Archív

DSC_1836

Idén is volt szerencsénk ellátogatni a Big Bag PR Agency által megszervezett és a Toni&Guy által szponzorált budapesti divathétre április 12.-én ami a 2014-es őszi/téli kollekciókat mutatta be.

Ugyan az elnevezését meghazudtolóan csak 1 napról beszélhetünk de a korábbi alkalmakhoz hasonlóan idén is nagy izgalommal vártuk az eseményt melynek a Palazzo Dorottya szolgáltatta a fényűző helyszínt.

Azért született a kezdeményezés, hogy a magyar tervezők is végre egy a külföldi tervezőkéhez hasonló professzionális platformon mutathassák be legfrissebb kollekcióik. Az esemény egyébként évente kétszer kerül megrendezésre, a helyszín változatlan és szerencsére úgy tűnik, hogy a lelkesedés és érdeklődés sem lankad.

 

Sajnos a mi napunk csak 13:00-kor indult így Szegedi Kata kollekciójáról nem tudok érdemben nyilatkozni, de a nap többi részét megpróbálom a lehető legjobban tolmácsolni.

Domináns szín mindenképpen a fekete volt, fekete feketével…
Bár örök személyes harcom ezt a színt ha nem is kiiktatni de lecsökkenteni a ruhatáramban, úgy tűnik sohasem fog menni, olyan mint a jól bevált farmer.

 

Számunkra a sor NUBUval indult tehát. A zeneválasztás érdekes azonban kicsit unalmasra sikeredett nem rázott fel ugyanakkor nagyon jó ötlet volt, hogy minden modell vitt kezében egy szélcsengőt és a kis rudak összekoccanásának hangja betöltötte a zene mellett a teret.

Hangsúlyos erős feketés, kékes, lilás sminket kaptak a lányok a viszonylag egyszerű frizurák mellé.

A Nubu kollekciójában nem volt meglepő fordulat a tőlük várható megoldásokkal jelentkeztek, és a rájuk jellemző anyaghasználattal.

Sok bőr, szőrme, szövet. A táskák ismét zseniálisak voltak.

Legtöbb ruhájukon V kivágást alkalmaztak és személy szerint nagyon tetszett a hátközépvonalat megszakító bőr téglalap sáv a ruha hátán.

A sokak által kedvelt aszimmetrikus fazonok idén is megjelentek, van a kollekcióban maxi ruha is, és azoknak akik szeretik a bohókás darabokat van pulóver és ruha is melyre plexi köröket varrtak fel egy-egy kupacban.

A domináns fekete mellett fehér, bézs, és barna színek szerepelnek a kollekcióban, elvétve díszítés formájában pedig, arany kék és ezüst is.

 

 

15:00 JE SUIS BELLE

 

Ebben a kollekcióban is változatlanul a fekete dominált és egyedül a futurisztikus ezüst kapott helyet mellette. A manapság felkapott háromszög motívum jelen volt a kollekcióban is egy-két felsőrészen és egy kabáton is.

A Je Suis Belle kollekciójában is volt a fekete ellenére vidámabb darab, az a különleges aszimmetrikus ruha például ami elöl volt hosszabb és hátul rövid, és nagy bogyószerű ezüst díszítés volt felvarrva az elejére. Ezenkívül jellemző volt még a fodros aljú szoknya.

 

DSC_1718

mont1

 

17:00 ANDA

 

Anda Emília kollekciója tavaly is nagyon tetszett és úgy láttam a közönségnek is így idén is nagyon vártam, nem hiába.

Ebben a kollekcióban már kicsivel több volt a szín, már az elején egy világos szettel indult, a szürke szőrmés maxi szoknya egyből magára cuppantotta az ember figyelmét. Volt rikító sárgás-zöld kabát, fehér és áttetsző ruha is.

Nagyon szépek voltak a zsebmegoldások, a műbőr és átlátszó felületek párosítása. Valószínűleg nem vagyok elég divat érzékeny de nekem a micimackó sárga plüss gallér sok volt.

 

DSC_1827

 

mont4

 

19:00 NANUSHKA

 

Nanushkának valószínűleg nagyon bejött a szürke szőrmés anyag, ugyanis sok ruhának volt ez az alapanyaga most is és 2012-es őszi/téli kollekciójában is fellelhető volt printként.

Anda majdnem ugyanilyen anyagból készülő maxi szoknyája után Nanushka először színpadra lépő hasonló felsőrészén átlépve a megszokott letisztultságot hozta a kollekció sok bézzsel és egy fantasztikus narancsos árnyalattal. Ez volt eddig a legszínesebb kollekció szigorúan pasztell színekkel. Printes anyagokkal, kötött pulcsikkal.

Az átlátszó blúz itt is jelen volt fehérben és diszkrétebben.

Finom és nőies darabokat vonultatott fel, megbotránkoztatás, meghökkentés nélkül.

Kedvencem a teveszínű kabát lett, gyönyörű.

 

DSC_1860

 

mont6

 

mont5

 

21:00 USE UNUSED

 

A fináléra lesznek mindig a legtöbben, tavaly is use-al záródott az esemény és idén is.

Amolyan nagy BANG volt az első modelljük a sok fekete ruhához képest ahogy belibbent a nagy piros kalapban. Piros ruhában, szürke alapon piros kockás kabátban. A sorozatuk pedig eszerint folytatódott is. Egyszer csak megjelent az a gyönyörű lila szín is a ruhák között. Majd a kis tincsekbe rendezve szőrmés bézs pulóver, kabát majd fekete ruha a legvégén. A kollekció összes darabja gyönyörű volt elfogadnék egy jó párat ha nem az összeset. Így minden várakozásomnak eleget téve ők zárták az estét.

 

mont7

 

mont8

Tehát mondhatom, hogy idén is elégedett vagyok a mi kis fashion ’week’-ünkkel. Gyönyörű a helyszín, most minden hófehér volt, az eddigi egyszerű kaputól amin kijöttek a modellek a kifutóra, látszik, hogy lecserélték erre a réteges falra ami nagyon jól mutatott. Mindenkinek csak ajánlani tudom az eseményt, bár sajnos nem nyilvános, nem lehet belépőjegyet váltani, kizárólag a szakmának és a sajtónak szól, de ha valaki ennek ellenére akkredikáltan be tud jutni, az nem fog csalódni és mint ahogy az eseményt, az itt szereplő tervezők showroomjait és butikjait ugyanúgy csak ajánlani tudom.

 

Rozmán Dóra

fotó: Szabó Ákos

Megosztom.

Szólj hozzá