Archív

A 2006-ban alakult pesti szövegcentrikus, alter-pop-rock stílusokat keverő gimibanda máig megőrizte gyökereit, majd hozzátettek némi rapet és elektronikát, így sikerült három nagylemezt és egy EP-t összerakniuk, majd jött némi csend. Mostanáig. Még az év végén hoztak ki egy új dalt Nyel címmel (igen, a gonosz fülbevalós), most pedig még egy új dal érkezik, amit itt és MOST láthattok-hallhattok először.

Ahhoz, hogy ez a dal megszülethessen, szükség volt Kneif Gergő basszusgitáros érkezésére is, még 2017-ben. Összesen négy dalt írtak együtt, amit a nyár folyamán rögzítettek az M54 Stúdióban az Autopilotból ismert Köge keze alatt.

“Nagyon flottul mentek a felvételek, sikerült teljesen különböző számokat felvennünk. Mindegyikük egy kapcsolat egy- egy fázisát járja körbe, a szakítást kihagyva: vágyakozás, játszmák, stabilitás és visszavágyódás. Ezek közül elsőként a Nyelhez forgattunk videót, most pedig itt a She Shies.”

“A She Shies egy 2007-es dalunk, ami egy lányhoz szóló egyszerű szerelmi vallomás tulajdonképpen. Az utóbbi időben ismét elővettük ezt a dalt (mert most már végre megtanultuk rendesen eljátszani :), és ha már úgy döntöttük, hogy felvesszük, csavarni szerettünk volna egyet rajta, hogy Balázs helyett egy lány énekelje ezúttal. Szirmai Juli a dobosunk, Pali húga és tudtuk, hogy van egy elég egyedi éneklős-experimental szólóprojektje, a Sirulia, amit nagyon érdekesnek találtunk. A klipben ő énekel a zenekarral, ami két idősíkban játszódik: a zenekaros a “jelenben”, míg a másik 2007-ben, ahol a lányt látjuk, akihez a dal szól, azokon a helyeken, amelyek a zenekar életében fontos szerepet játszottak akkoriban. Aztán a két szál a végén valahogyan találkozik majd. Egy egyszerű hangulatvideót szerettünk volna igazából készíteni, ami kicsit elüt a másik három daltól. A felvételeket Hajmási Péter készítette, a lány szerepében Budai Sarolta látható. Gitáron most is Szabó Dániel játszik, a dobokért pedig Szirmai Pál felel.” – mesélte Szegedi Balázs, a zenekar frontembere, aki nem mellesleg a single borítóját is készítette.

A tavasz során további két klipet szeretnének még kihozni a Nyelhez kapcsolódóan, ezeket szintén Hajmási Péter rendezi majd, Szegedi Balázs írja és vágja őket, és persze irány a színpad is, csekkoljátok a facebookjukat az aktuális dátumokért.

Décsy Eszter
Zenekari fotó: Seres Sándor

Megosztom.

Comments are closed.