Archív

Calendar

okt
5
csü
A titkos szenvedély – Vivian Maier fotói @ Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
okt 5 2017 @ 10:00 de. – jan 7 2018 @ 7:00 du.
A titkos szenvedély – Vivian Maier fotói @ Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház | Budapest | Magyarország

 

John Maloof amatőr történész 2007-ben egy chicagói aukciósház árverésén bukkant rá egy jelöletlen, temérdek negatívot tartalmazó dobozra, s ezzel felfedezte Vivian Maiert (1926–2009), a huszadik század egyik kiváló „utcai fényképészét”. Személyes érdeklődése szorgos kutatómunkává alakult, s az évek során feltárta a több mint kétezer tekercs filmből, háromezer nyomatból és több mint százezer negatívból álló hagyatékot, amelynek nagy részét Maier valószínűleg sosem mutatta meg senkinek. Az egyébként dadusként dolgozó fotóst különösen érdekelte az őt körülvevő világ: 1950 körül kezdett el fényképezni, és egészen a kilencvenes évek végéig fotózott.

Lencséjének fókuszában ugyanúgy felbukkantak az utcán játszó gyerekek, a dolgos mindennapjaikat végző férfiak és nők, a szerelmespárok, esetleg az urbánus afrikai-amerikai közösség életének egy-egy pillanata. De önmagát is gyakran belekomponálta egy-egy felvételbe. Képein leginkább Amerika egy-egy szelete, az új fejlesztések kedvéért lerombolt történelmi helyszínek maradványai, az elnyomottak és nincstelenek láthatatlan élete, valamint Chicago legkedveltebb nevezetességei térnek vissza újra és újra.

A Mai Manó Ház új kiállításával a Vivian Maier-titok megfejtését szeretné segíteni. A Vivian Maier fotográfiai örökségének egy részét gondozó New York-i Howard Greenberg Gallery külön a magyar tárlat számára állította össze a most látható hetvenöt fekete-fehér és színes fényképből álló anyagot, amely folytatása és egyben kiegészítése az öt évvel ezelőtt szintén a Mai Manó Házban bemutatott, hatalmas sikerrel futott tárlatnak. Az életmű fő tematikai egységei most is megjelennek és újdonságként több színes felvétel és fotódokumentum is bekerült a válogatásba. De a fotós egy filmtekercsének egymás utáni képkockái, azaz kontaktlapjai is láthatóak lesznek egy átvilágított felületen. A szintén Csizek Gabriella által kurált, A titkos szenvedély című kiállítás január 7-ig látható a Mai Manó Ház két emeletén, a Nagymező utca 20. szám alatt.

A titkos szenvedély – Vivian Maier fotói
2017. október 5. – 2018. január 7.
Kurátor: Csizek Gabriella
További infók

Borítókép: Vivian Maier/Maloof Collection, Courtesy Howard Greenberg Gallery, New York,1978
nov
8
sze
It’s Always Tea-Time | illusztrációk 18 országból @ Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
nov 8 @ 10:00 de. – dec 20 @ 6:00 du.
It's Always Tea-Time | illusztrációk 18 országból @ Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria | Budapest | Magyarország

 

Nemzetközi illusztrációs kiállítás az “Alice Csodaországban” témájára.

