Archív

Calendar

ápr
3
hét
Videoklip pályázat – OverGround Productions X ten years before
ápr 3 @ 12:00 du. – máj 8 @ 8:00 du.
Videoklip pályázat - OverGround Productions X ten years before @ Magyarország

Az OverGround Productions és a ten years before közös klippályázatot indít, ahol nemcsak megcsinálják álmaitok videoklipjét, de még bemutató koncertet is szervezünk hozzá!

A pályázatról Bertalan Balázst, az OverGround alapítóját kérdezgettük, például arról, hogy miért is írnak ki ilyen pályázatot.
“Nagyon izgalmasnak tartjuk a folyamatot, ahogy egy ötletből kialakul valami, élvezzük végigkísérni egy terv evolúcióját – nem véletlenül foglalkozunk épp ezzel. Azt is testközelből, sok esetben a barátainkon látjuk, hogy nagyon sok zenekar még egy, a piaci árnál kategóriákkal kisebb költségvetést sem tud kiizzadni. Ez pedig frusztráló, a zenekarnak értelemszerű okokból, de nekünk is, amikor rengeteget beszélgetünk egy ötletről, kezdjük a magunkénak érezni, majd aztán pénz hiányában befuccsol az egész. Az is tapasztalat, hogy jobban sikerül valami, ha a zenekar ötletei is masszívan benne vannak: odaadóbbak, lelkesebbek, és valahogy a kreatív energiák is úgy áramlanak, hogy jobb végeredmény születik, mint egy kívülről hozott ötletből. A mi dolgunk inkább egyfajta inkubáció, meg persze a megvalósítás.
Amit várunk, az az, hogy olyat ötlettel jelentkezzenek, ami tovább viszi a zenét, nem csak egy nagyobb lélegzetvételű vizuál lesz belőle, hanem rímel a dalban megfogalmazottakra. Amikor egy klip nem csak aláfest, hanem kiegészít vagy továbbgondol, ez az ideális eset, ezt keressük.”

Megkérdeztük tőle azt is, hogy vannak-e korlátai a megvalósításnak, vagy véletlenül rájuk dőlt-e egy jó svájci bank.
“Természetesen vannak. Mi is egy underground projekt vagyunk, amit saját erőből építünk. Nem áll rendelkezésünkre korlátlan géppark, és még mi is tanuljuk a szakmát. Más területen, de ugyanez igaz a ten years before-ra is, akikkel elég jól egymásra találtunk a közös munkáink során. Mi a munkánkat, a segítségünket ajánljuk fel díjmentesen a győztes pályázóknak, nem azt, hogy finanszírozunk nekik egy költséges klipet – erre nekünk sincs lehetőségünk, nem is célunk. Abban pedig elég komolyan hiszünk, hogy ahol kevés a pénz, ott ezt a hiányt kreativitással kell pótolni, ez pedig művészi értelemben csak előnyt jelent.”

Jelentkezni a honlapról letölthető formmal, meg egy király ötlettel tudtok itt: www.overground.hu
Határidő: 2017.05.08.

OverGround Productions
Az OverGround Productions 2016-ban alakult, azóta folyamatosan működő csapat. Videoklipeket, könnyűzenei videó interjúkat, live session-felvételeket készítenek. Magukénak tudhatják többet között a BABEL legutóbbi klipjét; dolgoztak a Bozoval, a Néhai Bárányokkal és a The Luckies-zal is. A ten years before havonta jelentkező koncertsorozatát és videó interjúit is ők örökítik meg.

“Az OverGround-ot egyedül indítottam még az egyetemen, 2014-ben. – mondta el nekünk Bertalan Balázs Újságíró szakirányon voltam, de mindig érdekelt a vágás, kicsit tanultam is, a zene pedig nagyon közel állt hozzám, bár nem bizonyultam benne túl tehetségesnek. Ezeket ötvözve indítottam el egy portréműsort a YouTube-on, ahol kezdő zenekarokat mutattam be, akikkel elég jól össze is barátkoztam. 5 adásig jutottam el, amikor az utoljára interjúvolt zenekar, a the Punch feldobta, hogy készítsem el az első klipjüket az általuk korábban felvett anyagokból. Ez lett a Depravity. Aztán követték egymást az események, az egyszemélyes riporter-operatőr-vágó-ügyet félreraktam, verbuváltam magam köré egy állati jó csapatot, 2016 elején videós stábbá alakultunk, és mostanra a korábban interjúvolt 5 zenekarból már 4-nek csináltunk klipet. A Bozoét beválogatták a klipszemlére, a Babellel pedig már a második közös munkánkon dolgozunk. Azóta rengeteg új zenészt ismertünk meg, sokkal együtt is működünk, ahogy a tyb-s lányokkal is. A kérdésre válaszolva: a fő motivációnk az, hogy azzal foglalkozzunk, amit szeretünk, és egy olyan csapatot építsünk, ami hosszabb távon is működőképes. Mindkét irányba jó lépésnek tartjuk ezt a pályázatot.”

