Archív

Calendar

jún
22
pén
Kultkikötő @ Balaton @ Különböző helyszínek
jún 22 @ 4:00 du. – aug 26 @ 11:00 du.
Kultkikötő @ Balaton @ Különböző helyszínek | Magyarország

 

Magyarország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválja 2018. június 22-én kezdődik, és egészen augusztus 26-ig tart. A felhozatalt elnézve a rendes évi szabadság tervezésekor érdemes egy pillantást vetni a már majdnem teljes programkínálatra – feltéve, hogy nem szeretnénk lemaradni a kőszínházak teltházas előadásairól és az ország legnépszerűbb zenészeinek koncertjeiről. A balatonföldvári, balatonboglári és balatonfenyvesi szabadtéri helyszíneken ugyanis – az eddigi évekhez hasonlóan – minden produkció csak egyszer lesz látható. De ez még nem minden: a Kultkikötő legénysége 2018-ban Badacsonyra is áthajózik…

A kultúrára nyaraláskor is szomjazó közönség idén is különleges produkciók közül válogathat: a Kultkikötő színpadán többek között látható lesz a Valódi hamisítvány című darab Kern András és Hernádi Judit főszereplésével, de itt először szabadtéren is műsorra tűzik a Thália Színház bemutatója óta folyamatosan teltházzal futó Oscar című vígjátékát. Sok más produkció mellett Balatonföldvárra érkezik – Rezes Judit és Szabó Győző főszereplésével – a Loveshake című darab is, de még hosszasan lehetne sorolni a balaton-parti helyszínekre látogató, ismert és elismert fellépőket: a Kultkikötő közönsége biztosan láthatja a színpadon Molnár PiroskátSzervét Tibort, Borbély Alexandrát és Szabó-Kimmel Tamást is.

A színdarabok mellett idén is lesznek koncertek: az egyébként is kellemes nyárestéket mások mellett a Quimby, a Cotton Club Singers és a Balahlousiana koncertje teszi majd még hangulatosabbá. Mellettük olyan zenei csemegék közül válogathat a közönség, mint Dés László Nagy utazás című koncertje, vagy Bereményi Géza és Másik János Cseh Tamás estje, a Keresztben jégeső című produkció.

Badacsony JÖVÜNK!

A közönség és a szervezők nagy örömére a Kultkikötő a három déli parton található, saját helyszíne (Balatonöldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves) mellett idén először az északi parton is vitorlát bont. Ebben az évadban Badacsonyban is megmártózhatunk a Kultkikötő életérzésben: a Laposa Borbirtok FrissTeraszán 2018 júliusában és augusztusában, hetente kétszer a Kultikötő gondoskodik majd arról, hogy a finom borokat legalább ilyen jó koncertek kísérjék.

A Kultkikötő legFRISSebb – kicsiknek és nagyoknak is szóló – programjai között olyan, „ínyencségek” találhatók, mint Kiss Tibi és Vastag Gábor közös estje, az Aranyakkord című produkció, vagy Bérczesi Róbert, Én meg az ének című projektje. A minden szempontból friss badacsonyi kínálatban helyet kap a vadonatúj dalokat és a ’80-as évek „bestof-ját” egyaránt játszó Müller Péter Sziámi andFriendsde ott lesz még Sena, Pély Barna, Jónás Vera Duó, Fran Palermo és a NAZA – Szűcs Krisztián és Mező Misi közös koncertje.

Fontosnak tartjuk időben felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a nálunk látható – és nem csak a balaton-parti helyszínek miatt – különleges produkciók dátumaival is érdemes kalkulálni a szabadság tervezésekor. Ezt az üzenetet idén egy erre rímelő kampánnyal is erősítjük, amelyben a valódi és tartalmas kikapcsolódás jelentőségét hangsúlyozzuk. Ennek érdekében a nálunk fellépő, meglehetősen elfoglalt színészeket és zenészeket kérdeztünk arról, hogy ők hogyan, vagy éppen hogyan nem szoktak pihenni. A kampány keretében készült videókat és fotókat folyamatosan közzétesszük a Facebook oldalunkon. Reméljük, hogy ezzel sokak figyelmét ráirányítjuk a pihenés és feltöltődés fontosságára, miközben a Kultkikötőben színpadra állított produkciókkal egész nyáron át gondoskodunk az önfeledt szórakozásról – mondta Nagy Viktor, az idén 13 éves Kultkikötő alapító igazgatója.

