Archív

NOW_9795

Véletlenek különös összejátszása lökött be a Mika ajtaján, még néhány hónappal ezelőtt. Emlékszem, aznap nagyon esett, és a zivatar sok mindent elmosott. Bent barátságos volt. Meg, hát, a koncert. A döbbenet.

Rendhagyó koncertajánló/beszámoló következik.

 

Ugyanis elmúlt, ti már nem mehettek el megnézni. Viszont maradjatok otthon február 2-án vasárnap és 21.00-tól hallgassátok a Petőfi Rádió MR2 Akusztik c. műsorát. Bizony, Dirty Flow Club lesz!

 

Meghívtak minket a műsor felvételére, amit úgy vártam, mint régen a nyári szünetet. Vagy  egy jó fröccsöt a Balaton parton. A rádió épülete nagyon érdekes, egy időutazós labirintus, amiben nekem sikerült eltévednem, és mindenféle stúdiókban kötöttem ki véletlenül, elmentem száz éves mikrofonok, rádiók mellett, volt ott versenyzongora is az egyik sarokban, meg egy csúnyán néző biztiőr, aki útbaigazított. De a lényeg, hogy sikerült megtalálni az Akusztik stúdióját.

 

NOW_9662

Gergő említette előjáróban, hogy – ellentétben a Mikával – az album szerinti sorban fogják játszani a számokat, tehát végre teljesen egyben hallhatom majd az egész koncepciót, amit a múltkori interjúban már fejtegettünk.

 

A lágy, altatószerű dallamokat viszi tovább az Utolsó mosoly, majd a D-nap, mélyen belerejtve egy régi magyar népdal. Innen lassan kezd felpörögni, még jobban elmélyülni a zene, és eljutunk a tetőpontra. Ez az Ámokfutás 1, a totális megőrülés – egy nagyon rövid, de kemény tétel, szinte hallani benne a falhoz csapódó tárgyakat, az üvöltést, hajtépést, végtelen dühöt, azután minden összezuhan a kimerültségtől és zsibongó bágyadtság jön (Ámokfutás 2 – a lemezen  Alba Hyseni hangja zsigerig hatol), ami átcsap a tömény és hosszú önsajnálatba (Self-Piti).

 

Ezután lágyan megtörik az ív, mert egy kicsit eltávolodunk saját magunktól az Anya című dal erejéig, amit az albumon Sena énekelt fel, majd visszatérünk az öniróniához (Self-Irony) és aztán szépen lassan minden megnyugszik, visszatérünk a békés alapállapotba (End Title). Nincsenek szavak. Ez a zene tényleg szép. És ijesztően magára tud ismerni az ember minden kis részletében. Lényűgözően összerakott történet.

 

NOW_9676

Akik ott voltak:

ének – Bodóczy ‘Undos’ Zoltán
gitár – Kovács Andor
basszus/nagybőgő – Hock Ernő
zongora/szintetizátor – Zságer-Varga Ákos
sampler – Mango
dob – Szőcs Gergő

 

Két napja a lemez is felkerült végre, hallgassátok meg:

 

 

És még valami. Azután, hogy meghallgattátok az MR2 Akusztik-ot, és az A38 is visszaúszik a Dunán, gyertek el 12-én a hajóra, ugyanis lemezbemutató koncert lesz a frissen felújított A38 gyomrában. Mindenki ott lesz, aki a lemezen szerepel, 16 különleges zenész és énekes egy színpadon, kihagyhatatlan!

facebook event itt

 

Décsy Eszter

képek: Zsiga Pál

Kapcsolódó:

Pergő a horgászszéken, Glastonbury és DIRTY FLOW – interjú Szőcs Gergővel

 

994132_643852072339790_1734766558_n

Megosztom.

Szólj hozzá