Archív

promo

Összeszedtem magam, kiültem a teraszomra egy jegeskávéval, fél doboz cigivel, feldobtam egy Pink Floyd bakelitet, és nekiláttam megírni első rendelős cikkemet. Alanyunk nem más, mint az ATTABOY.

 

Na de honnan a név? Az attaboy egy régi kifejezés, amit ma már nem igazán használ az angol köznyelv, legtöbbször regényekben vagy régi filmekben találkozhatsz vele. A “That’s a boy” (jelentése: na, ez aztán a srác!) szófordulatból alakult ki, ami akkor hangzott el, amikor valaki jól oldott meg egy feladatot.

 

Örömmel látom, hogy egyre több rendelős helyen hoznak ki házi buciban, 100% marahúspogácsás burgereket. Rendeltem egy burgert menüben, és egy pizzát.

 

A burgeres szekció.

 

Rávállaltam egy HURT LOCKER szendvicsre, egy krumplira, egy káposztasalátára, meg egy diétás kólára (egészségesen kell étkeznem). A valószínűleg a filmről elnevezett burgerben találhatunk a két fél buci között cheddar sajtot, húspogácsát, bacont, fehér hagymát, ketchupot, és mustáros tarka borsos mártást is. Ez papíron valljuk be, eléggé menőn hangzik. A csomagolásuk király.

 

DSC_1608

Kezdjük a legrosszabbal, a krumpli. Házi vágású, olajban tocsogós fajta. Hiába vágták ki a doboz tetejét, ez nem mentette meg. Vagy kétszer kéne sütni, vagy steak burgonyával kéne innentől kezdve nyomatni. De a legegyszerűbb, ha nem rendeltek krumplit semmihez.

 

A káposztasaláta finom, bár nekem kicsit édes és egy kicsit tömény, el kéne bele némi tárkony- vagy borecet, mint az eredeti receptben. De nem rossz, remekül le lehet vele nyomni a burgert.

 

Na, lássunk neki a rendelés fő témájának. A buci házi, szezámmagos, bár némi sütkérezést elbírt volna a vaslapon, sőt igazából kiáltozik érte. A sajt, a bacon és a hús szentháromsága teljesen hozza az elvárt szintet, a fehérhagyma jó választás, íze ott van mindenhol, de nem az a randigyilkos fajta. Maga a szósz sem áztatja lucskosra a szendvicset, és nem is száraz, hanem pont jó. Leszámítva a kinézetet, amit a doboz adott neki, meg sem mondanám, hogy rendelős brgerről van szó. Simán elmegy a belvárosban kapható kínálatban. Persze vannak ettől sokkal jobbak is, de most a kiszállítós helyekkel kell összevetni, és nem a beülős helyekkel. Szóval korrekt, ha belvárosban rendelnétek, akkor őket bátran ajánlom.

 

DSC_1615

A másik áldozat a pizza.

 

Ezzel az olasz étellel is szoros barátságot ápolok, bár nekem megszokott helyem van, ahol miután bemondom a számom, csak annyit kérdeznek, hogy „A szokásosat?”. Na, de most kockáztattam, mindent feltettem egy lapra, és rendeltem egy BBQ csirkés pizzát. Tudjuk, hogy a WD40, a szigetelőszalag, és a BBQ szósz az, ami mindent meg tud menteni az életben.

 

Nem olvastam el a leírást, ezért csalódtam benne sajnos.  Ugyanis nem az alap BBQ-s, hanem a csirke. Szóval a házi paradicsomos alapra kerül a fent említett csirke, lilahagyma, mozzarella, és erre még füstölt sajt. KIRÁLYSÁG.
Látványra hozza a megszokott vékony tésztás dolgot, elvileg kövön van sütve. de ez nem ropog annyira, mint kéne. Itt ért a csalódás, hogy az alap paradicsomos, meg hogy a csirke nem sült, inkább, főtt, de fűszeres. A hagyma meg a két fajta sajt megmenti az összképet. Pizzában lehet, csak én vagyok kritikus, és azt szeretem, ami vastag  tésztás és tele van pakolva mindennel, tocsog rajta a baconből és a kolbászból kifolyt zsír, és ettől csillog az erős paprika. De lehet, hogy csak letömött a burger, és ezt az elfogyasztott egy szeletből ítéltem meg. Viszont még ketten is ettek belőle, ők azt mondták finom. Szóval ez nekem nem jött be, bocsi fiúk.

 

DSC_1609

Na, akkor össze is foglalom nektek rendelős élményeimet. A burger jó, tényleg jó, szóval azt még fogok rendelni tőlük. Krumplit ne rendeljétek hozzá, meg úgy sehonnan se, bár lehet, csak én fogtam ki rosszat. A hagymakarikájuk viszont eléggé adja, azt mondják mások, akik hozatni szoktak tőlük, vagy rendeljetek hozzá káposztasalátát. A pizzával engem nem nyertek meg, lehet más az ízlésetek, mint nekem, és ti imádni fogjátok. Ha találtok kedvetekre valót, próbáljátok ki nyugodtan.

 

A rendelős átlagot felülteljesítette összességében. Kipróbálásra ajánlom őket. Tudom, negatívnak érződik a cikk, de nem az.

 

Ákos voltam, ettem, rendeltem…

Képek: Szabó Ákos

.

Megosztom.

Szólj hozzá