. között.

Idén nyáron tuti itt fogsz kikötni. Sokszor! – Teszteltük a Valyo Kikötőt
Közösségi építkezés, kiszakadás a városból és a legbarátságosabb bulihely a városban – leteszteltük a Valyo Kikötőt. Többször is. Olvasd tovább!

Megosztom.

Comments are closed.