További információ: www.kultkikoto.hu

Júl
7
szo
FRIDA KAHLO – Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból @ Magyar Nemzeti Galéria
Júl 7 @ 10:00 de. – nov 4 @ 6:00 du.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendez tárlatot 2018 nyarán a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festmény és grafika érkezik Budapestre. A válogatás – melyben a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az első vászonfestményeinek egyike 1927-ből, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások, rajzok, illetve fotók – betekintést enged Frida Kahlo szuggesztív, ám testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába, valamint az általa megélt és újrateremtett, mitikus valóságba.

Beszámolónk a kiállításról:
Letaglózó és veséig hatoló: Frida Kahlo először Magyarországon
Frida Kahlo születésének 111. évfordulójának napján, július 7-én nyitott a régóta várt életműkiállítás, először Magyarországon, önarcképekkel, kismajmokkal, lebegő csigákkal. A kiállítás kihagyhatatlan, mi is ott jártunk! – olvassátok el!

Az eredetileg orvosnak készülő Frida Kahlo kisgyermekkorától kezdve betegeskedett. Hatéves korában egy vírusos betegségben a jobb lába eltorzult, majd tinédzser évei végén egy buszbaleset során a gerince és a medencecsontja több helyen eltörött. Ekkor megjárta a testi fájdalmak földi poklát és hosszú időre ágyba kényszerült. A szenvedésből a festés jelentette az egyedüli kiutat, Kahlo művészetének forrása pedig önmaga lett – saját valóságának ablaka a tükör, amelyből saját képe tekintett vissza. A javarészt frontális vagy kétharmad profilból készített merev, hieratikus önarcképei a művész belső világának kivetítései, amelyek segítségével a külvilág felé létrehoz egy új, sokszínű és izgalmas, erőt sugárzó ént. Festőstílusának jellegzetessége, hogy bár klasszikus modellekből indít, merít a mexikói népi kultúra eszköztárából is. Számos művén felbukkannak Mexikó spanyol hódítást megelőző történetének, régészetének, valamint népi kultúrájának elemei.

A budapesti kiállítás a bemutatott művek segítségével megidézi Frida Kahlo életének és művészetének szervesen összefonódó egységét.

Belépő: 3200 Ft (részletek később a Jegyárak alatt).
Bármely kiállításunkra érvényes Ajándékjegy (3000 Ft / 1500 Ft) váltható, mely majd érvényesíthető lesz a Frida Khalo kiállításra is a látogatás napjának megadásával.

További infók

aug
16
csü
Malomfesztivál 2018 @ Orom
aug 16 2018 @ 10:00 de. – aug 19 2019 @ 12:00 du.
Malomfesztivál 2018 @ Orom | Orom | Vajdaság | Szerbia

 

MALOMFESZTIVÁL 2018 – AZ ÖTÖDIK

2018. augusztus 16-18. / / / 16-18th August 2018

Malomfesztivál, Orom & Wemsical Serbia

http://malomfesztival.com/

A Malomfesztivál 2014-ben indult útnak, mint egy házibuli, kint a vajdasági puszta egyik csendesebb csücskében, egy falu szélén, Oromon, egy kb. 110 éves szélmalomnál.
A fesztivál DIY vagyis “csináld magad” alapokra fektet, helyi emberekkel és egy nagy baráti társasággal szerveződik, közösségépítő jelleggel.  Mellőzi a nagy szponzorokat, reklámfelületeket, flancot, de egy sor művészeti táborral rendelkezik. A fesztivál egyik sarkában a helyi idős nénik sütik a lángost, a másikban kutyák futkosnak, a harmadikban darbuka workshop és pantomimjáték zajlik, a negyedikben élő stúdiófelvételek készülnek, az ötödikben pedig lehet, hogy pont te fogsz leülni.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ez egy családi, kutyabarát rendezvény, mely kiemelten figyel a környezettudatosságra.

A Malomfesztivál egyik fő célja, hogy eltörölje a határokat – az összeset: a belsőket, az egymás és az országok közöttit. Emellett természetesen szeretné megmutatni Vajdaság érintetlen szépségét, állapotát, ahol még egy kicsit áll az idő, lassabban ketyeg az óra, s hogy az embereket kicsalogassa a pusztába, ahol a végtelen horizontban ég és föld egybeér.