Ten years before
A ten years before feltörekvő, friss zenekaroknak nyújt bemutatkozási lehetőséget minden hónapban a Mika Tivadar Mulató pincéjében, emellett management ügynökségként is funkcionál. Jelenleg menedzselt zenekarai: Klusters, skeemers, Platon Karataev és a Blooming Blue.

További infók

ápr
27
csü
Morning After ⸌ ⸍ Esemény Után @ Auróra
ápr 27 @ 7:00 du. – máj 1 @ 4:00 de.
Morning After ⸌ ⸍ Esemény Után @ Auróra | Budapest | Magyarország

 

Magyarországon a nők közel fele tapasztalt már erőszakos szexuális viselkedést. Mit kezd ezzel a társadalom? Mit tehetnek az egyének? Hogyan tudunk erről beszélni?

Programok:
◐ Április 27 Csütörtök ◐
19:00 Morning After // Esemény után – Kiállításmegnyitó az alkotók részvételével

◓ Április 28 Péntek ◓
18:00 – Visszaélések a felsőoktatási intézményekben // Kerekasztal
Beszélgetnek: Nyúl Boglárka, Zabolai Margit, Lantos Nóra Anna
18:30 (Art+ Cinema) Cortex – A nimfomániás I-II. maratoni vetítés + beszélgetés

◑ Április 29 Szombat ◑
15:00 A párkapcsolati erőszak formái – elkövetők nagyító alatt Patent Egyesület workshopja
16:30 A Nemi sztereotípiák és társadalmi elvárások – NANE Workshop
18:30 Kerekasztal: Az Isztambuli Egyezmény ratifikációjának akadályai
Résztvevők: Nográdi Noá, Spronz Juli, Stummer Vera
Moderátor: Wirth Judit

◒ Április 30 Vasárnap ◒
15:00 Kérsz teát? – Bánki Gergely és Sipos Vera színházi előadása
18:00 Tárlatvezetés
20:00 Koncertek: Lilly Hates Roses (PL) / Kicsi a Világ

A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet, milyen ártalmas és veszélyes a társadalom kommunikációja és áldozathibáztatása, mellyel elhallgattatják az erőszakon átesetteket. A program keretét egy bántalmazott nők elmondásaiból született kiállítás adja. Négy napon keresztül pedig színházzal, workshopokkal, filmekkel, különleges tárlatvezetéssel és kerekasztal beszélgetésekkel járjuk körbe a bántalmazás sokféle formáját, az önkép átalakulását és az érzékenyítési lehetőségeket.

“Nemisúgyvolt” bántalmazások, felelősségük alól kibújt(atott) bántalmazók, “elévült” erőszakok, férfiak által kijelölt női princípiumok, a nők dolga(i). Ismerős valamelyik?

És a lesújtó minőségű párbeszéd, amit e hírek közönsége mindezekről folytat?

facebook event

máj
3
sze
SUNSET @ Gozsdu Manó Klub
máj 3 @ 7:00 du. – 10:00 du.
SUNSET @ Gozsdu Manó Klub | Budapest | Magyarország

 

A márciusi teltházas lemezbemutató koncert után újra a fővárosban!
A belépés INGYENES és a hétköznapra való tekintettel legkésőbb este 10 óráig tart a koncert. További részletek hamarosan…

A megosztást és meghívást a törvény NEM bünteti!

facebook event

máj
5
pén
Desszert FESZT MINI / w. Stereochrist & Shapat Terror /15/ @ Dürer Kert
máj 5 @ 8:00 du. – máj 6 @ 2:00 de.
Desszert FESZT MINI / w. Stereochrist & Shapat Terror /15/ @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

