Archív

552641_486730191447485_471018598_n

Amikor megemlítem most, hogy Boddah akkor minden Nirvana és Kurt rajongó rögtön az ő kedves jó képzeletbeli barátjára asszociál. Pedig nagyon nem erről van szó. A Boddah egy szegedi stoner grunge trió. Az együttest Blanár Levente álmodta meg, aki a Let the Cigar Die-ból, és a Barbears-ből lehet ismerős. A csapat zömében stoner elemekkel dolgozik, de nagyon benne van a grunge, és a blues is, no és persze nem felejteném belőle azt az igazi mocsaras southern világot sem. A csapat a kezdetekkor még négy taggal startolt, viszont ez mára már csak hárman vannak, Dencs Dominik – dobok, Balogh Attila – basszus, Blanár Levente – gitár és vokál.

 

A zenekar nagyon aktív már az első próba óta. A próbákon 2013 novembere óta már hat számot meg is írtak, amiből kettő idén februárban fel is lett véve négy hosszú nap alatt a szegedi Our Sound Recording Studióban egy EP gyanánt. Az első szám erről a kislemezről a Labour Forever, ami egy igazi stoner metál, döngölő dobok, és gitárok, egyszerűen zseniális. Levente hangjában az erő pedig lehengerlő. A második dalnál kicsit már más a helyzet, ez már egy igazi mocsaras muzsika. Ez a zene olyan mint ha egy new orleansi füstös kis kocsmában nyomnák a srácok. Van benne mélység, de valahol ott van a laza egyszerűség is.

 

Nekem nagyon bejön ez a stílus, kevés ilyen van Magyarországon, remélem folytatják tovább, és megmarad bennük ez a nagy aktivítás. Nagyon lehengerlő két nóta lett, érdemes őket hallgatni.

 

Zsirmon Norbert

 

 

 

 

Megosztom.

Szólj hozzá