AFTERMOVIE 2015: https://goo.gl/VYhQ4E

MALOMFESZTIVÁL 2016 – The Movie: https://goo.gl/zxozKR

facebook event

aug
27
hét
Yawning Man I Desszert Feszt III. @ Robot
aug 27 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Yawning Man I Desszert Feszt III. @ Robot | Budapest | Magyarország

 

Desszert Feszt Budapest & a Cudi Purci Booking bemutat!
Desszert Feszt Budapest III.

WARM UP PARTY
08. 27. Robot
Yawning Man (Official) (usa)
Marmunsk

Belépő:
1.900 ft (csak a Tixa felületén, limitált!)
2.900 ft (Tixa & Wave)

Összesen 50 db bérlet (+ ajándék desszert feszt III. póló) kapható a Tixafelületén!
Link: https://tixa.hu/desszert_berlet
Info: cudipurci@gmail.com

facebook event

aug
29
sze
Nunki Bay Starship vendég: Analog Balaton @ A38 Hajó @ A38 Hajó
aug 29 @ 7:00 du. – 10:00 du.
Nunki Bay Starship vendég: Analog Balaton @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

Hogy mi a Nunki Bay Starship?

A Nunki Bay Starship egy budapesti soul-hop örömkvartett. 2017 tavaszán debütált a zenekar első kislemezével, melynek húzó száma az Icarus volt, amit egy roppant intim koncerten mutattak be. Zenéjüket az egyedi hangszerelés, lüktető ritmusok, pszichedelikus felhangok, könnyed soulos dallamok jellemzik. A dalok fülbe másznak és elrepítenek. Minden koncert egy új élmény. Jelenleg az első nagylemezén dolgozik a zenekar, amit csepegtetve be is mutatnak az elkövetkezendő hónapokban. A Nunki Bay Starship zenéje elvarázsol és elringat a hétköznapokban.

Nunki Bay Starshiphttps://tinyurl.hu/OYRc/

Vendég: Analog Balaton

A semmiből feltűnt formáció 2015 karácsonyán publikált egyetlen dalt SoundCloud-oldalán, ami részben ünnepi csilingelésével, részben a karácsonyi családi összejövetelekre is reflektáló – szomorkás – szövegével illett is az alkalomhoz, de a hatásai között Jon Hopkins-t és a Darkside-ot soroló zenekar a Junior Boys-hangulatait is megidéző szerzeményével olyat alkotott, ami ritkaság felénk: egyszerre egyedi gitáros-szintis korszerű popdal és magyarul is jól hangzik.

Kapunyitás: 19:00
A koncertek 19:30-kor kezdődnek

Jegyek: 700 / 1000 Ft

facebook event

aug
30
csü
III. UbikEklektik @ Zsámbéki Színházi Bázis
aug 30 @ 2:00 du. – Sze 2 @ 6:00 du.
III. UbikEklektik @ Zsámbéki Színházi Bázis | Zsámbék | Magyarország

 

“Jó! De jó! Jaj, de jó!” /Ubiciták – Felkiáltások Könyve 43./

További részletek hamarosan. szépszabadság!

facebook event

aug
31
pén
Ohmydeer Festival @ Nagykanizsa
aug 31 @ 10:00 de. – Sze 1 @ 11:59 du.
Ohmydeer Festival @ Nagykanizsa | Nagykanizsa | Magyarország

 

Idén augusztusban egy rendkívül izgalmas koncepcióval indul Magyarország első különleges “erdőfesztiválja”, az OHMYDEER. Az augusztus 31. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő fesztiválnak a nagy nevek mellett a nem mindennapi helyszín ad plusz töltést. A most induló, kétnapos nemzetközi fesztivált gyönyörű környezetben, Zala megyében, a Nagykanizsa mellett fekvő Csónakázó-tó partján és az Alsóerdőben rendezik meg, ahol a populárisabb nagyszínpad mellett egy kifejezetten érdekesre sikeredett másik színpadot is összehoztak a szervezők Forest Stage néven.

“Murafölde Zala megye és Magyarország legerdősebb vidéke. Itt még a Vadak az urak.” 