Nyitva tartás: kedd-péntek 10.00-18.00, szombat 9.00-13.00

A kiállítás ötlete 2014-ben született. Az észt kurátornak, aki maga is illusztrátor, szép kerek születésnapja közeledett, de mivel a barátai szanaszét élnek a világban, lehetetlen vállalkozás lett volna egy asztal köré ültetni őket. Ezért úgy döntött, hogy meghívja őket egy csésze teára, ám a teázást egy tárlat formájában valósítja meg. Valamivel később kiderült, hogy Alice-nak szintén szép kerek évfordulója közeleg, bár az ő esetében a szám jóval nagyobb: 150 év telt el a könyv első kiadása óta. Így magától értetődő volt, hogy a közös születésnapi teázást Alice-nak fogják szentelni. Mivel szinte minden illusztrátor álma, hogy képeket alkosson ehhez a világhírű műhöz, senki sem habozott sokat: Alice és az ő fura asztaltársasága lettek a kiállítás díszvendégei.
A tárlatra 18 ország 72 művésze, köztük a magyar Holló Anna, Rofusz Kinga és Szegedi Katalin küldte el a munkáját. Valamennyi illusztráció kifejezetten a felkérésre készült, születésnapi ajándékként Alíznak és a kurátornak. A képeken Alice mellett felbukkan a Kalapos, a Szívkirálynő, Vigyori úr, az elmaradhatatlan nyúl és sokan mások. 

A rendkívül sokszínű anyag 2015 szeptemberében az Észt Gyermekirodalmi Központban mutatkozott be. Budapestre Riga, Berlin Gdansk és Varsó után érkezik, innen Oxford felé veszi az irányt.

A kiállítás az Észt Tervezőgrafikusok Szövetsége, az Észt Kulturális Alap és az Észt Gyermekirodalmi Központ támogatásával jött létre, a magyarországi bemutatkozást az Észt Intézet szervezte a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériával együttműködésben.

facebook event

dec
11
hét
Soviet Soviet @ Dürer Kert @ Dürer kert
dec 11 @ 7:00 du. – 11:00 du.
Soviet Soviet @ Dürer Kert @ Dürer kert | Budapest | Magyarország

 

Visszatér hozzánk a Soviet Soviet, akik ráadásul új Endless című lemezüket is magukkal hozzák. A dob-basszus-gitár vonalon mozgó post-punk trió már többször megjárta hazánkat, most pedig december 11-én, a Dürer Kertben csíphetjük el fémesen csilingelő dallamaikat.

A Soviet Soviet 2008-ban alakult az Adria-parti Pesaroban, de már a következő évben sikerült hírnevet szerezniük maréknyi saját kiadású dalaikkal és a folyamatos turnézással, közvetlen és éles előadásmódjukkal, majd több megjelenés után 2013-ban a Felte kiadó becsábította őket egy rendes stúdióba, hogy elkészítsék Fate című lemezüket.

A triót leggyakrabban a Joy Divison vagy a korai The Horrors zenéjéhez szeretik hasonlítani, de új albumuk, az erőteljesebb elektronikával megszórt Endless kapcsán akár a Placebo is eszünkbe juthat.

A tavaly év végén megjelent Endless dalainak nagy részét turné során írták, ezek az élő energiák az új számokban is tetten érhetők, a masszív dob-gitár-basszus vonalhoz pedig szinti hangzás is társult, még atmoszferikusabbá téve sodró zenéjüket. A kritikusok szerint a csapat most találta meg igazi hangját és teljesedett ki a muzsikájuk, aminek december 11-én mi is tanúi lehetünk a Dürer Kertben.

Soviet Soviet (IT)
Időpont: 2017. 12. 11. 19:00
Helyszín: Dürer Kert
Jegyárak: 2000 Ft / 2500 Ft
Jegylink

facebook event

Szövegaláfestő – Szalay Álmos zenei imprós felolvasása @ Refuge
dec 11 @ 7:00 du. – 9:00 du.
Szövegaláfestő - Szalay Álmos zenei imprós felolvasása @ Refuge | Budapest | Magyarország

 

A Szövegaláfestő órarendje a jó öreg A-hét – B-hét vonalát követi.
Ezen a héten a színműs-képzős-(leendő)pszichológus író, Szalay Álmos fest szövegalá. Társulatot vezetett, drámákat írt és rendezett, garfikával is foglalkozik, első kötete pedig idén jelent meg a FISZnél Fák mindenütt címmel.
Az improvizatív zenei aláfestés ezúttal is DJ Tilos Sanyitól érkezik eredeti vinylekről, a fák mélyéről.
Élő főpróba előző vasárnap a Tilos Rádión 13:30-kor, hangolódjatok rá!

