Archív

A félig budapesti, félig ceglédi Fatal Error zenekar 2014 februárjában adta ki kezei közül legújabb kislemezét, az AzRocknak nevezett EP trilógiájának harmadik részét. A kislemez négy számot tartalmaz, és igen kemény hangzásvilágot képvisel a műfaj keretein belül annak ellenére, hogy a zongora elég domináns szerepet kap a zenekarban. Az AzRock III megjelenésekor az Ugyanaz a szöveg című dalhoz megjelent egy szövegvideó, most pedig az EP nyitószámához, a Bädiszörfhöz készült klipet hozták el nekünk frissen.

A srácok meséltek a dal keletkezéséről is egy kicsit:

2013 márciusában a Punnany Massif előtt játszottunk a gödöllői Trafó klubban, ahol annyira „elszabadult a pokol”, hogy Zsola lábáról lerágták a zoknit, és végül elvitte a tömeg a keverőpult felé. Erről írni kellett egy számot. Ennek a címe lett Bädiszörf, ehhez készült az új videoklip.

Az egyik nagyon kedves barátunk, Szonda Benjámin a zenekarral tartott az utóbbi időben, és rengeteg anyagot vett fel, amiből összevágta végül a videót. A forgatás körülbelül két és fél hónapig tartott. Az első helyszín az Indoor fesztivál volt decemberben, majd Gödöllőn, Budapesten (Dürer Kert), Kecskeméten, és Szegeden lett rögzítve az anyag többi része.

Folyamatosan koncertezünk, igazából minden hétvégén. Pár hely a közeljövőre nézve: Debrecen, Szarvas, Gyomaendrőd és Cegléd. Az új EP többi dalához is szeretnénk videót, természetesen, nem állhat le semmi, folyamatosan pörög a fantáziánk, jönnek az ötletek, mind zenében, mind klipek terén. Azt is elárulhatjuk, hogy már a következő kislemez számai is nagyjából kezdenek elkészülni, tehát nemsokára elkezdjük az új felvételeket.”

A számok ingyenesen letölthetők a Fatal Error SoundCloud-járól.

Kapcsolódó:
Bekapott nagylábujj és A38 – FATAL ERROR interjú 2013-10-31
Fatal Error interjú 2013-03-28
Halloweeni Gumizsiráf és Korda Gyuribácsi @ Dürer, 2013.10.31.
Hard Rock Rising – elkezdődött…

fat

Megosztom.

Szólj hozzá