DESSZERT FESZT MINI A Dürer Kertben!
——————-
2017. április 28.
Stereochrist
Grizzly
Warchief Band
+ 1 zenekar
——————-
2017. május 05.
Shapat Terror – 15 éves jubileumi koncert
The Mighty Manlifter
TORN FROM EARTH
+ 1 zenekar
——————-
Belépő: 1500 ft (napijegy) / 2000 ft (kombinált)
Összesen 50 db kombinált jegy kapható a Waveben!
További részletek hamarosan!

facebook event

máj
6
szo
Ozone Mama / Mátyás Attila Band / Hollywoodoo @ Dürer Kert @ Dürer Kert
máj 6 @ 8:00 du. – máj 7 @ 1:00 de.
Ozone Mama / Mátyás Attila Band / Hollywoodoo @ Dürer Kert @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

Stíluskavalkád, mégis azonos szemlélet és lelkesedés! Talán így lehetne legjobban jellemezni az estét.
Adott három pazar banda, sok jó dal és egy egészen biztosan remek buli!
Akinek ez kevés ahhoz, hogy megmozduljon, talán nem is baj, ha otthon marad!

Annyiszor mondtuk már, hogy Mátyás Attilát nem szükséges bemutatni, hogy aki még mindig nem ismeri, az valószínűleg egy másik bolygón született! Matyi rengeteg, mára kultikussá vált zenekarban megfordult (F.O. System, Sex Action, Action, Agnus Dei), hogy azt gondolta, itt az ideje a saját dalainak is, így született meg a Mátyás Attila Band gondolata. Hogy milyen a zene? Matyis. Ez a legjobb szó rá. Saját szerzeményei egyfajta tökéletes, izzadtságszagot nélkülöző esszenciája karrierje legjobb pillanatainak, a frissesség és az aktualitás érzetével. Ezen az estén mindenki megtudhatja, milyen is ez a zenei világ, ha eljön a bulira!

A Hollywoodoo az ország egyik legkarakteresebb csapata, jó értelemben vett meghatározhatatlan stílussal. Trócsányi Gergő egy olyan frontember, kinek karizmája az első pillanattól magával ragad és fogva tart a buli végéig. Dalaik ugyan slágeresek, mégsem marad ki belőlük a mondanivaló és az üzenet sem. Egészen biztosan mágikus koncertet adnak ezen az estén is!

Az Ozone Mama a magyar hard rock egyik legnagyobb reménysége. A világ számos pontján kapott elismerő kritikát legutóbbi lemezük, rendszeresen turnéznak külföldön és aktív részvevői a hazai zenei életnek is. Figyelem! Ha szeretnéd elcsípni őket rockosan Budapesten, akkor ez a buli utolsó esélyed rá hónapokig, ugyanis legközelebb csak ősszel lesz “hangos” OM buli a fővárosban!

Kapunyitás: 20:00
Koncertkezdés: 20:30

Line-up:
1. Hollywoodoo
2. Mátyás Attila Band
3. Ozone Mama

Jegyár: 1500 Ft helyszínen

facebook event

máj
7
vas
Phil Rudd Band / Head Job European Tour 2017 @ Dürer Kert
máj 7 @ 7:00 du. – 10:00 du.
Phil Rudd Band / Head Job European Tour 2017 @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

Phil Rudd nagyjából 30 évet húzott le a világ egyik legnagyobb zenekarában, az AC/DC-ben. Olyan nagyszerű lemezeken játszott, mint a High Voltage, Highway to Hell, Back in Black és még sorolhatnánk.

2017. május 7-én saját zenekarával Budapestre érkezik és az AC/DC slágerek mellett bemutatja Head Job című szólólemezét a magyar közönségnek is.