Az íróval Décsy Eszter beszélget egy rövidet, miközben kellemes italokat fogyasztanak a Refuge bárjából.
Kezdés: 19:00

Várunk mindenkit egy kis irodalmi elborulásra!
A program ingyenes, és a FISZ Fiatal Írók Szövetsége szervezésében valósul meg, a NOWmagazin.hu támogatásával.

facebook event

dec
13
sze
Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) – 30 Years of Club Guerilla Tour 2017 @ A38
dec 13 @ 5:30 du. – 11:45 du.
Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) - 30 Years of Club Guerilla Tour 2017 @ A38 | Budapest | Magyarország

 

Nagyszabású jubileumi Shantel-koncert és Experience Balkán nemzetközi találkozó.

1. Az est első részében az Experience Balkan nemzetközi baráti társaság találkozója lesz a Balkán szerelmeseinek, illetve azoknak, akik érdeklődnek a világ egyik legérdekesebb térsége iránt.
Helyszín: Jedermann kávézó (Ráday utca)
Belépés: ingyenes!

2. A találkozót követően együtt átmegyünk az A38-ra a Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel koncertjére.
További információ a koncertről
(Koncert jegyvásárlása egyénileg!)

A frankfurti születésű Stefan Hantel jó pár évig tolta a techno szekerét Németországban, és hosszú ideig az égvilágon semmi sem emelte ki a szcéna középmezőnyéből. Készített pár tisztesen összerakott, átlagos, technót-funkot-soult-bossa-novát elegyítő lemezt, hétvégenként lenyomta tisztesen összerakott, átlagos szettjeit, és ez valószínűleg így ment volna a jól megérdemelt nyugdíjig, ha…

…ha – talán bukovinai, Cernoviciből származó ősei jóvoltából – észre nem veszi, hogy a négynegyedekbe belefásult fiatalokra milyen elemi hatást gyakorol egy-két ellenpontos ritmusú, rezesbandával megtámogatott balkáni muzsika. Shantel érdeklődése egyre inkább a Fanfare Ciocarlia-, Boban Markovic- és Kocani Orkestar-féle zenék felé fordult, és ezeket játszva, ötvözve némi elektronikával, megbolondítva dubbal, house-zal, hamarosan Frankfurt egyik kultikus klubestjét, a Bucovina Clubot tudhatta magáénak. A DJ köré lassan élő zenekar került, az eddig megjelent két Bucovina Club-válogatás pedig felvonultatta a műfaj legnagyobbjait, és messzire vitte a kultikus frankfurti klub hírét. És nem csak a klubokban, hiszen Shantel fellépett a Montreux Jazz Festivalon vagy a patinás North Sea-n is, ahol az egyébként decens közönség székeit félredobálva vetette bele magát a Bucovina Club klasszikus tornagyakorlatába: a páros lábbal DJ-pult felett átugrásba.

A Bucovina Club maga a balkáni őrület. Eszetlen tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva, bővérű menyecskék, ugrálás a DJ-pult tetején, a nekivadult közönség talán még bankjegyeket is dugdos a mixerbe… Shantelnek óriási szerepe van abban, hogy a balkáni zene meghódította a klubokat, de az Outkast és a Basement Jaxx hangmintái, a Gogol Bordello jóvoltából a stadionokat és a Borat révén a mozikat is. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy Shantel állította össze a Fallal szemben rendezője, Fatih Akin Oscar-díjra nominált filmjének, az Auf der andern Seitének zenéjét.

A következő Shantel-nagylemez, a Viva Diaspora 2015 elején várható, és a koncerten már hallhatóak lesznek az új számok is. Táncos, vigadós Balkán-parti, laza jazzy beütéssel: ez Shantel és az ő Bukovina Clubja!