Ezen központi gondolat mentén kerül idén első alkalommal megrendezésre az OHMYDEER Fesztivál augusztus 31-én és szeptember 1-én, gyönyörű természeti környezetben. A díszletet az egyik színpadhoz a csaknem 2 km hosszú tó partja, míg a másik erdei színpadhoz a csodálatos erdőség és a Dunántúl legmagasabb kilátója adja. A természetes környezeten kívül vizuális világában is egyedi eseményre számíthatunk, LED-ek, érdekes vetítések és dekorációs megoldások formájában.

A szándékoltan populárisabb nagyszínpad egyik legismertebb fellépője a világhírű triphop duó, a MORCHEEBA (UK), akik júniusban megjelent új lemezüket mutatják be a fesztiválon, egyetlen magyaroszági turnéállomásként. A másik most bejelentett külföldi zenekar, a szintén alternatív brit rockbanda, a TOPLOADER lesz, a „Dancing in the Moonlight” c. slágerének szerzői. Rajtuk kívül a nagyszínpadon lép még fel ÁKOS, a WELLHELLO, a Blahalouisiana, a HősökSzabó Balázs Bandája és a 30Y.

A fesztivál igazi érdekessége a nagy fellépők mellett, hogy a szervezők nagyon izgalmas programot hoztak össze az ún. Forest Stage-re. Itt lép fel dj set-jével a napjainkat meghatározó német elektronikus zene kiemelkedő alkotója, a tavaly ősszel feloszlott Moderat oszlopos tagja, az APPARAT (GER). Itt lesz látható többek közt a holland chill elektronika neves képviselője, a Harm Coolen és Merijn Scholte Albers által alkotott formáció, a WEVAL (NL) is.

Mellettük a legfrissebb hazai zenekarok és DJ-k krémjét is megtalálhatják a fesztiválozók. Többek között koncertet ad a Middlemist Red, az idei Primavera-n egyedüli magyarként fellépő Dope Calypso (aki egyben a fesztivál dalát is biztosította), a magyar elektronikus zene egyik ikonja, a Žagar is live műsorral készül, valamint a Fran Palermo, a Run Over Dogs, a Mayberian Sanskülotts, a The Keeymen, a The Nobody Elses, a Panel SurfersSomló Dávid, elektronikus vonalon pedig Akos V, a Route 8Galactic Jackson, illetve Soundbank.

“A minőségi zene Délnyugat-Magyarországnak is jár, a muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár” – így szól a fesztivál hitvallása. Ez a szándék a programban és az üzleti koncepcióban is kitapintható, hiszen a nagyszínpad ismertebb, nagyobb tömegeket megmozgató előadóinak köszönhetően tudja a fesztivál megengedni magának, hogy a fővárostól 200 km-re olyan Nyugat-Európában ismert, érdekes fellépőket is elhozzon, amelyre korábban nem volt lehetőség.

természetközpontúság nem csupán a helyszínválasztásban nyilvánul meg a szó szoros értelmében, de a szervezők mindent megtesznek, hogy lehetőség szerint minél több környezetbarát megoldást alkalmazzanak úgy, mint lebomló pohár, szelektív szemétgyűjtés vagy elektromos autók a fesztivál helyszínén.

A márkákat is valamelyest másképp kezeli az OHMYDEER a nagy és a kisebb fesztiválokhoz képest is: egyrészt nem szeretnének logóáradatot, de nem is zárkóznak el az olyan márkák megjelenésétől, akik nyitottak arra, hogy a molinómegjelenés helyett valami élményszerűt vagy éppen a köz számára hasznosat hozzanak létre a fesztivál kapcsán.

Az induló új, nemzetközi fesztivál augusztus végén színvonalas nyárzáró vagy őszi szezonindító hétvégi program lehet, amelyre a szervezők szeretettel várnak mindenkit a Balaton nyugati végétől az M7 autópályán mindössze negyedórányira található nagykanizsai „Fesztiválerdőben”.

Állat lesz? Vadállat.

Oh, my deer.

www.ohmydeer.hu

A HELYSZÍNRŐL: MURAFÖLDE

A Zalai-dombság legerdősebb vidéke, ahol a világ legnagyobb gímszarvasai élnek. Dombok között, völgyek mélyén megbúvó tavak, patakok és melegvízű források. Csupa földére végződő kis falucska: Pördefölde, Csörnyeföld(e), Tormafölde, Várfölde, Gutorfölde, Szentpéterfölde. Dödölle, vaddisznópörkölt, rókagomba, folyami rák, tökmagolaj, áfonya, szamóca, totyogós rétes. Ez Murafölde.

