Archív

Viszonylag kevés tényleg fasza kezdő magyar zenekar lép színre, de a The Tree Band nevű formáció pont egy ilyen igazán fasza banda. A 2017 környékén alakult csapat, nemrég adta ki bemutatkozó lemezés Live in Studio címmel. Gyertek velem a poros amerikai országutakra és szeljük át együtt a várost ezzel a koronggal a lejátszóban!

A lemez címéből már rögtök kitűnik, hogy nem szokványos a debütálás hangulata, lesz benne valami improvizatív. A srácok saját elmondásuk szerint nem is játszottak még szólót kétszer ugyanúgy. Igencsak érdekes korongot raktak össze bemutatkozás gyanánt, vegyes hangulatú számokkal, de ami talán mindben egyezik, az a tökösség. A csapat Kovács Máté (gitár), Szerdahelyi Boldizsár (gitár, ének), Doór Mátyás (basszusgitár) és Károlyi Péter (dob) tagokból áll össze.

A lemez első száma az Alone címet kapta, kezdések jól illik, laza blues szám lett. Kicsit szomorkodós, melankolikus. Erős dal lett. Utána a The Soul in Flames követezik, itt mág keményebbre veszik a srácok a tempót és jöhet egy király blues rock. El tudom képzelni, hogy ez bömböljön egy amcsi izomautóban. Nagyon jó lett a riff ebben a nótában. A Revolution is ezen a vonalon mozog, igazi hetvenes éveket idéző móka a javából. Olyan mintha a Vinyl című méltán kultikus sorozatot nézném közben, amiben ez simán lehetne betétdal. A High laza kezdése után szépen lassan bemelegszik, mint a napon a Chevy hátsóülése, és elindul egy igazán country nóta. Bármelyik déli államban megállná a helyét ez a track. Az I Got My Mojo már egy kicsit lazább vonalon megy tovább. Be kell valljam, nem szoktam ilyent írni, de basszus, a kezdése elég Ivan and the Parazol szagú lett. Nem a szám hasonlít, hanem a hangulata. A Tommy in the Train klasszikus blues dal, a maga jó értelmében. Imádom a dob karimájával játszó kiállásokat. Adnak a számnak egy szuper élő hangulatot.

Érdemes a srácokat meghallgatni, YouTube-on az összes dal elérhető. Elmondásuk szerint ez csak egy nulladik lemez, már dolgoznak új dalokon, így hamarosan még több ilyen király zenét hallhatunk tőlük. Remélem hamarosan élőben is el lehet majd őket csípni, valahogy a budapesti éjszakában. Hajrá nekik, irány a Wembley!

Zsirmon Norbert
fotó: The Tree Band

Megosztom.

Comments are closed.