A38 infó és jegyvásárlás

facebook event

dec
14
csü
Antonia Vai, vendég: Shaibo @ Kuplung
dec 14 @ 8:00 du. – 11:59 du.
Antonia Vai, vendég: Shaibo @ Kuplung | Budapest | Magyarország

 

Antonia Vai
Az októberi teltházas lemezbemutató és az azt követő itthoni és lengyel turné után Antonia az immáron bejátszott új és régi dalokkal tér vissza az év végére Budapetre, hogy azokank zenéljen, akik lemaradtak a múltkor és azoknak is, akik újra át akarják élni az élményt! :)

Antonia Vai – Ritual album:

“Vitathatatlanul az egyik legjobb hazai underground előadót láttuk tegnap este… Nem hiába őt koncerten is látni kell, mert olyan energiákat mozgat, amely feltölti a hallgatót és nem utolsósorban nagyon hiteles előadó. Szimpatikus személyiség, igazi NŐ, így nagy betűvel, aki egy nehéz időszak után igazi csillagként tündökölt tegnap este az A38 színpadán.” NOWmagazin a budapesti lemezbemutatóról

“A Ritual dalai nem mindennapi módon álltak össze, ugyanis jórészt utazás közben íródtak. Három nagy- és egy kislemez után egy igazán különleges album született M3nsa producerkedésével. Sok felvétel készült Marokkóban, Svédországban, Budapesten és Brazíliában, és a korábbi, erőteljesebben soulos-hiphopos dalokhoz képest az új lemez jóval folkosabb, világzenésebb hatásokat mutat, és erőteljesebb koncepció bontakozik ki belőle.” (NOWmagazin)

Listen here!
Soundcloud
Spotify
Deezer
Amazon
Google Play

Vendég: Shaibo

Jegyárak:
early bird: 1000Ft
elővétel: 1300Ft
teljesárú: 1600Ft

facebook event

OHM MAID és Deley koncert @ Mika Tivadar Mulató
dec 14 @ 8:30 du. – 11:30 du.
OHM MAID és Deley koncert @ Mika Tivadar Mulató | Budapest | Magyarország

 

OHM MAID:
Alteres-pszichedelikus móka, elszállós fátyolozásokkal, szigorú ritmusszekcióval, gusztusosan előadott verbális kegyetlenkedésekkel és el nem spórolt gitárszólókkal.

Deley:
Különböző hangulatok, instrumentális alapok, post-rock és elektronikus elemek, mindehhez pedig egy intenzív vizuális élmény – a Deley zenekar 2012-ben így kezdte pályafutását és az irány azóta sem változott. 2013-ban debütáltak az Adventures in Psychoacoustics című EP-vel, ami három post-rock válogatáslemezre is felkerült. Tavaly ősszel végre megérkezett az új lemezanyag, a Sounds of Science, ami mellé kidolgoztak a srácok Molnár Trippy János közreműködésével egy teljesen új vizuált is. A Sounds of Science időközben megjárta a hazai SUN és Börzsönystock fesztiválokat és a Művészetek Völgyét, és bemutatkozott külföldön a hollandiai Uncloud és a romániai Cobra fesztiválon.
Belépő: 600 HUF

facebook event

dec
15
pén
Jazzékiel lemezbemutató / iamyank / Beat Dis @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub
dec 15 @ 7:00 du. – 11:00 du.
Jazzékiel lemezbemutató / iamyank / Beat Dis @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub | Budapest | Magyarország

 

Jazzékiel az Akváriumban! Az elmúlt 15 év alatt a rádióslágertől a dark jazzig terjedő széles palettán mozgó csapat kedvenc nyári fesztiváljának dedikált új koncertlemezét mutatja be a klub színpadán. Az egyetlen téli Jazzékiel koncert előtt olyan kiváló formációk játszanak majd, mint Iamyank Atreyu’s Horse névre keresztelt vadonatúj, zongora és cselló központú ambient projektje, valamint a Beat Dis, akik hosszú idő után ismét visszatérnek a koncertszínpadokra. A legendás szombathelyi zenekar új felálással és vadonatúj dalokkal készül az estére.