Jegyek:
6.900 ft /// 150 db, maximum január 1-ig!
100 db a Tixa.hu felületén, 25-25 db a Waveben és a CDPinceben (hamarosan)!
7.900 ft /// 150 db, maximum április 1-ig!
100 db a Tixa.hu felületén, 25-25 db a Waveben és a CDPinceben!
8.900 ft /// április 1-től és a helyszínen!
Jegylink

facebook event

Andaxinház-HK Produkció: Suttogók & Czitrom koncert az Aurórában @ Auróra
máj 7 @ 8:00 du. – 10:00 du.
Andaxinház-HK Produkció: Suttogók & Czitrom koncert az Aurórában @ Auróra | Budapest | Magyarország

 

A Suttogók előadás József Attila verseibe való alámerülés. Befelé hallgatózás. Személyesség, közvetlenség, bensőséges csendekkel. Csupa irónia, kihívó gyengédség, az élet egyszerű igenlése.
Éles és lázadó. Sejhaj.
Közvetlen jelentés a máról, az egymásrautaltság érzéséről, a szabadságról. József Attila ismert és kevésbé ismert verseinek, belső hangjainak megidézése, ahogy a mostban bennünk rezdül.

József Attilának semmiféle elismerés nem jutott azok részéről, akik a társadalomban, kultúrában hatalmi pozíciókat birtokolnak. Itt élhet és sikolthat szenvedésében egy nagyszerű ember: süket fülekre talál főképp azok körében, akik a legszívesebben nevezgetik magukat a kultúra hordozóinak.” (Fejtő Ferenc)

„Az Andaxínház előadása nagyon egyszerű eszközökkel vált ki erős hatást. A Suttogók is, mint minden produkciójuk alapvetően intellektuális jellegű, de épp ebben van az ereje is. Itt valóban többről van szó, mint egy izgalmasan válogatott, határozott tematikai szerkezetet mutató versösszeállításról. A versmondásnak olyan megoldásaival, árnyalataival él az előadás, amelyből egy költői világ rendkívül személyes olvasata bontakozik ki.”

Fotó: Niki Brozsek
Előadók: Czitrom Ádám, Jászberényi Gábor, Hajduk Károly, Kroó Balázs
Rendező: Zsalakovics Anikó

“…A vers, elhagyván a papírlapot újra rá kell hogy találjon ősi, lényegi és fizikai dinamizmusára… újra fel kell vennie a kapcsolatot (akár agresszív, akár gyengéd kapcsolat ez) az emberrel és ezáltal a történelemmel. A költészet nyitva áll. Most. Mindig.”

Előadás után improvizatív belső utazás Andrzej Zulawski “A Fehér Bolygó” c. filmjének vetítésével egybekötve.
Czitrom Ádám: bariton gitár

jegyár: 2000,-
Jegyfoglalás: andaxinhaz@gmail.com www.jegy.hu

Támogatók: HK Produkció, Auróra
www.andaxinhaz.hu

Helyszín: Auróra, 1084. Auróra u.11. http://auroraonline.hu/​

https://www.facebook.com/czitromusic/
https://soundcloud.com/adam-czitrom

facebook event

máj
9
ked
Dune Rats [AUS], The Gooch Palms [AUS], Dope Calypso [HU] – Dürer Kert @ Dürer Kert
máj 9 @ 7:30 du. – 11:30 du.
Dune Rats [AUS], The Gooch Palms [AUS], Dope Calypso [HU] - Dürer Kert @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

2017. május 09-én valami nagyon déli zúzást rendezünk Dürer Kertben. A Fingers Crossed ezúttal az ausztrál Dune Ratset, és kíséretét hozza el, a Tame Impala felbukkanása óta tartó ausztrál rock reneszánsz jelentős képviselőjét.

Ez alkalommal a Dune Rats érkezik, mérhetetlen életvidámságával és nemtörődömségével, csodálatos garage rock stílusban tálalva. Az Ausztráliában manapság zajló rockzenei reneszánsz egyik kiemelkedő bandájáról van szó, egyszerű és nagyszerű rock zenével és a gondtalan élet ígéretével. Egy tengerparti, szörföshippi Blink182 light, ami után garantált vigyorral távozhattok a tett színhelyéről. 2011-ben alapították a zenekart, tavaly jelent meg második stúdió albumuk, a The Kids Will Know It’s Bullshit, melynek bemutató turnéját csíphetitek el május elején a Dürerben.

Velük érkezik aktuális turné társuk, a szintén ausztrál The Gooch Palms, akik a shit-pop műfajban fogják kiteljesíteni tehetségüket. Kicsit pontosabban: a duó hangzását trash, garázs és rock’n’roll közötti szerelemgyerekként lehetne definiálni. Nosztalgikus és torz, aktuális témákkal a szövegekhez.

