Archív

Ahol az elengedés megtörténik, ott kezdődik a szabadság. Az Autopilot legújabb, karmolós zenei-szövegi megfejtése, a Where the Sky Begins itt és most hallgatható először, füleljétek meg!

Bő egy év telt el az Autopilot nagylemeze, a Half the Pressure Twice the Speed óta, ami nálunk debütált, és amivel a zenekar már kifejezetten szépen összeért, és a 2017-es év legerősebb lemezei közé is bekerült.

★ PREMIER!! ★ A fekete lyukon is túl: Autopilot – Half the Pressure Twice the Speed
A második EP-re négy évet kellett várni – nem mellesleg nagyon is megérte -, a Half the Pressure Twice the Speed viszont alig fél évre rá követte. Itt és most, nálunk hallgathatjátok meg először! – tovább a cikkre…

Hosszú idő ez, amíg a zenekar nem adott ki új anyagot, ezt a single-t pedig nagyon vártuk már, de eközben a zenekar nem volt tétlen, érlelte az őket ért megannyi zenei hatást, és azt is igyekeztek feldolgozni, hogy gitárosuk, Rátkai Marci csatlakozott Farkas Balázs másik zenekarához, a The Royal Freak Outhoz, így ez a váltás is lassíthatta a munkát. Ám, hogy megmutassák, nem tétlenkedtek, innentől kezdve nagyjából havonta szeretnének egy-egy új dalt kihozni. Az épp most debütáló Where the Sky Begins alaposan magával sodorja az embert, pedig, a sárácok szerint “csak” hozzák a formájukat:

“Maga a szám bizonyos értelemben a megszokott AP-s rutin szerint készült, azaz a dal címe jóval azelőtt megszületett már, minthogy akár egy hangot is megírtunk volna belőle. Ez főleg azért érdekes, mert a cím jócskán determinálta, hogy miről és hogyan fog szólni a dal. Aki eddig is szerette a zenekart foglalkoztató zenei és szövegtémákat, az most sem fog csalódni. Az elszállós ének- és gitártémákat most sem mellőztük, a basszus és a dob szokás szerint döngöl. Ahogy a legutóbbi lemez, úgy ennek a számnak is a munkálatait a saját stúdiónkban végeztük, egy csapatként, persze Köge áldásos szakmai felügyelete alatt, amiben, úgy érzem, rengeteget fejlődtünk egyénileg és zenekarilag is.” – mesélte Rátkai Marci.

fotó: Autopilot

“Egyértelműen az eddigi legjobb dalunkkal nyitjuk az idei évet! Idő közben a házi stúdiónk is kinőtte magát rendes stúdióvá, így hangzásban is végre 100%-ban tudtuk hozni, azt a világot, amit megálmodtunk. Jól feltettük magunknak a saját lécünket, egészen technikásra sikerült a cucc és tök jól kiegészíti Balázs eszelősen fogós énektémáit.” – monda el Köge.

“A dal énekszempontból egy picit más volt, mint az összes eddigi kiadványunk. Míg az első EP nélkülem készült, a Practices kislemezen már egy dal az én nevemhez köthető. 2017-ben a Halft the Pressure, Twice the Speed lemezre az énekeket már nagyon nagy részben együtt írtuk Kögével, talán 2-3 dal kivételével. Ez alkalommal viszont mégtovább ment a közösködés, mert Köge végre markáns részt vett ki az éneklésből is, így ebben a dalban, már az ő hangja is szerves része a műnek. Továbbá Marci és Zsolti is aktívan részt vett az énekek felvételében, így hát ez a dal igazi csapatmunka énekszempontból.” – tette hozzá Farkas Balázs.

Where the Sky Begins élőben először február 15-én lesz majd látható-hallható a Robotban, ahol a srácok a Red Swamp társaságában nyomnak egy hatalmas bulit. Csekkoljatok be az eventre facebookon és élőben is 15-én a Robotban!

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.