Vendégek: Mohácsi Mátyás (Grand Mexican WarlockTrillionShell Beach / basszusgitár), Hajba Áron (ex-Jazzékiel, ARONS Land Cargo Co. / gitár)

19:00 kapunyitás
19:45 iamyank: Atreyu’s Horse
20:30 Beat Dis
21:30 Jazzékiel on Orfű koncertlemez bemutató koncert

Jegyár:
Early bird ELFOGYOTT
Elővétel 1200 HUF
Helyszínen 1500 HUF

facebook event

dec
16
szo
A zene szerelmesei gyűlnek össze jövő héten az Akváriumban. Te ott leszel? @ Akvárium Klub
dec 16 – dec 17 all-day
A zene szerelmesei gyűlnek össze jövő héten az Akváriumban. Te ott leszel? @ Akvárium Klub | Budapest | Magyarország

A For the Sake of the Song idén először kerül megrendezésre, a Lone Waltz Records szervezésében. Az egy napos fesztivál a kortárs folk, vagy abból merítő hazai és nemzetközi előadók felülete szeretne lenni Budapesten. Nem minden zenész kapcsolódik ugyan közvetlenül a kiadóhoz, mégis van egy hangzástól és szubkultúráktól független, attitűdbeli közösség a színpadra álló produkciók között.

Az idén tíz fellépőt felvonultató fesztivál programjában arra törekedett, hogy a kiadó előadói mellett olyan hazai és nemzetközi fellépőket hozzon el, akár először Budapestre, akiknél fontos szerepet játszik a bensőséges, néha akár zavarba ejtő személyesség. A Szardíniáról érkező Beeside következő nagylemezének egyik kulcs témája lesz a sziget lakosainak olaszországi szétszóródása és az onnan származással kapcsolatos társadalmi ütközések, a Stray Dogg által Szerbia és Horvátország egyik legnépszerűbb dalszerzőjévé vált Dukat Stray minimalista folk-popja, az itthon már jól ismert I Am Soyuz – Lone Waltz Records – pedig nem csak a világ rejtett zugaiban megismert különös figurákról sző szellemes meséket, de frissen szól a nőként való érvényesülésről is.

Makó Dávid The Devil’s Trade nevű produkciójában a magyar és az amerikai népzene olvad össze a dalok mögött álló helyzetek révén mégis kortárs egésszé, aminek a lehengerlő élő megszólalásai már Európa-szerte hallhatók, Reema koncertje pedig igazán különleges alkalom, a londoni dalszerző-énekesnő először játszik ugyanis Magyarországon, októberben megjelent The LowSwing Sessions című EP-jének anyagával. A lemez Berlinben, teljesen élőben, analóg módszerrel készült kamarazenekari kísérettel.

Énekes-dalszerzőkként megvalósítunk egy olyan rendszert, amiben egymást és magunkat tudjuk megjeleníteni és egymás referenciáiként tudunk szolgálni a zenénkről szóló párbeszédben. Ez egy olyan nyitott együttműködés, mely mindhármunk autonóm, egymástól jórészt független zenei tevékenységének közös nevezői mentén szerveződik és mivel nyitott, hosszabb távon olyan alkotók munkáinak megjelentetését is célozza, akik mellett jól tudjuk érezni magunkat ebben a lemeztáskában.”(Lone Waltz Records)

A hazai színtérről még a kiadó berkein belülről a Papaver Cousins nevű folk-blues duó; a zenekari felállásra átálló Zanzinger; az energikus, köznyelvben is használatos zenei stílusokat notórikusan újraértelmező The Matter; a saját meghatározása szerint folk-pop műfajban alkotó Duke Bluebeard ill. az igen színes műfaji palettáját egy szál gitárba sűrítő Upor András.

