Archív

A tavalyi borzalmasan megszervezett első Tetoválók Éjszakája után idén újrapróbálták. Tanulhattak valamit az előző évből, mert a PeCsa helyett a Dürer Kert és mellette a Dürlin konferenciaközpontja adott otthont a rendezvénynek, tévéreklámmal, plakátokkal megtámogatva, úgyhogy kíváncsian vártam, mit hoznak össze ezek után. Hát, minden elismerésem!

Nem hogy jobban, de összehasonlíthatatlanul baromi jól sikerült az egész rendezvény! Elég nagy területet lehetett bejárni, több külön teremmel, végre jó koncertek voltak, figyeltek a tetoválók igényeire is, nem voltak üresjáratok. Az a helyzet, hogy látogatóként még talán jobb is volt, mint a Budapest Tattoo Convention vagy a Canonball.

NOW_0803

Meg sem tudom saccolni, hányan jöttek el, de sokan voltak, az biztos. Ennek ellenére nem kellett órákig várni arra, hogy ából bébe juss, és néhány tetoválóművész standját leszámítva azért kényelmesen lehetett nézelődni. Végre egy olyan rendezvényt sikerült összehozni, ahol a tetoválók körül nem üvölt a zene (bár így is sikerült a Kowalsky-Csányi Szabi akusztikus koncertjét a nagy tetoválóterembe szervezni), a standok szellősen, kényelmesen voltak elrendezve, nem csak úgy egymás hegyén-hátán. Az egésznek egy kulturált, kellemes vasárnap esti hangulata volt, az volt az érzésem, hogy nem is Magyarországon vagyok. A kint olajoshordókban égő tüzeknél melegedés pedig még egyet dobott a dolgon. :)

NOW_1066

A fő szervező idén is a Tetoválók Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete volt, 84 tetoválót és 7 piercert szedtek össze, hogy ingyen tetoválják a kisorsolt mintákat, ingyen szúrják az ékszereket. Nem kis neveket hoztak el, a teljesség igénye nélkül csak néhányat említenék: Müllner Csaba (De Sade Tattoo), Sárközi Zsolt és Jelencsik Gábor (Dark Art Tattoo), Oravecz Szabolcs (Perfect Chaos Tattoo), Nyíri Sándor (Loco-motive Tattoo), Zagyvai Gábor (Black and White Tattoo). Jamest mondjuk pont hiányoltam, de nem lehet minden tökéletes.

Újra ledöbbentett, hogy a Dark Art egy igazi mesterképző, és mennyire népes családdá értek. Csak tőlük legalább heten voltak. Borbás Róbert nevét a grafikái, lemezborítói ültették a köztudatba, és bár én még nem barátkoztam meg teljesen a stílusával, kétségtelenül tehetséges. Várnai Krisztinát is már egy jó ideje figyelem, és még fogom is. Számomra a legújabb Dark Artos növendék, akit szemmel kell majd tartani, az Gyarmati Alíz volt, a háromfejű cicával levett a lábamról.

NOW_1038

A koncertek a Dürer nagytermében mentek, a kisteremben ugyanis zombik tanyáztak. De szó szerint. Az egyik el is szabadult egy láncfűrésszel.  A Hated Tomorrow-ról lecsúsztunk, de Supernem-en és Subscribe-on természetesen ott voltunk, örültünk. Zárásként a Deák Bill Blues Band játszott, de azt már nem vártuk meg.

Árusokból nem volt túltengés, talán még egy kicsit kevés is, Faragó Krisztina standja azért egyből a bejárat mellett figyelt.

NOW_0797

A szervezőknek jár egy hatalmas gratuláció, nagyon színvonalas rendezvényt hoztak össze, és ha ez így marad, biztosan ott leszünk jövőre is! Arról nem is beszélve, hogy mindig nagy élmény a művészeket munka közben megcsodálni. Köszi!

Décsy Eszter
képek: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
NOW videó: Interjú Oravecz Szabolccsal
Kedvenceink kedvencei 10: Müllner Csaba
Kedvenceink kedvencei 14: Sárközi Zsolt
Interjú Zagyvai Gáborral
Creative Women: Faragó Krisztina üvegfestményei
Testmódosítás és Csirmaz Péter teste
Az oldschool ördöge – Interjú Bottival
Interjú Sárközi Zsolttal

 

Megosztom.

Szólj hozzá