Archív

longway_down_mallorca

Amikor néhány hónappal ezelőtt az IMDb-t böngésztem, rábukkantam Valamire. Régen dobbant ekkorát a szívem egy még csak tervezett film hallatán. Azóta számolom a napokat. Végre kihozták a hivatalos trailert is.

 

Nick Horby – elálló fülek ide vagy oda – kétségtelenül a kortárs angol irodalom legjobb humorú alakja.  Regényeit rendre megfilmesítik, ki jobban, ki rosszabbul, és ő maga is írt már forgatókönyvet.

 

Az A Long Way Down (Hosszú út lefelé) szerintem a legjobb regénye, amiben leginkább megcsillantja szarkasztikus és fekete humorát. Bizarr helyzeteket halmoz egymás után, amiből még bizarrabb fordulatok születnek. A filmhez Jack Thorne adaptálta a regényt, amiben adott egy, az életét tökéletesen C-vágányra futtatott ötvenes tévés fickó (a filmben Pierce Brosnan, szerintem remek választás), akinek elege lesz, és véget akar vetni az életének  Szilveszter éjjel egy toronyház tetején. Itt akad rá egy negyvenes anya, akinek nincs élete (Toni Collette játékában látatlanban bízom), egy tizennyolcas szerelmi bánatos kiscsaj (Imogen Poots) és egy pizzafutár (Aaron Paul)…

 

A szereposztás zseniális, a rendezést Pascal Chaumeil jegyzi, bár róla nem sokat tudunk eddig. Mindenesetre a film kihagyhatatlan, a könyv addig is kötelező! A külföldi premiert március 21-re tervezik, remélem nálunk sem vacakolnak vele feleslegesen. Megkockáztatom az év filmjének előzetesét nézitek most… :)

 

DE

 

 

a-long-way-down-slice

Megosztom.

Szólj hozzá