Archív

fleet

 

Egy nem túl izgalmasnak látszó email kallódott három napig a mailboxunkban, de véletlenül ráakadtam, és egy egészen izgalmas demó linkjét találtam benne. A négy tagból álló The Fleet Street első hangzóanyagáról van szó, amit ők maguk ‘keleti import metálként’ aposztrofálnak. Hát, lássuk…

 

A The Fleet Street tagjai kicsit több mint egy éve álltak össze ebben a felállásban: Both Anna (ének), Apródi Ádám (basszusgitár) Nacsa Norbert (gitár) és Bárány Bence (dob). A decemberben megjelent Chaos From My Mind demón Sziklai Attilával dolgoztak együtt jó néhány hónapon át.

Ha tetszik a téma, a srácoknak 3 koncertjük lesz még januárban:

január 18. Szigetszentmiklós, Városi Könyvtár

január 25. Budapest, Zúzda

január 31. Budapest, ShowBaralng

 

fleet3

 

És akkor lássuk a demót:

Alapvetően egy letisztultabb metál zenével van dolgunk, ráadásul női énekessel. A sok hónapnyi munkához még hozzádobhattak volna egy-két hónapot, mert nem szól valami jól a dolog, és ha mást nem is, de a dobot azért bevihették volna egy rendes stúdióba, még ha csak egy demóról is van szó. A többivel nincs nagy baj.

 

A kezdő szám, az Inside, kifejezetten kellemes, még egy rövid, de elég jó szóló is belekerült. Nagyjából ezt a vonalat viszi végig a hét szám, alapvetően egységes képet alkotnak a dalok. Talán a Don’t Do It lett a leginkább “metálos” hangzású mind közül, az I’m Alive-ban pedig egy kis punkosabb hatás is felfedezhető, ezzel egy kicsit kilóg a sorból, de a változatosság jó, és nekem be is jött ez a dal.

Anna hangja tök jó, de egy kicsit egy síkon énekli végig a számokat, amitől nem kerül bele az az energiamennyiség, amire szükség lenne. Talán túlságosan figyel arra, hogy szépen, tisztán énekeljen. És szép is, meg tiszta is, de ahol üvölteni kell, ott üvölteni kell, nincs mese, és akkor van fejeket levivő energia is.

 

Összességében egy nagyon jó alapanyag ez a demó, de még dolgozni kell rajta. A jó stílus és a jó irány megvan már, csak csiszolni kell a részleteken, ami remélem sikerül majd nekik, mert nem kevés fantázia van ebben a zenekarban!

 

DE

képek: Kudar Zsolt

facebook

thefleetstreet.hu

 

 

fleet2

Megosztom.

Szólj hozzá