Los Orangutanes @ ELLÁTÓház @ ELLÁTÓház
dec 16 @ 7:00 du. – 10:00 du.
Los Orangutanes @ ELLÁTÓház @ ELLÁTÓház | Budapest | Magyarország

 

Magyarország első számú és talán egyetlen, Kelet-Közép Európában is unikumnak számító latin-amerikai cumbia bulibandája, a Los Orangutanes december 16-án debütál az Ellátóházban.  A zenekart többek között az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh’o’droM, a Ladánybene 27, a Manaky magyar, perui és uruguayi zenészei alkotják – a koncerten a táncra pördülés és a házibuli hangulat garantált!

A cumbia eredetileg egy kolumbiai zenei műfaj, ami közép- és dél-amerikai hódító útját követően átterjedt a többi kontinensre, s mint egy vírus, megfertőzött néhány magyar zenészt is. Így született meg a magyar cumbia, melynek első képviselője a Los Orangutanes nevű együttes, azaz Az Orángutánok. A zenekart Árkosi Szabolcs, Élő Márton, Krecsmáry Zsolt, Iván Tabeira, Herr Attila, Alex Torres, Szarvas Dávid és Pásztor Ákos műfaj iránti rajongása hívta életre. A lelkesedésből összehozott próbák annyira jól sikerültek, hogy december 16-án már a közönség elé tárják a magyar cumbiát.

Az „ős cumbiát“ ütőhangszerekkel és furulyákkal játszották.  Egy legenda szerint a 20. század elején egy Argentínába tartó tangóharmonikákat szállító teherhajó elsüllyedt a kolumbiai partoknál, s a víz sok hangszert kimosott a partra, amit a helyiek összeszedtek, és elkezdtek használni. Olyannyira megszerették, hogy a tangóharmonika később a műfaj egyik fő hangszere lett. A negyvenes években a tradicionális hangszereket a kor divatos bigband hangzása váltotta fel, s a lemezfelvételeknek köszönhetően a cumbia elkezdett terjedni az egész világon.  A cumbiához azóta mindenki hozzátett egy kicsit a saját kultúrájából, s ma már létezik mulatós, gengszter, hipszter, electro, tradicionális és dub verziója is.  Akik pedig december 16-án eljönnek az Ellátóházba a magyar cumbia születésének lehetnek szem- és fültanúi.

“Mindenki része kell, hogy legyen ennek a forradalmi értékű történelmi eseménynek. Mindössze el kell jönni, és rongy lábakkal táncolni a cumbia ritmusára. Nagyon könnyű, csak tedd a lábad a másik után!”  – mondja, az egyik orangután, Iván Tabeira.

PROGRAM
19:00 Kapunyitás
20:00 Los Orangutanes

JEGYEK
Elővételes: 1000 Ft
Helyszíni: 1500 Ft
Jegyvásárlás

facebook event

dec
17
vas
Budapest Stick n’ Poke Festival #1 @ Toldi Klub
dec 17 @ 1:00 du. – 9:00 du.
Budapest Stick n' Poke Festival #1 @ Toldi Klub | Budapest | Magyarország

 

Gyertek el az első budapesti stick n’ poke fesztiválra!
/ magyar és külföldi handpoker művészek fognak látványtetkózni
/ lesz workshop ahol műbőrön vagy egymáson próbálhatjátok ki a technikát
/ a megfigyelőknek lesz vásár, tombola és gyömbértea

Meghívott művészek:
@͏m͏i͏m͏c͏z͏a (HU) / http://instagram.com/mimcza
@Rozita_ttoo (HU) / http://instagram.com/rozita_ttoo
@_hahafuck (A) / http://instagram.com/_hahafuck
és mások, akikről majd később

Időpontfoglalásért keressétek a művészeket!

