Archív

Igen mozgalmas évet tudhat maga mögött az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Aurevoir.. Kiadtak egy nagylemezt, összedobtak egy frappáns klipet és a fesztiválszezonban is aktívan tevénykedtek. Ezek után sincs megállás, nem unatkoznak a srácok, az idei és a jövő évről kérdezgettük a csapat egyik tagját, Agócs Mártont.

Nagylemez, videoklip és a koncertek, rengeteg az esemény mostanság. Hogyan éltétek meg az elmúlt időszakot?
Hazudnék, ha azt mondanám, nem voltak kemény napjaink – és másnapjaink –, de mindent összevetve fantasztikus évünk volt! Valami ilyesmiről álmodoztunk, amikor elkezdtünk zenélni, és nagyon remélem, hogy tovább tudunk haladni ezen az úton, amin elindultunk.

Agócs Márton – fotó: sinco

A nagylemez megjelenése óta eltelt néhány hónap. Milyenek a visszajelzések a rajongók részéről? Egy saját albummal mindig rengeteg a munka, az önkritika, így visszatekintve milyen érzéseitek vannak vele kapcsolatban?
Saját „gyermekről” nehéz objektíven nyilatkozni, de a koncertek és egyéb visszajelzések alapján úgy látom, a közönség szereti, ráadásul a Hopsza című dalunkkal felkerültünk a WOMEX magyarországi válogatáslemezére is, úgyhogy nincs okunk panaszra. És ne feledjük, hogy egy lemez mindig a zenekar és a dalok éppen aktuális állapotát örökíti meg. Mi pedig akkor és ott kihoztuk magunkból, és a dalokból is a maximumot. Szóval én nagyon örülök és büszke is vagyok erre a lemezre. (De a következő sokkal jobb lesz.)

Meséljetek a klipről! Honnan jött az ötlet és mi volt a koncepció a videó készítésekor?
Finoman szólva nem volt egyszerű szülés. Eredetileg májusban szerettük volna felvenni, de Viktorunknak a szegedi lemezbemutató bulinkon kilyukadt a tüdeje, ezért egy hónap kényszerpihenőre kellett vonulnia. Amikor pedig visszatért, már indult a nyár, és a fesztiválszezon. És ha már szülés: nem sokkal később Misiéknél megszületett a trónörökös, úgyhogy fontossági sorrendben szegény klip nagyon hátra csúszott. Végül szeptemberben, amikor végre kicsit fellélegeztünk, no, meg közeledett a leadási határidő is, újra napirendre került, és a már említett hős, Fejér Misi, síró gyerekkel a vállán, kitalálta, és meg is szervezte az egészet. Az eredeti koncepció szerint egy szép image klipet szerettünk volna forgatni, ahol mezőn és erdőszélen muzsikálunk a naplementében. Hát ez nem sikerült. A klipből az is kiderül, miért.

fotó: sinco

Miért pont ehhez a dalhoz készült videó? Várható esetleg még klip a nagylemezen hallható másik számhoz is?
Nyári slágert nem sikerült írnunk, úgyhogy jött a B terv. Azaz, hogy ahhoz a dalhoz csináljunk klipet, amelyik a legeklektikusabb, és egymagában is jól mutatja be az egész zenekart. Így esett a választás a Hopsza című nótára. S hogy várható-e másik klip? Természetesen igen, de hogy mikor, azt egyelőre nem tudom megmondani.

Számos fesztiválon is megfordultatok a nyáron. Akad olyan, amelyik valamiért különlegesebb volt a többinél? Esetleg történt valami szokatlan vagy vicces dolog?
Az én egyik legkedvesebb fesztiválélményem Debrecenben a Campus Fesztiválon történt. Már jóval a koncert előtt kiszúrtuk, hogy a színpad szélén ott figyel a világ legmenőbb (játék) csirkéje. Viktor szórt neki szotyit, megsimogattuk, stb., de hamar szólt a gazdája, Sanyi (biztonsági őr), hogy ha szeretnénk tovább élni, ne nagyon zavarjuk a jószágot. Mi pedig jó gyerekek lévén odébb is álltunk. Lement a koncert, tök jól sikerült minden, pakolgattuk el a hangszereket, amikor újra odajött Sanyi, és képzeljétek: annyira tetszett neki a buli, hogy nekünk ajándékozta a csirkét! Aki azóta a zenekar hivatalos háziállata és egyik legnagyobb ereklyéje. Szóval ezúton is nagyon köszönjük, Sanyi! Lávjú!

fotó: sinco

És ha már tervek, milyen elképzeléssel kezditek a jövő évet? Mire számíthatnak az Aurevoir. rajongók?
Idén koncertezni már nem fogunk, helyette gőzerővel dolgozunk az új dalokon. Jövő év elején szeretnénk felvenni egy 3-4 dalból álló kislemezt, és a régebbi számokat is szeretnénk kicsit átdolgozni, úgyhogy nem fogunk unatkozni. S ha minden jól megy, tavasztól egy megújult, az eddiginél sokkal jobb koncertműsorral állunk majd színpadra.

Salvai Ádám
Borítókép: Fejér János

A cikk az NKA – Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült

Megosztom.

Comments are closed.