Archív

dyst

Viszonylag hosszú szünet után új anyaggal jelentkezik a 2003-ban alakult szegedi illetőségű Dystopia zenekar. A második nagylemez Way to Unfold címmel 2014 áprilisában jelenik meg digitálisan a csapat bandcamp oldalán.

 

A lemez első közzétett dala “Memories” címre hallgat, érdekessége pedig, hogy a gitárszólót Takács „Jozzy” József (Leander Rising, String Theory, Wendigo) játszotta fel. A lemezen egyébként nem ez lesz az egyetlen vendégszereplés: szintén egy gitárszóló erejéig élvezhetjük majd Vörös Attila (Leander Rising, Nevermore, Vulgar Display of Cover) gitárjátékát, ének fronton pedig Köteles Leander (Leander Rising, Am I God), valamint Tóth Gergő (Blind Myself) vállalt be egy-egy duettet az énekes-gitáros Vári Gáborral.

 

 

A Dystopia a 2008-as megjelenésű Incompetence Drive óta nem jelentkezett hangzóanyaggal, de az évek nem teltek tétlenül. Néhány komolyabb tehetségkutatós siker után (Becherovka ABC, Metalchamp) rögtön lezúztak egy 11 állomásos turnét a Road és a Subscribe társaságában, 2012 tavaszán pedig a Leander Rising-ot kísérték el a Szívidomár lemezbemutatójával egybekötött, szintén 11 állomásos turnéjára. 2013 elején kezdték el rögzíteni, második, 9 számos nagylemezüket Gábor azóta igen népszerűvé vált Black Hole Sound (Fish!, Honeybeast, Karai Anna, Nevergreen, Angertea, stb.) névre hallgató stúdiójában.

 

Az életünkben zajló folyamatos változások és az idő közben felmerült két dobos csere sem könnyítette meg a dolgunkat. Ha nem lenne köztünk ez a roppant erős zenei és emberi kapocs, már rég bedobhattuk volna a törölközőt. Ehelyett inkább színpadokat szántottunk és közben dolgoztunk a nótákon. A lemez címe egyrészt arra az útra is utal, amit ezalatt az idő alatt bejártunk, és valahol ott van benne a zenekarra mostanában egyre inkább jellemző hozzáállás: Itt vagyunk, most jól lezúzunk, és van még ott, ahonnan ez jött :)”

 

 

A zenekar tavasszal három állomáson csatlakozik a tavaszi Leander Rising turnéhoz, a hivatalos lemezbemutatóra pedig április 11-én a szegedi Rongy Kocsmában kerül sor az Angertea és a The Void társaságában. További koncertek szervezés alatt.

 

Kapcsolódó:

Szeged, pénteken letépték az arcod! – Blind Myself, Apey and the Pea, The Void, Godgiven @ Rongy, Szeged

Jozzy’s playlist

NOW video: String Theory

Kiadóhoz került a the Void első lemeze

The Void – Unraveling

Blind Myself: családias klubkoncert a Gozsduban, 2013.10.12.
Kedvenceink kedvencei 4.- Tóth Gergő; Blind Myself

Megosztom.

Szólj hozzá