A háttérzenét NemKool és Velocity Girl szolgáltatja majd.
További részletek hamarosan.

facebook event

dec
20
sze
Run Over Dogs / River of Lust / Dungaree @ Kuplung @ Kuplung
dec 20 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Run Over Dogs / River of Lust / Dungaree @ Kuplung @ Kuplung | Budapest | Magyarország

Japán turnéja után a Run Over Dogs visszatér a hazai pályára, és egy évösszegző turné after buli keretében megkoncerteztetik a Kuplungot még egyszer utoljára idén! Az év végi hepajban bűntársak a szegedi stoner rockban utazó DUNGAREE zenekar, és a River of Lust, akik Black River turnéjukat kezdik el december 20-án a Kuplungban!

Jegyár: 1200Ft
Jegyvásárlás

DUNGAREE
A stoner rockban utazó szegedi Dungaree zenekar két kislemez és számos koncert után elkészítette Bipolar World című albumát. A törekvés továbbra is az volt, hogy egy nyers erővel, riffekkel, grunge és blues életérzéssel töltött dalok tömkelegét alkossák meg, természetesen a zenekarra jellemző sajátos, csavaros módon. Olyan dalok szerepelnek a lemezen, amit maguk is hallgatnának élőben is, és bólogatnának rá a közönség soraiból. Semmi sallang, semmi felesleges töltelék, csak a szín tiszta erő.

River of Lust
Negyedévnyi SuperSize Recording, hegyteteji lemezírás után, a River Of Lust (Erdős Szabi, Galambos Dorina, Almási Tamás, Mészáros Áron) decemerben kezdi a budapesti klubszezont, amellyel egyúttal elndítja az ÉK társaságában a Black River Tour-t.

facebook event

dec
28
csü
SEƎN & THe pUnch @ Dürer Kert
dec 28 @ 8:00 du. – 11:00 du.
SEƎN & THe pUnch @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

És elérkezett a pillanat! A Ten years before OverGround Productionszel karöltve indított videópályázatának nyertese, a SeeN színpadra áll, sőt megmutatja elkészült klipjét is. Supportként pedig az egyébként szintén hamarosan Overground-klippel előálló THe pUnch-ot láthatjátok a Dürer Kert labirintusában. Nagyon ajánlós: egyik zenekar sem túlkoncertezős típus, épp ezért is egy igazán izgalmas zenei utazásban lehet majd részetek az év utolsó napjaiban!

SEƎN
A SeeN zenekar régi ismerős, közeli szomszéd, aki nem hivalkodik szép lakásával és helyes gyermekeivel – csak csendben eljár évente a közgyűlésre. Márpedig helyesek azok a gyermekek, mind a három: az első “A Matter of Birth or Death”, a második “Intrigue and Love” és a harmadik “Shame and Disgrace” nevű is. Sőt! Mindhárman az osztályuk legjobb tanulói. Szüleik mégsem dörgölik fotóikat az ismerősök orra alá vagy árasztják el az internet különböző fórumait eredményeikkel, hiszen tudják, hogy a gyermekek majd felnőnek és idővel maguk bizonyítanak. Egy különleges családi videót most mégis megosztanak másokkal is, amit “A Matter of Birth or Death” gyermekük “Salvador Dalí” játékáról készítettek és az idei közgyűlésen mutatják meg a Dürer kistermében.

THe pUnch
A progresszív art-rock elemeket és kompozíciókat felsorakoztató THe pUnch tavaszi kiadványa (“From” EP) óta mélyen hallgat, mivel következő nagylemezükön dolgoznak, amiből hallhatunk majd részeket a Dürerben. Korábbi anyagaikhoz képest billentyűs hangszínekkel gazdagítják az élményt, amit egyre meditatívabbra és utaztatósabbra hajlítanak az utóbbi időkben. A cél nem kicsi: rést ütni a tér-idő szövetén; ismeretlen, a határokon rejlő dimenziókba eljuttatni minket, olyan tudatállapotba, amiben a megismerés és szemlélődés új szintjei tárulhatnak fel előttünk. Lélegezzük be és éljük át!

facebook event

dec
29
pén
Fekete Zaj 2017 tél @ Dürer Kert
dec 29 @ 6:00 du. – 11:59 du.
Fekete Zaj 2017 tél @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

