Archív

12357_10152573679713975_366636779_n (1)

A Volt fesztivál és a Balaton Sound után most már a Sziget is bejelentette első hivatalos neveit.
A plakátra már most nem egy „nagybetűs” név került fel. Eddig a hangszeres és az elektronikus zene szerelmesei is örülhetnek. Ott van ugyanis a tavalyi Volton már bizonyított és bemutatásra aligha szoruló Queens of the Stone Age melyet egy évvel ezelőtt sokan még csak Dave Grohl esetleges szereplése miatt vártak, azonban idén már a …Like Clockwork anyag teljes ismeretében számolhatjuk a napokat.


Két éve már bevette a Szigetet a brit alterrock egyik zászlóshajója, a
Placebo aki most szintén nálunk még nem játszott albummal, a Loud Like Loveval érkezik majd Budapestre.
Ugyancsak a szigetországból jön az indie-szcéna jeles képviselője, a
Klaxons valamint a hasonló vonalon mozgó szóló projektből alakult Bastille.
Érkezik még a fél világon ronggyá játszott
Imagine Dragons aki Radioactive c. számával hirtelen a fellegekben és az EMA gáláján találta magát. Talán ő az elmúlt időszak egyik nagy egyslágeres előadója, azonban hogy mit tudnak még: a Szigeten biztosan kiderül.
Aki pedig szereti hogyha egy belga srác francia nyelven keveri a hip-hoppot és az elektronikát, annak mindenképp ott a helye
Stromae koncertjén. Ennél különlegesebb összetételt nehezen találni.

De azért mégis lehet. Starlight Girls a neve annak a brooklyni formációnak ami egészen új megvilágításba helyezi a fesztiválszínpadi lounge zenét. Zavarosnak hathat ez a megfogalmazás de aligha lehet konkrétabban keretbe foglalni az ő munkásságukat. Érdemes lesz tehát odaállni az ő koncertjükre és egy kicsit relaxálni miután áttáncoltuk a holland producer és DJ, Laidback Luke energiával teli buliját. A dupla L ismerős lehet… nem véletlenül, hiszen ő is járt már nálunk. 2012-ben a Budai Várban volt a Pendulum(DJ set) előzenésze a Unique fesztivál keretin belül. Akkor a rossz hangosítás és meglehetősen kis érdeklődés ellenére is megmozgatta a nagyérdeműt, valószínűleg augusztusban ilyen gondok nem lesznek mozgás viszont annál inkább.


A Sound már bejeltette
David Guettát így eddig ment a találgatás, hogy akkor kire húzzák majd rá a vizuális szórakoztatás csúcsának számító Endshow-t. Calvin Harris lett a befutó. Guetta után mindenképp minőségi ugrás. Ugyanez elmondható a Sziget eddigi line-upjáról is. Gerendai Károly biztató kilátásokról és kedvező feltételekről nyilatkozott annak kapcsán, hogy eltolták a fesztivál dátumát, úgyhogy lehet örülni az eddigieknek és lehet reménykedni a a hátralévőkben.

 

Mándi Ferenc

Kapcsolódó:

Sziget 2013

 

 

 

 

Megosztom.

Szólj hozzá