A Fingers Crossed szervezte eseményekhez híven, az igényes külföldi fellépő mellé most is a műfaj legjobb hazai képviselőjét kapjátok: ez alkalommal a Dope Calypso-t.

A Dope Calypso-t talán már be sem kell mutatni. Legutóbbi albumuk, a Mau Mau tavaly novemberben jelent meg és már első hallásra megtévesztésig nyugati színvonalat hozza, egy szintén punkos, szörfös beütésű garázs hangzással. Érdemes lesz időben érkezni!

LINEUP | listen:
DUNE RATS | https://goo.gl/zMm8lz
The Gooch Palms | https://goo.gl/yXpV5Y
Dope Calypso | https://goo.gl/X2PjxQ

JEGYEK:
Limitált elővétel: 2500 HUF (tixa.hu, Dürer Kert, Vittula, Musicland)
Helyszínen: 3000 HUF

facebook event

máj
10
sze
Zsigmond Vilmos Filmfesztivál
máj 10 @ 12:00 du. – máj 13 @ 11:00 du.
Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

A szegedi Belvárosi Mozi a város híres szülötte, Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr emlékére alapította az operatőri munkát előtérbe állító filmfesztivált, melyet idén először rendeznek meg május 10-13 között.

A nevezési határidő március 1-én éjfélkor járt le, s a beérkezett pályaművek mennyisége a szervezők legoptimistább várakozásait is felülmúlta. A bűvös százast már két héttel ezelőtt átlépte a jelentkezések száma, a hátralévő napokban viszont olyan szédületesen felgyorsult a folyamat, hogy ez a szám végül megháromszorozódott.

A hatalmas érdeklődés annak is köszönhető, hogy alig található a világon olyan fesztivál, amely az operatőr munkáját helyezi fókuszba. Európában jelen pillanatban csupán egyetlen ilyen jellegű seregszemle van, a lengyelországi Bydgoszcz-ban rendezett Camerimage.

A világ öt kontinensének 47 országából érkeztek pályázatok a meghirdetett öt kategóriában: 16 egész estés film, 170 kisjátékfilm, 44 kísérleti, 59 dokumentumfilm, valamint 13 animációs alkotás. A közel 100 órányi anyagot ötfős előzsűri szűri meg, majd a legjobbakból ugyancsak ötfős zsűri választja ki a díjra érdemes alkotásokat.

A zsűri elnöke Szabó Gábor (HSC) Balázs Béla-díjas operatőr, aki Zsigmond Vilmos egyetlen, rendezőként jegyzett filmjét fotografálta.  A Zsigmond Vilmosról elnevezett fődíj mellett kiosztásra kerül Szeged Város díja, továbbá a Báron György által vezetett kritikus zsűri szavazatai alapján a Filmkritikusok díja, valamint a nézők véleményét tükröző Közönség-díj is.

A négy napos fesztivál alatt kísérő programokon is részt vehetnek az érdeklődők. Délelőttönként közönségtalálkozók lesznek, amelyeken filmkritikusok beszélgetnek az alkotókkal, Nigel Walters (BSC) brit operatőr pedig workshopot tart fiatal kollégái számára.

A vetítések a Belvárosi Mozi Zsigmond Vilmosról elnevezett nagytermében zajlanak majd, ahol a világhírű operatőr élete különböző szakaszaiban többször is megfordult. Kamaszkorában nézőként járt ide, neves alkotóként pedig több nemzetközi forgatócsoportot is elhozott „az ő mozijába”.

A fesztivál híreiről és eseményeiről a zsigmondvilmosfilmfest.com honlapról tájékozódhatnak az érdeklődők.

További infók

BOSCH – A gyönyörök kertje @ Várkert Bazár
máj 10 @ 3:00 du. – 4:30 du.
BOSCH - A gyönyörök kertje @ Várkert Bazár | Budapest | Magyarország

 

FILMVETÍTÉS
2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeztek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba. A zavarba ejtően részletgazdag festményt virtuális tárlatvezetés keretében, látványos közeli felvételekkel tárja a nézők elé, miközben neves művészettörténészek, filozófusok, írók, zenészek, művészek osztják meg gondolataikat a mű és titokzatos alkotója és kultúrtörténeti hatásairól. A film a Pannonia Entertainment forgalmazásában, A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő részeként kerül bemutatásra.

