Archív

Január végén hívtak meg a Funky Pho-ba az új menüsor megkóstolására, mivel a ló évébe léptünk. Ezért frissen , ropogósan tudok beszámolni azokról az ételekről, italokról amik az új étlapra is felkerültek. Persze a légkör és a minőség nem változott, továbbra is a kedvenc fast casual street food éttermem marad a városban. Nehéz sok újat írnom, hiszen egyszer már írtam róluk egy nagyobbacska cikket, szóval most csak az új ételeket mutatom be.

Kezdjük az italokkal: sörök és borok (fehér, vörös, rozé) . Én a sörök mellé tetten a voksomat. Itt olyanok kerültek a listára, amelyek szerintük, és sokak szerint a legjobb kézműves sörök ma az országban. Nekem személyes kedvencem a Hopfanatic Angry Beast-je. Ami egy erős, 12%-os Russian Imperial Stout. Sötét, olajos. Kávé és a csokoládé között ingázik illatában. Nem habzik nagyon, de ami van, az sűrű és krémes. Kesernyés, mint a jó kávé, de kemény sör, az édesség szikrája nélkül is. Ezt mindenféleképpen ajánlom megkóstolni, kihagyhatatlan.

Az ételeket szépen sorban kezdem bemutatni. Régi írásaimban meséltem már arról, hogy itt kapható szerintem a legjobb pho leves a városban, ami mellé most egy új lehetőség is került, méghozzá a pacalos borjúlábszáras, a többi marad a régiben. Nekem az eddigi variációk közül a kedvencem, bár teszem, hozzá szeretem a jó pacalt, és ez bizony az. Ha tudni akartok még erről a levesről, akkor régebbi róluk szóló cikket érdemes elolvasni.

DSC_1551

Találunk még Yakitori-t is. Ami grillezett csirke szív és máj, teriyaki szószban. Finom friss mégis ázsiai, köszöntjük a belsőségeket a gasztronómiában, mert igen is az asztalon van a helyük. Ehhez a fogáshoz dukál remekül a Kimchi ami a koreai savanyú káposzta. Savanyú, csípős, és ezek mellett némi édes íz is előjön. Ez a két fogás kiállt egymásért.

De most mesélek a kedvenc ételemről is, ami lenyűgözött engem, és a velem egy asztalnál ülőket is. Ez nem más mint a Bánh Xeo, ez egy kurkumás sárgás palacsinta, amiben császárhús van. Mellé kapjuk a salátát, és az egyéb friss zöldségeket, amit mi legozunk össze. Gyerekkoromban imádtam legozni, most imádok enni meg főzni, szóval megvan az élmény, és ez tényleg nagyon jó. Ehhez is kapunk egy szószt, amibe tunkolhatjuk a kis kreációinkat.
Ha csak egy ételt akarsz ebben az évben étteremben megkóstolni, akkor az ez legyen.

DSC_1566

Desszert is került az étlapra, ami egyfajta waffel kókuszos szósszal. Erről fölösleges is több szót ejtetni. Finom, de nem vagyok nagyon desszertes, meg hát mire a menüsort végig ettük, már tele voltunk.
De a vietnámi kávét kóstoljátok meg, arról is olvashattok a régebbi cikkben.

A kínálat bővült, az árak nem változtak, továbbra is nagyon jó, és a tulajdonosok is imádni valóak. Meg kell látogatnotok őket ha rám, hallgattok!

Ákos voltam, ettem, láttam…

Képek: Szabó Ákos

Kapcsolódó:

Egy levesnyi Vietnám a belvárosban – Funky Pho

Megosztom.

Szólj hozzá