Archív

Nemrég jelent meg egy új videóklip, most pedig elérhető az új album. A Neverending Sorry lemezt élőben is meg lehet hallgatni nemsokára, ugyanis a Mayberian Sanskülotts február 16-án az Akváriumban lép fel. Addig Csordás Zitától, a zenekar énekesétől megtudtunk egy kicsit többet a videóról, az albumról és erről a rengeteg bocsánatkérésről.

Beszélgessünk egy kicsit az új klipről! Miért pont ehhez a dalhoz készült videó?

Tulajdonképpen nem tudom, de mindannyian ezt mondtuk ilyen lemez előtti beetetős számnak. 😊

Mi volt a háttere, a koncepciója a felvételnek? Miből indult ki az egész?

A klip alapötletét, hogy egy szobában ülök és mondom a szöveget a kamerába nézve és közben dolgok történnek, még olyan 19-20 évesen találtuk ki Gallusszal. Nem egészen ilyennek képzeltem, aztán rájöttem, hogy amikor az üres térbe beugrál a zenekar, az tök jól rímel arra a sorra, hogy “I fill the empty room with you…”
A dalszöveget 2013-ban írtam, amikor Valenciából Barcelonába vonatoztam tök egyedül, egy nappal a hazaérkezésem előtt, fél évnyi Erasmus után. Amúgy elég szomorú voltam, de azért boldog is. Nagyon szerettem volna már találkozni életem szerelmével, és épp próbáltam elfelejteni pár fiút, szóval csak a szokásos. Ilyenkor egyedül ülni egy külföldi vonat kupéjában a legtökéletesebben ihletett pillanatokat idézi elő az emberben. Úgyhogy a szöveg elég gyorsan jött, viszont alapvetően magyarul írtam meg és csak később próbáltam meg angolra fordítani olyan szándékkal, hogy majd egyszer, ha úgy adódik, akkor oda tudjam tolni ezeknek az elfeledésre váró fiúknak az arcába, akik külföldiek, hogy amúgy ezt neked írtam ezer éve. Amúgy meg a dal alapvetően ezekről az érzésekről, és a vonatozáskor látott táj absztrakcióiról szól.

Említettétek, hogy a dalszöveg egy Valenciából Barcelonába történő vonatozás alatt született. Jellemző rátok az utazgatás, sok helyen jártatok már (külön-külön, akár együtt)? Hova szeretnétek mindenképp eljutni?

Hát, jellemzően szoktunk együtt utazgatni ebben a szép kis országban szebbnél szebb helyekre, ahol fellépünk, aztán haza is együtt kényszerülünk utazni. Néha külföldre is eljutunk fellépni, és ilyenkor is egy buszban szoktunk utazni, hiszen nincs is annál jobb, mint amikor egy zenekar együtt buszozgat. Amúgy Gallusszal voltunk már együtt a nagymamámnál Beregdarócon a Kenderes napokon, ami remek volt. Ezen kívül azt hiszem átlagos mennyiségű időt töltünk utazással.

Az Empty Room a felvezetése a negyedik nagylemeznek. Mióta íródtak, készültek a számok a Neverending Sorry albumra?

Már az előző lemezünk, az Adlait készültekor megszületett pár dal a Neverending Sorry-hoz, úgyhogy elég régóta.

Február 16-án előadjátok az új dalokat és a facebook eseményt böngészve (illetve a néven elgondolkozva) feltűnő a sok bocsánatkérés. Tele lesz szakítós szövegekkel az album? Vagy majd ott, helyszínen kiderül minden?

Gyakorlatilag egy szakítósnak szánt dal sincs a lemezen. Bocsánatot bármiért lehet kérni. Nekem amúgy is szokásom a mértéktelen és keresetlen bocsánatkérősdi. Ha valaki még emlékszik ránk mondjuk 2012-ből, az biztosan tudja, hogy a koncertjeinken minden dal után bemondtam szétdelayezett hangon, hogy nagyon sajnáljuk, hogy megint ennyire szarul játszottuk el ezt a számot is, és amúgy is sajnálunk mindent, azt is, hogy itt vagyunk és inkább mindenki menjen haza, mert jobban jár, tehát a név adott volt, csak ki kellett mondani.

Milyen hangzásvilág és atmoszféra jellemzi majd az új albumot? Miben tér el a korábbiaktól (persze, ha lesz nagyobb eltérés)?

Valószínűleg most sem a mi számaink fognak pörögni a bulikban. Marad a középtempó, közepes melankólia, lesz benne zongora meg sok szinti is, a jól bevált Balogh Gallusz gitáreffekt, szóval valami más, de mégsem annyira.

Milyen élmények, illetve zenei impulzusok inspiráltak titeket a dalszerzés során?

Sziló (Várnai Szilvia, billentyű) zenekarba való beszállásával kinyílt számunkra a zene világának egy újabb kapuja. Szerintem az ő profi zenész hozzáállása nagyon megdobta mindenki alkotókedvét, illetve kicsit talán bátrabbak lettünk, és egy olyan dimenziót adott a bizonyos szempontból kétbites zenénkhez, ami tökre kellett.

Az album már hallgatható mindenki számára. Mik a tervek és elképzelések a megjelenés után az idei évre?

Minél előbb szeretnénk elkezdeni a következő lemezen dolgozni, amúgy meg turnézni megyünk, utazgatunk, koncertezgetünk, és reméljük a legjobbakat.

Salvai Ádám
Fotók: Mayberian Sanskülotts facebook

Megosztom.

Comments are closed.