Helyszín: Várkert Bazár Testőrpalota (Clark Ádám tér felől)
Jegyár: Teljes árú: 1550.-, Diák/Nyugdíjas: 800.-
A jegyek megvásárlására jegypénztárainkban vagy online a http://www.varkertbazar.hu/hu/jegyvasarlas-2 oldalon van lehetőségük

facebook event

máj
18
csü
Hangácsi Márton Album Release Show // Ian O’ Sullivan // A38 @ A38
máj 18 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Hangácsi Márton Album Release Show // Ian O' Sullivan // A38 @ A38 | Budapest | Magyarország

 

Hangácsi Márton

Énekes-dalszerző.
Néhány zenekaros és utcazenészként eltöltött év után ma már csak szólóban játszik, a koncertek viszont túlmutatnak a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon.
A dalok modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben (elektromos gitár, loop pedál, sample pad) kerülnek színpadra.
A két kislemez (Other Lovers, Right In Front Of Me) után Marci jelenleg első nagylemezét készíti.
Az ezt beharangozó One c. dal klipje februárban jelent meg, a május 8-án megjelenő első nagylemezét pedig ezen az estén mutatja be.

Vendég: Ian O’Sullivan

youtube.com/hangacsimarton
instagram.hu/hangacsimarton
facebook.com/hangacsimarton

Jegy elővételben: 800 HUF
Helyszínen: 1200 HUF

facebook event

máj
19
pén
II. Kraft Sörfesztivál @ Maglódi út 47.
máj 19 @ 2:00 du. – máj 21 @ 11:59 du.
II. Kraft Sörfesztivál @ Maglódi út 47. | Budapest | Magyarország

 

Mi már nagyon vártuk, reméljük ti is. Itt a II. Kraft Sörfesztivál!

Az első Kraft sörfesztiválra ellátogatott embertömeg egyértelművé tette, hogy össze kell hoznunk egy másodikat is.

Az idei évben egy kicsit korábban kezdtük a szervezést, hogy az első alkalommal megjelent műhibákat kiküszöböljük. A koncepció ugyanaz, a helyszín ugyanaz.
Ami több: sörpad, sörcsap, ballingfok, IBU, egy négyzetméterre eső részeg MONYOs dolgozók száma.
Ami kevesebb: agysejt.

Most ilyen ‘save the date’ jelleggel tettük fel a dolgot, írjátok be a naptárba, ezen a hétvégén itt a helyetek, velünk. Ahogy közeledünk az időponthoz folyamatosan frissítjük a leírást azokkal a dolgokkal, amik lefixálódnak.

Programjaink:
sörök kóstolása
főzdelátogatás
szakmai sátor
ismeretterjesztő előadások
sörtörténeti kiállítás
streetfood ételek
családi programok

Sörfőzdéink:
MONYO Brewing Co.
HopTop Brewery
Horizont Sörök
Mad Scientist
Hedon
Balkezes
Uradalmi Sörmanufaktúra
RothBeer

Időpont: 2017. május 19-20-21. péntek-szombat-vasárnap.

facebook event

Street Food Éjszakája @ Budapest
máj 19 @ 6:00 du. – máj 20 @ 2:00 de.
Street Food Éjszakája @ Budapest | Budapest | Magyarország

 

Izgalmas újdonsággal készül a negyedik Street Food Éjszakája

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája, melynek célja, hogy megmutassa, mire képes a magyar street food, hol tart ma az irányzat és milyen újdonságokkal találkozhatunk az eddig megszokott kedvencek mellett.

Ezen az estén – a korábbi alkalmakkor megszokottaknak megfelelően – 40-50 street food bár és food truck fog Budapest különböző pontjain legalább 20%, de nem ritkán féláras kedvezményeket kínálni étlapja egyes elemeire (vagy akár a teljes egészére). Emellett, a tavaszi estére való tekintettel kézműves üdítőkkel és kézműves sörökkel kiegészített, csak ezen az estén elérhető menüt is rendelhetünk, melyhez szintén egyedi, SFÉ-áron juthatnak hozzá a műfaj szerelmesei.

