Archív

watain_ektomorf_yuk

Igazi metál orgia várható április 9-10.én,az ország elsőszámú underground szórakozóhelyén,a budapesti YUK –ban. Alább a részletek ;)

 

 

Watain -Swe-  | Degial –Swe- | Revenge –Can-
2014.04.09.,Bp – YUK

 

Émelyítő szagú füstölők, rozsdás fordított keresztek, gyertyák, koponyák,és vérrel locsolt zenészek,akik szeméből a halál sugároz,egy szóban Watain.
Mielőtt bárki azt hinné hogy a produkció kimerül a teátrális külsőségekben,az nagyon téved hiszen Lawless Darkness című előző lemezükért megkapták a svéd Grammy-t!
Tömény, jellegzetesen svéd black metál hangzású zenéjük koncerten  érvényesül igazán. Feltartóztathatatlan masszaként tör előre a káosz, a hangszerek tűpontos játéka sűrű örvénnyé mosódik össze, ami mögött rendre felsejlik a mindent elnyelő, fekete űr.

 

A Watain tavaszi turnéja március közepén indul,budapesti állomása pedig a YUK –ban lesz. Kísérőik a kultikus kanadai raw black metálban utazó Revenge és a Watainhoz hasonlóan szintén uppsalai Degial.

 

Start 18h | Belépő 3990.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/116367995230432/?fref=ts

 

 

 

Ektomorf + Supports

2014.04.10. | Bp – YUK

 

Talán sokan emlékeznek még arra a Hammeres kritikára, ami az első Ektomorf-demót méltatta 1995-ben (tán Uzseka Norbi írta vagy Zubor Olly?). Nem szó szerint idézve: a Romok Alatt (dal) ugyan még nem egy Territory, de ígéretes a zenekar, és ha a Bonanzánál működött a „magyar Depeche Mode”-státusz, az Ektomorf is lehet a hazai Sepultura. Nos, időközben a Mezőkovácsházáról induló Farkas Zotya folyamatosan cserélődő társakkal, kemény melóval és „vagy mellettem, vagy mögöttem”-habitussal az ország első számú metal export cikkévé tette az Ektomorfot, ami már a tengertúlon is ismert név, Európában pedig komoly kultusza van. Hamarosan útra is kelnek, hogy a Retrebution 2014 Tour keretén belül végigjárják az öreg kontinenst – ezúttal főzenekarként. A turné exkluzív rajtkoncertjének április 10-én a Yuk ad majd otthont, Zotyáék pedig extra hosszú programmal, az idei Retribution album sok dalával, magyar nyelvű blokkal és az összes Ektomorf-himnusszal fejezik ki szeretetüket a limitált darabszámú jegyek birtokosainak.

 

Start 18h | Belépő 1990.


Facebook event: https://www.facebook.com/events/1403643549888288/?fref=ts

www.ektomorf.com 

 

NOW_7913

 

Aki pedig még ezek után is érez erőt magában,annak íme egy jó kis levezetés:

 

 

 

III.Footer Fesztivál

2014.04.11. | Bp – YUK

 

Az idén öt éves FOOTER.HU Kulturális magazin születésnapját a szerkesztők-szervezők azzal ünneplik, hogy 2014, április 11-én hat legendás underground zenekar részvételével megrendezik a III.FOOTER.HU Fesztivált.

A Mi Voltunk Azok zenekar a budapesti metál életben egyre nagyobb rendet rakó thrash/heavy metál Fregath együttes mellékdala, hiszen az anyazenekar énekese (Földi Attila, itt gitáron is nyomul), gitárosa (Komlósi Dávid – itt basszusgitárt ragad) és dobosa (Dechatel Ádám ) tolja a powerpop-country-blues-rockot. A p*csmadár, mert ez neked is jár!

 

„Útszéli folkmuzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk.” – így jellemzi Tanka Balázs és Kovács Bence a fesztiválon ugyancsak fellépő Kaldera zenéjét. Egyébként pedig a Turbo-énekes Tanka Balázs és gyerekkori barátja, Kovács Bence akusztikus duójából nőtte ki magát egyre népszerűbb akusztikus, folkos, grunge­os zenekarrá. A csapat korábbi formációja egyébként játszott már 2011-ben, a II. FOOTER.HU Fesztiválon, Tanka Balázs – Kovács Bence akusztik néven.

 

Érdekes színfoltja a hazai zenei szférának a svéd-magyar énekesnő, Antonia Vai. Tüzes, energikus előadásmód jellemző rá, ám mindez tökéletes összhangban van a melankolikus és mélyebb vizeken evező oldalával. Antonia a VOLT Fesztivál, a Fekete Zaj után fellép a III. FOOTER.HU Fesztiválon is!

 

A Dazlious zenei világát az alternatív rock-ízű sokféleség jellemzi. Már a felállás is különleges: profi, a szakma csínját-bínját évtizedek óta a vérükben hordozó zenészek sereglettek össze Gubicza József (szólógitár), s az ifjú énekesnő, Répási Évi (aki nem mellesleg a FOOTER.HU egyik szerkesztője) zenei kollaborolásának köszönhetően. A csapat a fesztivál keretein belül mutatkozik be a közönségnek és komoly szándéka „koncertfordultával” szíveket hódítani. Dalválasztásaik semmiképp sem átlagosak; olyan számokat játszanak, amelyek ott lebeghetnek a közönség tudatának peremén, amelyek ismerősnek tűnhetnek, de mégis újnak hatnak a hazai feldolgozásokat játszó zenekarok repertoárjához képest.

 

Nem telhet FOOTER.HU fesztivál Nulladik Változat koncert nélkül! A 25. születésnapját, márciusban, a Gödörben ünneplő együttes a születésnapot követően a III. FOOTER.HU Fesztiválon lép először színpadra. A new wave, dark rock, folk és tökös hard rock elemeket vegyítő, költői szövegekkel operáló kultikus underground csapat buliján a keserédes hangulat, pszichedélia és rákkendroll garantált!
Vigyázat, az egri fenegyerekek ismét a fővárosba látogatnak! A hazai stoner kiválóság Shapat Terror szintén visszajáró vendége a FOOTER.HU Fesztiváloknak. Az első, 2010-es rendezvényen is veszett bulit toltak, a szervezők gyanítják, ez idén sem lesz másképp!

 

Az átszerelések alatt és a koncertek után a magazin egyik szerzője, a Filter klub rezidens DJ-je, Szuszu nyomja a közönség és a nagyon vegyes ízlésű szerkesztőség kedvenceit.


Start 19h | Belépő 1000.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/554658974616669/?fref=ts

 

Linkek:

www.footer.hu
www.yuk.hu
www.facebook.com/yukbudapest

.

Kapcsolódó:

Minifesztivál a PeCsában – 2013.11.23. (Ektomorf)

 

footer_hu_fesztival_2014

Megosztom.

Szólj hozzá