Archív

1897880_304453349710112_6987668690199288190_n

Sok tehetségkutató van az országban, szinte minden hónapra jut egy. World In Motion Poject Ingyen klip neked! azért különleges, mert egy civil csapat a mozgatórugója, akik gyakorlatilag a saját örömükre készítik el a zenekarok rajongói által megszavazott dal videóját.

 

Az ötlet 2012 végén pattant ki a fejükből, hogy hivatalos szavazásos versenyt hirdessenek zenekaroknak, előadóknak stílusbeli meghatározás nélkül. A rutinos stáb régóta foglalkozik zenei videókkal, de itt a megszavazott dalra teljesen a saját elképzeléseik alapján forgatnak klipet.

 

A nevezés április 1-től május végéig tart. A megszavazott dalt a nyár folyamán forgatják majd és ősszel fogják bemutatni. A nagy érdeklődés miatt egy plusz fordulót fognak beiktatni, lesz egy 30 dalos elődöntő és ebből majd 10 kerül a zsűri elé. Ők aztán jól összedugják a fejüket, és kiválasztják azt az egyet, ami elkészítésre kerül.

A World In Motion Poject egyelőre évi 1 klip elkészítését tudja vállalni, de idén más meglepetésekkel is készülnek majd, érdemes lesz figyelni az oldalukat.

 

A stábból Videoanitát faggattam arról, kik is lesznek a zsűriben.

Anita: A zsűrivel idén is nagy szerencsénk van. A tavalyiak közül idén is csatlakozott Erdélyi Zsolt (Superman) az igazi reneszánszember: dj, zenei producer, marketing szakember, tanácsadó, kreatív manager, újabban rádiós műsorvezetőként is hallhatjuk az általa létrehozott Rcko.fm online rádióban, és a mai napig a budapesti éjszakák meghatározó szereplője.
Simon Iddol a világ egyik legbefolyásosabb zenebloggere és producere, az AudioPorn Central alapítója. A Stanton nemzetközi DJ csapatának tagja. A DJ fellépések mellett Európa szerte tartott előadásokat az internetes és a zenei élet összefüggéseiről és a remixkultúráról.

Úgy tűnik idén is képviselteti magát a Random Trip néhány tagja. Idén Sárik Péter jazz zongorista is erősíteni fogja  a csapatunkat. Valamint Podlovics Péter is ott lesz, ő a Quimby menedzsere.

A zsűrizést ugyanúgy tervezzük, mint tavaly, vagyis élő rádióműsor keretében hallgatja végig a zsűri a 10 döntős dalt, és végül dönt arról, hogy kit választ győztesnek.

 

Milyen szempontok szerint fog dönteni a zsűri?

Anita: Jó kérdés! Tavaly nem igazán örültek azoknak a döntősöknek, akik közhelyeket puffogtató szövegekkel operáltak, vagy akiknél túl nyers volt még a dallam, nem simultak össze a hangszerek. A különlegességeket keresik, a finom hangzást, apró rezdüléseket, amelyekre az embernek azonnal jönnek a képek, hogy milyen videoklipet is képzelne el rá. Azzal segítik a munkánkat, hogy olyan dalt választanak, amire – ha van ilyen-, könnyű klipet készíteni. Az a célunk, hogy a dal és a videó egymást erősítsék. Sok ember hallja a dalt, mert tetszik neki a klip sztorija, és sok ember lássa a videót, mert szívesen meghallgatja  a dalt.

 

A nyertes videó mellett mi lesz a meglepetésnyeremény a többieknek?

Anita: Minden évben csak egy pályázatot hirdetünk, mert egyenlőre csak egy klip elkészítését tudjuk biztosan bevállalni. Így sem kevés munka amit beleteszünk, hiszen a pályázat megszervezése és levezénylésén túl a forgatókönyv megírásán át a teljes forgatás megszervezése és lebonyolítása a mi feladatunk. Ráadásul amikor elkészül a nyeremény videoklip, akkor egy egész estés rendezvényt is szervezünk a klipbemutató köré fellépőkkel, díjátadóval, vetítéssel. Emellett minden egyes nevezőnknek megpróbálunk lehetőséget adni a rádiós megmutatkozásra; valakit élő interjúra invitálunk be az állandó heti rádióműsorunkba, mások benevezett zenéi rádiós spotokban szerepelnek, amelyeket rendszeresen lehet hallani az Rcko.fm-en, illetve a műsorainkban hallható zenéket is a mezőnyből állítjuk össze. Vannak olyan nevezőink, akiknek fennállásuk óta mi adtunk először esélyt megmutatkozni egy nagyobb publikum előtt azáltal, hogy egy ilyen népszerű adón játszottuk le a dalukat.

Ezen kívül idén szeretnénk 5 zenekart megajándékozni egy nyári fesztiválon való fellépés lehetőségével is, de erről sajnos még nem beszélhetünk többet. A marketing tervünk része, hogy az ehhez kapcsolódó információkat csak később hozzuk nyilvánosságra. Azt azért már ennyiből is sejteni lehet, hogy nem akármilyen esélyt tartogatunk a kiválasztott 5 zenekarnak. Ráadásul ehhez a nyereményhez nem szükséges a szavazatok gyűjtése, versenyen kívül zajlik, csak annyit kérünk, hogy jelezzék felénk a nevező zenekarok, ha élnének egy ilyen lehetőséggel, és megfelelnek a szabályzatban megadott feltételeknek.

És ez még nem minden. A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva a rádió mellett idén már egy másik támogatóval is büszkélkedhetünk, akik náluk levásárolható voucherekkel támogatnának több bandát is.

 

Nevezni és szavazni itt tudtok!

Décsy Eszter

 

Nézzétek meg a tavalyi nyertes videóját:

 

Megosztom.

Szólj hozzá