2017 egy nagyon fontos újdonságot is elhozott az érdeklődőknek. Mivel a street food-osok alapból igen nagy adag ételeket adnak, rengetegen kérték, hogy legyen lehetőség csak kóstolásra is. Így a tavaszi Street Food Éjszakája alatt idén első alkalommal rendeznek a szervezők kóstolótúrát, melyen a street food-osok kisebb ízelítőkkel készülnek repertoárjuk bemutatására.

A Street Food Éjszakája egyedisége abban mutatkozik meg, hogy a többi gasztrorendezvény tematikájával szemben nem egy helyre hívja össze az ételeket és italokat kínáló egységeket, hanem minden egyes street food bár saját üzlethelyiségére emeli a reflektorfényt. A kedvezmények, a kóstolók és különleges ajánlatok által a közönségnek lehetősége van új helyeket felfedezni és olyan ételeket is kipróbálni, amire korábban nem kerített sort. Az akcióhoz csatlakozott street food helyeknek pedig a mindennapi repertoárral és a megszokott minőségben tudják kiszolgálni az érdeklődőket, amihez sokszor egy food truck-os, vagy egyéb kitelepülésen nem adottak a feltételek.

Ha Te is szereted a street food műfaját, ezt az estét semmiképpen ne hagyd ki, vésd be a naptárba május 19-ét, és csatlakozz a Facebook eseményhez a folyamatosan frissülő információkért, az akcióban részt vevő street food bárok listájáért és kedvezményeikért!

facebook event

máj
20
szo
Start Fesztivál @ Magyar Nemzeti Galéria
máj 20 @ 6:00 du. – 10:00 du.
Start Fesztivál @ Magyar Nemzeti Galéria | Budapest | Magyarország

 

Múzeum. Slam poetry. Színház. Koncert. Workshop. Hogy mi a közös bennük? A Magyar Nemzeti Galéria és egy lelkes, kreatív fiatalokból álló csapat kollaborációja, a stART. Légy te is része ennek a különleges élménynek. Kapcsolódj be május 20-án! ;)

PROGRAMOK
A fellépőket heti rendszerességgel hozzuk majd nyilvánosságra, figyeld az eseményt! ;)
Egy kis ízelítő, mire is számíthatsz:
– koncertek
– slam poetry
– zenés tárlatvezetések
– improvizáció és jó hangulat minden mennyiségben

TEDD HOZZÁ TE IS A RÉSZEDET!
Hagyj nyomot a Galériában! Az alkotni vágyókat a kupolatérben várja majd a kinetikus szobor workshop. A program során a résztvevők flakonokat alakíthatnak át, díszíthetnek, tölthetnek meg kavicsokkal. A nap végére egy ezekből épült alagút áll majd össze, melyben végigsétálva több érzékszervedre ható élményben lehet majd részed.

SZEMÉLYES ÚT A MŰVÉSZETHEZ.
Számodra mit jelent a művészet? Mi jut róla eszedbe? Melyik kép tetszett legjobban a Galériában? Van egy kedves emléked, ami köthető a Galériához vagy a művészetekhez? Írd le nekünk és folytasd az emeleteket összekötő post-it utat! Színesítsük meg együtt gondolatainkkal a Galéria lépcsőit!

WORKSHOP
Inspirálódj! Próbáld ki! Érezd jól magad! Vigyél haza egy darabot a Galériából, amiben te is benne vagy!

stART TERMÉKEK
Mániákus gyűjtögető vagy? Szereted az igazán egyedi és minőségi cuccokat, amik nem jönnek veled szemben az utcán minden nap? Vidd haza a stART fesztivál designjával ellátott termékeket!

Hamarosan még részletesebb programokkal jelentkezünk!

facebook event

máj
23
ked
Arms And Sleepers [USA – live band], iamyank [HU – live band] @ Dürer Kert
máj 23 @ 8:00 du. – 11:30 du.
Arms And Sleepers [USA - live band], iamyank [HU - live band] @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

A Fingers Crossed production és az Dürer Kert bemutatja:
Arms And Sleepers [USA – live band] – Room 041
‘17.05.23.

