Archív

A Rien du Sol zenekar bemutatkozó lemeze, egy érdekes egyvelege a laza rock’n’rollnak és az elektronikának. Néhol magával ragad a lebegés, néhol pedig már-már bólogatni kényszerülsz egy szuper riffre. A We’ll See, Father szuperül sikerült bemutatkozás.

A lemezt összességében az ambivalens hangzások jellemzik, kicsit shoegazing, kicsit ambient, nagyon jól vegyítették a különböző stílusokat a számokban. Az együttest 2018-ban alapította három budapesti srác: Casasola Manuel (ének és gitár), Kovács Martin (gitár, vokál, elektronika) és Divényi Márió (dob). Mint megtudtam, elég vegyes gyökerekkel, hatásokkal rendelkeznek. Manuel olasz származású, Márió pedig sokat élt Indiában. Talán innen is eredhet, ez a könnyed lebegős érzés, amit zenéjükön keresztül próbálnak nekünk is átadni.

A lemez első dala a Drifting címet kapta, nagyon hangulatos könnyű kezdés, már-már nyolcvanas éveket idéző szinti pop hangzással. A vége felé viszont már kibontakozik a történet, itt gyorsul a tempó, és jön a katarzis. Másodikként pedig a Martyrs (SOS) című dal érkezik. Erre készítették el a srácok az első klipjüket is.

Ladányi Jancsó Jákob érdekes képét mutatja be Budapestnek, ahol egy becsomagolt lányt látunk, akit áthurcolnak sok helyszínen. Meglepő videó, érzelmes, és titokzatos. Kicsit olyan mint maga a zenéjük. Nekem talán ez is lett a kedvencem erről a kislemezről. Szépen lassan bontakozik ki, de ahol érkezik a nagy jelenet, ott annál nagyobbat üt. Utána pedig a Saola követi a dalokat, a csapat elmondása szerint ez volt az első dal ami a lemezre íródott. Légies, érzelmes dal, még ha nem is magyarázza el teljesen a dolgokat. Az utolsó a kislemezen a Cast Aside című melenkólia. Nagyon lassan haladva bontakozik ki, de igazi őrületet hoz magával. Tökéletes záródal lett. 

Egy szuper korongot kaptunk, egy új zenekartól. Szerintem újdonsággal tudnak szolgálni a magyar zenei palettán. Élőben is érdemes őket elkapni a január 26-án lesz a Dürer Kert kistermében a Planemo és a Fleet Goes North társaságában. A srácok már dolgoznak egy új dalon, ami a koncerten is hallható lesz majd.

Zsirmon Norbert
artwork: Lakos Tamás

Megosztom.

Comments are closed.