A Fekete Zaj Fesztivál egy téli, négy termes kalanddal tér vissza!
Bejelentett fellépők:
VHK – A Semmi Kapuin Dörömbölve lemezidéző
Anima Sound System
Volkova Sisters
Perihelion
Black Nail Cabaret
The Last Days of Jesus (SK)
Tej
Gustave Tiger
Dyas
I.O.N.
Dereng
Rats Kill Bats
Reason
Zivatar
Slowmesh
Weixelbaum Trió
Pyoba
De Facto
Molnár Róbert Band

– további 4 nevet jelentünk be a napokban –

Jegyek:
online
készpénzért: CD Pince, Wave, Dürer Kert

facebook event

jan
4
csü
Áron András ‘Apey’ koncert @ Kuplung @ Kuplung
jan 4 @ 8:00 du. – 11:30 du.
Áron András ‘Apey’ koncert @ Kuplung @ Kuplung | Budapest | Magyarország

 

2017 októberében látott napvilágot Áron András harmadik szóló nagylemeze a STRANGER, alig egy évvel a 2016-ban megjelent visszatérő Foxes után. Az album 11 számot foglal össze egy hosszú történetté, mely Andris elmondása szerint gyermekkorát és a személyiségének kialakulását meséli el. Egy kifejezetten pozitív atmoszférájú, boldogabb köntösbe tekert album melyről András így nyilatkozott:

„Általában próbálok mindig valami újat keresni, és mindig találok is. Most egy picit azt volt a koncepcióm, hogy nem szeretnék halálra fejteni mindent, nem szeretnék gondolkozni, vagy túl tervezni. Nagyjából két hét leforgása alatt írtam július végén, majd még két hét alatt rögzítettem itthon. Hallgatva ezt a lemezt olyan, mint egy régi, ismerős barát, akit már hallottam, de tudom, hogy mégsem. Nehéz megfogalmazni szavakkal, de nagyon megnyugtató érzéssel tölt el.”

Jegyárak:
Early bird: 1000 Ft ( korlátozott darabszámban! )
Elōvétel: 1.400 Ft
Helyszínen: 1.700 Ft

Jegyvásárlás

facebook event

jan
8
hét
Lajkó Félix és barátai @ Müpa Budapest
jan 8 @ 7:30 du. – 10:00 du.
Lajkó Félix és barátai @ Müpa Budapest | Budapest | Magyarország

 

Lajkó Félix mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, olyan muzsikus, aki közvetítőként használja hangszereit önmaga és a világ között. Mindegy, mihez nyúl, kikkel lép színpadra: a végeredmény mindig kristálytiszta, ismeretlenül mély forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélekzene-egyveleg. Zenei világa önálló műfajt teremt, amelyet különleges érzékenységgel és érzékkel vegyít gyakorlatilag bármilyen, hozzá hasonlóan igényes zenei együttállással. Mindezt kritikusai írták róla, ő pedig évek óta a legkülönfélébb formációkban teljesedik ki: hol szólóban, hol trióban, nagyzenekarral vagy szimfonikusokkal, netán citerás „partyzenét” játszva tartja lázban hallgatóit.

2018-as újévi koncertjén a vonósoké a főszerep. A produkció mérföldkőnek ígérkezik a vonóshagyományok hazai történetében. Ismerve a pódiumra lépő zenészek habitusát, virtuozitását, a nagybetűs ZENE iránti szenvedélyüket, egyedülálló élményt ígér a lengyel népi-klasszikus Volosi, a világhírű Alexander Balanescu és a hazai közönség számára már jól ismert állandó társak, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő közös örömzenélése, vonós szárnyalásuk.

Rendező: Fonó Budai Zeneház

Jegyvásárlás

facebook event

A lájk felmelegít, és tele van C-vitaminnal.

Kövess minket facebookon!

 

 NOWmagazin.hu