Archív

Év vége felé mindig feltorlódnak egy kicsit az újdonságok, mi is nyakig merültünk a virtuális levélkupacban. Íme néhány kiemelkedő friss videó, amit mindenképpen szeretnénk megmutatni nektek. Hegytetőről strandlabdákig, azaz itt az új ék, SoNar, Pedig és Kies videó az eklektika jegyében. Nézzétek meg!

Lenyűgöző hegyek között / ék – Mountains II

Az ék zenekar legutóbbi, Whatever It Takes c. lemezéről választott dalt legújabb klipjéhez, amit Szombath Máté készített (akivel a Trillion Crumble Me c. klipjét is forgatták). A szlovén Triglav Nemzeti Parkban forgatott klip iszonyú szép látványvilággal egészíti ki az amúgy is kiváló dalt.

Tükör által pszichedelikusan / SoNaR – Krimi

Az év egyik legerősebb és/vagy legtrükkösebben elkészített videója a SoNaR új klipje, amit Miki357 rendezett az új, Krimi c. dalhoz. „A klip egy folyamatos előre-hátra mozgásra épül, minden esetben a képkocka központjában egy négyzet alakú tükör áll. Ennek a mérete a kameramozgás által változik, a vágás dramaturgiája minden esetben erre reflektál.” – zseni, nem? Mindemellett a SoNaR ezúttal is remek dalt írt, amibe ezúttal Jappánt hívták producernek, és jövőre már új lemezzel szeretnének kijönni. Várjuk!

The Evil Earring / Pedig – Nyel

Az alábbi kommentárral érkezett a legújabb Pedig videó: “Bár legutóbb, mikor írtál rólunk, nem voltál elragadtatva, de ha ezt esetleg jónak találod és írnátok róla akár egy picit is, nagyon örülnénk neki. :)” Nos, a Nyel szövegének nem sikerült megdönteni a korábbi álláspontunkat, pedig a zenei rész rendben van, ellenben a klasszik éjszakában kódorgós imidzs klipet egy olyan nem várt motívummal rázzák fel, amire nem számítasz, és ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Gonosz Fülbevaló. Hallottatok már ilyet?

Strandlabdákkal megfordulás / Kies – Megfordítanám

Brautigam Beri és Tiszai Andris, azaz a PUR_E-os srácok ezúttal a Kiesnek készítettek imidzs klipet. Feszes, rövid, két és fél perces dalhoz feszes klip illik, nagyon szépen bevilágítva, strandlabdákkal extrázva. Nem is kell ennél több egy ilyen dalhoz. A Kies idei évének utolsó nagy megmozdulása, 29-én lesz a Dürer kertben (esemény itt), ahol először játsszák majd élőben is ezt a dalt. Lessétek meg!

válogatta: Nm

A cikk az NKA – Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült

Megosztom.

Comments are closed.