Az Arms And Sleepers annyit tesz, mint Max Lewis és Mirza Ramic 2006-ban alapult ambient és triphop körül kiforró duója. A formáció már többször is járt nálunk, de most először láthatjuk őket teljes zenekaros felállással.

http://armsandsleepers.com/
https://www.facebook.com/armsandsleepers
https://soundcloud.com/arms-and-sleepers

Support:

iamyank live band
https://www.facebook.com/iamyank
https://soundcloud.com/iamyank

Visual:
Healium Decoration

JEGYEK:
Helyszínen: 1500 HUF

facebook event

máj
28
vas
Preoccupations (ex-Viet Cong) /CAN/ @ A38
máj 28 @ 8:00 du. – 10:00 du.
Preoccupations (ex-Viet Cong) /CAN/ @ A38 | Budapest | Magyarország

 

Ha van zenekar, ami tökéletesen illenek az A38 Hajó indusztriális csupa fém koncerttermébe, az a Preoccupations. Vagy ahogy a névváltoztatás előtt ismerték őket: Viet Cong. A kurrens gitárzenei színtér egyik legbeborultabb kvartettje két éve már adott egy súlyos klubbulit Budapesten, májusban pedig visszatérnek, hogy cím nélküli új albumukat is bemutassák a hazai közönségnek. A This Heat és a The Fall legjobb pillanatait idéző sűrű, zajos posztpunk-noiserock torpedók, szögletes gitárok, a háttérben borongós iparvárosok képeivel.

Az évtized elejének egyik nagyon nagyra tartott zenekara volt a Calgaryból származó Women, amelynek persze egyetlen női tagja sem volt, viszont az alapító fivérek drámai körülmények között balhéztak össze egy koncerten. A Women feloszlásának egyetlen jó dolgot köszönhetünk: a basszusgitáros-frontember Matt Flegel és a dobos Mike Wallace alapította Viet Congot. A kvartett debütálása rögtön a jó nevű Jagjaguwar kiadónál jelent meg (ahogy az „előzenekar” két lemeze is) és elsöprő kritikai sikert aratott. Úgy hangzott, mintha a The Fall próbált volna Wolf Parade számokat játszani: feszes-agresszív, fenyegető posztpunk váltakozott koponyarepesztő noiserockkal és hűvös indusztriális zakatolásokkal, miközben a számok legtöbbje kvázi slágerként azonnal megragadt az ember fülében. Azt pedig, hogy a hatás élőben még letaglózóbb, ugyanazon év augusztusában az A38-on is demonstrálták.

A banda keresettségével arányosan nőtt viszont a kompromitálló nevet kifogásolók tábora is, így a négy tag tavaly bejelentette, hogy Preoccupations néven folytatják tovább a közös zenélést. „Sok tekintetben olyan volt az albumon dolgozni, mint beleugrani a vaksötétbe.” – mesélte Matt Flegel basszusgitáros-énekes. „Van, aki elköltözött otthonról, másikunknak egy több éves kapcsolata ért véget, nevet változtattunk, de még nem döntöttünk az újról, ráadásul üres kézzel mentünk le először a stúdióba. A Preoccupations egyfajta lenyomata annak, ahogy próbálunk valami stabilba kapaszkodni, miközben minden megváltozott körülöttünk. Sokkal direktebb, azonnal ható dalokban gondolkodtunk most. A szövegek is ezt tükrözik: a Monotony a kilátástalan munkáról, az Anxiety pedig a zenekar változásával kapcsolatos aggodalmainkról szól.”

Az önreflexív, a lélekbe kampóként akaszkodó dolgokat körbejáró szövegekhez pedig tökéletesen passzolnak a nyolcvanas évek posztpunk ikonjait, a Bauhaust, a Teardrop Explodest vagy az Echo & The Bunnyment megidéző feszes és zaklatott gitárok, valamint a debütálást is átszövő klausztrofób és indusztriális hangulat. De ahogy a fentebbi előképek, úgy a Preoccupations számai is minden experimentális élük ellenére azonnal fülbe másznak és jó ideig ott is maradnak. Ezek alapján pedig nem kérdés, hogy a kvartett nem csak a nevében tudott megújulni, májusi koncertjük tehát azoknak is erősen ajánlott, akik ott voltak a – azóta is gyakran emlegetett – két évvel ezelőtti A38-as koncerten.

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Jegyvásárlás

facebook event

Tavasz van, rock & roll, és…

…iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről!