Archív

Ha már mindenki évzáró poszttal fárasztja az agyakat, úgy döntöttünk, mi is lusták leszünk egy picit mára, és összeszedjük, mik voltak szerintünk 2013 legjei. Természetesen nem tudtunk megegyezni. :) Titeket pedig semmi ne tartson vissza attól, hogy a nyakunkba zúdítsátok, ti mit szerettetek igazán idén!

AZ ÉV BANDÁJA/ALBUMA

1. Apey & the Pea – Devil’s Nectar

tsoree: “Szerintem ilyen zenét nem is csinál az országban más, vagy ha igen, tuti szarabbul, koncerten kurva jók, az új lemez kurva jó, úgyhogy ennyi.”

APEY AND THE PEA, Mandibular, Burning Full Throttle @ R33, 2013.12.13.
APEY AND THE PEA – Devil’s Nectar (2013)

2. String Theory

Tomi: “Egy magyar bandát emelnék ki – ha már mi is azok volnánk -, mégpedig a String Theory-t. Nem elég, hogy már önmagában a névválasztás is magával ragad, de nálam zeneileg is abszolút ők az idei év magyar felfedezettjei.”

Eszter: “Egyértelműen String Theory, az A38-as koncertjük felejthetetlen volt, akárcsak az összes többi idén! Imádom!”

NOW video: String Theory

3. Avenged Sevenfold – Hail to the King

Peti: “Nagy vihart kavart az album, én is más típusú lemezt vártam. Először én is lilát hánytam tőle, de egyszer csak eljött az áttörés, és azóta minden héten meghallgatom minimum egyszer.”

Avanged Sevenfold – Hail to the King kritika

nolabela38-nolabel13091806

AZ ÉV KONCERTJE/BULIJA

Norbi: “Huhh…hát ez már nehezebb kérdés, de talán nekem ami így nagyon ott volt, az a Showbarlagban a Mandibular bemutatkozó koncertje volt, nagyon meglepett az a csapat, de rettentően pozitív irányban. “

3-2-1, Mandibular! @ Showbarlang, 2013.09.28.

Eszter: “A legnagyobb hanyatt esés a Ditry Flow Club koncertje volt a Mikában, aztán ennek a folytatása az MR2 Akusztikban. Alig várom, hogy kijöjjön a lemez és ronggyá hallgassam!”

Pergő a horgászszéken, Glastonbury és DIRTY FLOW – interjú Szőcs Gergővel

Peti: “Az év bulija a Green Day volt Bécsben. Hála a magyar-osztrák barátságnak horribilis összegért lehetett rá jegyet venni, de a végén szemernyi hiányérzetem sem volt. Hatalmas show volt!”

mandibularsh00

AZ ÉV FILMJE

1. Django elszabadul

Jackman: “Mert tökös, laza és a bivalymagasra tett lécet is csont nélkül megugorja. Úgy képzelem, Tarantino farzsebében mindig ott lapul egy ketchupfoltos, whiskyszagú bakancslista műfajokkal teleírva, és idén a westernt húzta ki róla. Ha lesz Kill Bill 3, vágni fogom a centit, de közben reménykedem, hátha mégis vadonatúj versenyszámban indul helyette.”

Tarantino elszabadult – Django Unchained

2. Isteni műszak

Tomi: “Telhetetlen filmfalóhoz híven, rengetek filmet láttam idén is, és szintén megannyi emlékezetes alkotással gyarapodtam, ezért nem tudok egy number 1-t kiállítani. Ám amit mégis kiemelnék most, az nem más, mint az Isteni Műszak. Nálam az utóbbi évek legjobb magyar filmje, a szürreál szocialista képi világa, és a túlhúzott fekete-humora egyszerűen remek. A Kontrol óta nem élveztem ennyire hazai terméket a moziban.”

Magyaros mentőspörkölt véresen – Isteni műszak

3. A nagy füzet

Jacman: “Mert sötét és rögös, mint a honi termőföld, amibe vetették. Ha valaki legközelebb azzal jön, hogy a kortárs magyar filmek gyengék, ezt a DVD-t fogom az orra alá dugni. Amíg megjelenik a korong, szurkolhatunk, hátha az ikrek lenyúlják még az Amerikai Filmakadémia aranyemberkéjét is.”

A nagy füzet kritika

istenim02

AZ ÉV KÁVÉZÓJA/ÉTTERME/SÖRÖZŐJE

Norbi: “Egyértelműen az Közvágóhídnál lévő Bodega visz nálam mindent, burger és rock, nem kell semmi más hogy jól érezzem magam.”

Tomi: “A Hopfanatic Pub nem is oly rég nyitott, és mindemellett hogy hazai kézműves söröket csapolnak, olyan trükkös finomságokat lehet kikérni sörkorcsolya gyanánt, mint például a hagymalekváros burger, avagy a hat(!) órán át főzött-puhított chilis bab. Még a végén rendszeres látogatóvá változom.”

Eszter: “Képtelen lennék választani a Felni Sörbisztró és a Kino Kávézó között. Az utóbbi időben minden vasárnap ott vagyok a Kinoban, jó kávé, jó hangulat, finom sütik és bele tudok merülni az írásba teljesen. De a Felni, hát, jó sör. Mi kell még?”

Felni Sörbisztró

felni00

AZ ÉV KIÁLLíTÁSA/ESEMÉNYE

Norbi: “Nem sok kiállításon voltam idén de a Helmut Newton nagyon bejött kétszer is megnéztem, egyszer egyik barátnőmmel. Nos, bírom az akt képeit… :)”

Peti: Murder: Nagyon király interaktív kiállítás keretein belül ismerhette meg a látogató a történelem leghíresebb sorozatgyilkosait. Sajnos a kiállítás egyes stációira hangolt microport néha elromlott; a Ku-Klux-Klan-os résznél például újra az előző teremben látott Al Caponés részt lehetett hallani. :)”

Eszter: “Ember emlékezet óta nem voltam színházban, és pont egy olyat sikerült megtalálnom így év végére, amitől rohadt nagyot esett az állam. A Közelebb színpadon a Kinoban felejthetetlen! De emellett hatalmas dicséret jár a Tetoválók Éjszakájáért is, ami egy zseniálisan megszervezett rendezvény volt (és nem utolsósorban végre találkozhattam Müllner Csabával).”

Közelebb [CLOSER] – Balázs András rendezése a Kinoban
Tetoválók Éjszakája 2013

NOW_1070

AZ ÉV +1-E

tsoree: “Az új Diófa! Mióta felújították, még jobb!! :)”

Peti: “A legnagyobb élmény az volt, amikor Palival behúztuk Téglás Zolit egy villáminterjúra a PeCsa backstage-ében… :)”

Exkluzív interjú Téglás Zolival

Tomi: Robert M. Pirsig: A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete, avagy a „A dekonstrukció szelíd motorosa” – Nem egy mai könyv, de hozzám csak nemrég jutott el. Számomra ez egy nagyon nehezen emészthető – harmadszori nekifutásra sikerült kivégeznem -, ámbátor rengetek életfilozófia kérdéssel és értelmezéssel szolgáló olvasmány volt. Az a fajta, aminek egy-egy részletén még évek múlva is járatni fogom az agyam, ha épp eszembe ötlik, és az is biztos, hogy kötelező jelleggel újra fogom olvasni.”

Eszter: “Nem tudok túllépni azon, hogy megjelent a regényem… :)”

Boldog újévet kíván a NOWmagazin, éljen a rock and roll 2014-ben is!

Megosztom.

Szólj hozzá