Archív

DSC_1539 [1024x768]

Nem írtam sokáig, most megint visszatértem. Innentől kezdve fogok is aktívabban enni, inni, és ezeket megírni. Lényeg a lényeg, hogy Jani a burger.blog egyik írója írt rám, hogy vizsgája után mi lenne ha elnéznénk egy békásmegyeri hamburgerezőbe. Igent mondtam, mivel én itt lakom, és nem tudtam, hogy az M-es gyorséttermet, meg a Duna parti mirelit burgereken kívül mást is be tudok építeni az arcomba. Ezért is izgalommal vártam a mai evést. Nézegettem a facebookjukot is, szóval kicsit előrébb voltam.

 

Elöljáróban annyit, hogy a Budakalász utca 1. szám alatti panel aljában kapott helyet, ami a békásmegyeri lakótelep Duna felőli oldalán van.

 

DSC_1544 [1024x768]

A névből kikövetkeztethető, hogy az  enteriőr nagyban épít a képregényes látványvilágra, ezzel próbálva átadva az amerikai életérzést, nekem mondjuk személy szerint ez egyáltalán nem jött be, hogy a falon egy hatalmas batman graffiti nézett, miközben próbáltam begyűrni az ebédemet az arcomba, de hát gondolom másnak ez jobban átjön. A berendezésre visszatérve, elég erősen épít a kék-piros-fehér vonalra. És mindenhonnan képregényhősök néznek rám.

 

DSC_1534 [1024x768]

Átnézve az étlapot, vagyis főleg a burger szekciót, látszik, hogy több lehetőség is van: csirke, meg marha, meg ramen. Illetve 350-es alap és 700-as alap. A kistesó értelemszerűen kisebb, és csirkéből van. Két simát választottunk és akartunk kérni egy ramen burgert is, de az nem volt, ezt nagyon sajnálom, és vissza is fogok térni, ha lesz. Cserébe viszont Lego burger van, vagyis az alap 700-as burgerbe azt rakhatsz bele a listáról, amit csak szeretnél, ezek átlagosan 100-150Ft-al dobják meg a szendvics árát.

 

Bíztunk benne, hogy nem kell zöldséget enni, csak azt, amit szeretnénk. Én kértem bele bacon-t, cheddar sajtot, és jalapeno-t, csak az íze kedvéért. Köretnek a steak krumplira szavaztam, mert az utóbbi időben egy kicsit sok sima sült krumplit ettem, már képest is.

 

960279_565953970160301_1770935683_n

Ameddig nem jött meg a rendelés, az asztalra kitett mogyorónak estünk neki. Szeretem, ha ki vannak téve ilyen rágcsálni valók, gyorsabban telik a kritikus várakozás.

 

Megérkeznek a tányérok, korrektül néznek ki, semmi csicsa; burger, mellette a köret. Szétszedve látszik, hogy a buci nincs pirítva, ami nagyon nagyon fájó pont volt. A hús korrekt méretű marhapogácsa, látszik benne, hogy belekeverték a hagymát is. Sajnos túl van sütve, amennyivel kevesebbet töltött a buci a lapon, annyival többet maradt a hús, a cheddar nem volt túl jellegzetes ízű, de szépen rá volt olvadva. Alatta a marha legjobb barátja volt, ami nem más, mint a bacon, finom, vastag, megsült ropogós szeletek, ez az egyik legjobb bacon amit valaha ettem burgerben. Mint kiderült, azért csak sikerült némi nyers uborkát, salátalevelet és paradicsomot belecsempészni, nem menekülünk meg ettől, ebben a szekcióban kapott teret a jalapeno is, ami nem csíp annyira, mint szeretném, de pikáns íze folyamatosan jelen van.

 

DSC_1536 [1024x768]

A köret finom, bár a nagyobb darabok kicsit kemények középen, de látszik, hogy házi és ráadásul finoman is van fűszerezve, ami szintén jó pont.

 

Összesen olyan 1800 Ft-ra jött ki üdítővel az egész, ami nem olcsó, de nem is az az eget verő, amit nem adnék ki egy jó evésért.

 

Konklúziónak mit is kéne írnom? Óbudán meglehetősen kevés a jó bugerező, ezért minden egyes efelé irányuló próbálkozást kitörő lelkesedéssel fogadok. Persze itt is vannak hibák, de nyilván nem azt a vonalat akarja képviselni, és a vendégkör sem az, mit a belvárosi fast casual streetfood helyeken, hanem azt, hogy relative olcsón sok ételt adjon jó minőségű alapanyagokkal. És ezt sikeresen teszi, ajánlom a környéken lakóknak, vagy ha erre van dolguk. A III. kerületben házhoz is szállítanak. Én úgy érzem, hogy vendégük leszek még párszor.

 

Ákos voltam, ettem, láttam…

képek: Szabó Ákos


DSC_1533 [1024x768]

DSC_1543 [1024x768]

 

Megosztom.

Szólj hozzá