Archív

sir1

Nagyjából egy éve jelent meg a magyar piacon egy hiánypótló, új, izgalmas márka, a SIR. Küldetésük, hogy betöltsék azt a hatalmas űrt, ami a dizájner termékek és a sorozatgyártás között tátong. De hogy miről is van szó pontosan, arról a brand alapítója, Kátai Tamás mesélt nekünk.

 

Hogy jött a SIR ötlete, és mikor fogtatok bele?

KT: Volt egy nagy adag kreativitás, amivel pont nem tudtam mit kezdeni és elkezdtem mintákat tervezni aztán később pólóra is nyomni őket először csak magamnak. Aztán természetesen rövid időn belül a haverok is előálltak a kívánságaikkal ezért készítettem nekik is. Ahogy növekedett az elkészült pólók száma és azzal együtt az egyhangú pozitív visszajelzések egyre inkább tisztává vált, hogy ezzel komolyabb szinten is érdemes lenne foglalkozni. Terveztem tehát egy maroknyi mintát már a szlogenhez és a névhez kapcsolódóan és feltettem őket egy ehhez készített facebook oldalra. Innen indult az egész tavaly januárban. Eleinte leginkább az egyedi printes pólóké volt a főszerep aztán szépen sorban jöttek hozzá pulóverek, kiegészítők és mostanra már a párnáktól kezdve egészen a snapbackekig mindenfélét lehet kapni a webshopunkban.

 

Mi az, amiben újat vagy mást tudtok nyújtani, mint a mostani tervezők, brandek?

KT: Nagyon tisztelem azokat magyar tervezőket vagy brandeket, akik igazán minőségi szinte már művészi produktumot állítanak elő a termékeikkel gyakorlatilag a semmiből, mint például az Aarion Clothing vagy a YAKIRA, de mi a legelejétől kezdve tudatosan más vonalra helyezzük magunkat. Ez nem azt jelenti, hogy elhatárolódunk akár az említett, vagy az azokhoz hasonló márkáktól, csupán életkortól és érdeklődési körtől függetlenül szeretnénk kielégíteni minden vásárlói igényt. Az a célunk, hogy mindenki találjon magának szimpatikus mintát vagy ruhadarabot a kollekcióinkból, mert hisszük, hogy egy megfelelően felépített brand nem csupán egy réteget képes megcélozni. Számunkra épp olyan fontos az utca embere, aki egy vidéki skate shopban kutat megfelelő kapucnis pulcsi után, mint az a modern fiatal, aki egy egyedi szabású trikót szeretne magának beszerezni a közelgő fesztiválokra egy fővárosi plázában.

 

sir53

Ki vagy kik tervezik a mintákat és a ruhadarabokat?

KT: A mintákért most már egy olyan több grafikusból és dizájnerből álló team felel akik érdeklődési körüknél fogva meglehetősen különböznek egymástól viszont közös bennük, hogy a saját stílusukon belül kiemelkedően magas színvonalon dolgoznak. Az őket egyesítő SIR Design / Production team egyébként nem kizárólag a SIR mintáival foglalkozik, hanem külső megrendeléseknek és megkereséseknek is eleget tesznek. Az erre létrehozott facebook oldalon egyre több egyedi ötlet vagy megvalósítandó megrendelés érkezik be hozzánk, amiket a tervezéstől sokszor egészen a kivitelezésig vagy gyártásig ez a team vezényel le.

 

Tehát a ruhák mellett mondjuk albumborítót is terveztek?

KT: Gyakorlatilag szinte mindent csinálunk, amihez tervezni kell. Lehet az lemezborító, molinó, plakát, flyer, webdesign, logo vagy pólónyomás, hímzés, szabás-varrás, teljes zenekari merchandise, vagy csak egy egyedi póló születésnapi ajándéknak… mi elkészítjük. :) Ez a csapat nagyon fontos részét képezi az egész tevékenységünknek, hiszen a saját kollekcióink kivitelezése során szerzett tapasztalatainkat úgy tudjuk a leghasznosabban kamatoztatni, ha másoknak is segítünk megvalósítani az egyedi ötleteiket.

 

sir4

 

Ha jól láttam, nemrég a Fish!-nek is készítettetek valamit…

KT: Egy karácsonyi kampány keretein belül négyféle prémium snapback és a zenekar Konzervzene lemezéhez tartozó dizájnnal ellátott pólók voltak rendelhetőek tőlünk, amiket a zenekarnak készítettünk. A dolog nagyon jól sült el ezért úgy néz ki, hogy hamarosan lesz folytatása is. Ráadásul a karácsonyi őrület és pörgés ellenére is sikerült mindenkihez időben eljuttatni a termékeket, úgyhogy hatalmas sikerként éltük meg az egész történetet.

 

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

KT: Ebben az évben tavasszal mutatkozik majd be a már elég régen dédelgetett SIR Premium termékcsalád, ami kizárólag saját tervezésű és egyedi szabású darabokkal operál majd. Már zajlanak az előkészületek, és azt kell mondjam, hogy minden eddiginél komolyabb dolgokra lehet számítani, nem beszélve arról, hogy merőben új termék típusok is a kivitelezési stádiumban járnak. Ezen kívül szeretnék új viszonteladókkal bővülni a már meglévők mellé, hogy az emberek könnyedén elérhessék a cuccainkat, és mondjuk háromszor annyi új emberhez eljutni ebben az évben, mint a legutóbbiban. :)

 

DE

képek: SIR Clothing

http://dresslikeasir.hu/

https://www.facebook.com/sirclothing

https://www.facebook.com/designbysir

 

sir3

Megosztom.

Szólj hozzá