AZ OHMYDEER 5 ALAPELVE:

#1 Hangulat vs. profit

Az OHMYDEER egy környezettudatos fesztivál. Cél megőrizni a meghitt hangulatot, amit korlátozott számú jegy értékesítésével tudnak biztosítani, a környezet és a közösség érdekében.

#2 Küldetéstudat

A szervezők hisznek a kisfesztiválokban, a meghitt hangulatban. Az igényes zene Délnyugat-Magyarországnak is jár. A muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár. Hisszük, hogy egy fesztivál lehet gondolatébresztő és ízlésformáló.

#3 Nincs VIP, és nem is lesz

Az OHMYDEER-en az a fontos, hogy egy közösség részeként, mindenki a lehetőségéhez mérten támogassa a kezdeményezést. Ha csak egy like-al vagy megosztással, azzal, ha pedig valaki megengedheti, az erre a célra létrehozott emelt árú támogatói jegy megvásárlásával segítheti az ügyet. Így a szponzoroktól a közönségen át a zenészekig, mindenki egyformán részesévé válhat a fesztivál létrejöttének.

#4 Brand-ek: IGEN. Plázahangulat: NEM. 

A fesztivál büszkén áll ki minden cég mellett, aki támogatja a kezdeményezést, és látja a jövőt egy tudatos és felelős fesztivál és közösségének kialakításában. Aki ennek szellemében képes kreativitással helyettesíteni a szokványos megjelenési felületeket. Így az OHMYDEER-en molinótemető helyett, különleges, egyedi élményt nyújtó márkakitelepülésekkel készülnek a támogatók.

#5 Közel a természethez

Az OHMYDEER egy természetközeli fesztivál, a szervezők egy valóban környezetbarát megoldásokat alkalmazó fesztivál létrehozását vállalják. Bíznak abban, hogy ez a természet iránti tisztelet jellemzi az OHMYDEER-re érkezőket is.

facebook event

Sze
1
szo
Képzelt város, Tpsrprt @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 1 @ 7:00 du. – 10:00 du.
Képzelt város, Tpsrprt @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

Folyamatosan készülnek az új dalok, párat meg is mutatunk belőle szeptember 1-én az A38-on. Vendégünk a fiatal Tpsrprt lesz, akik ha minden igaz itt mutatják be az első nagylemezüket is.

facebook event

Sze
5
sze
Pain Of Salvation @ A38 hajó @ A38 Hajó
Sze 5 @ 7:00 du. – 11:30 du.
Pain Of Salvation @ A38 hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

5 év után tér vissza Magyarországra a svéd Pain Of Salvation. A Daniel Gildenlöw gitáros által vezetett csapat tavalyi, nagy sikerű albumuk legjobb dalait mutatják be a magyar közönségnek.

Az estet az olasz Kingcrow nyitja.

Jegyek
6.500 Ft – elővételben
6.900 Ft – a koncert napján

További infók hamarosan!

facebook event

Sze
7
pén
Desszert Feszt Budapest III. @ Dürer Kert / Robot
Sze 7 @ 8:00 du. – dec 22 @ 10:43 de.
Desszert Feszt Budapest III. @ Dürer Kert / Robot | Budapest | Magyarország

 

Desszert Feszt Budapest & a Cudi Purci Booking bemutat!
Desszert Feszt Budapest III.

Jegyek és bérletek hamarosan kaphatók a Tixa felületén és a Wavelemezboltban!

OPENING PARTY w. Phoenix Music Hungary
09. 07. Robot
PRIMITIVE MAN (usa)
16 (usa)
UEUM
————————–—————
09. 20. Robot
Far From Alaska (bra)
DOT LEGACY (fra)
————————–—————
10. 08. Dürer Kert
The Skull (usa)
Acid Muffin (usa)
magma rise
————————–—————
10. 12. Dürer Kert
Elder (usa)
Ancestors (usa)
+ vendégek
————————–—————
10. 28. Dürer Kert
ROOM041:
Minsk (usa)
ZATOKREV (sui)

kisterem:
VOKONIS (swe)
Nekromant (swe)
————————–—————
11. 05. Robot
Fistula (usa)
Grime (ita)
TORN FROM EARTH
————————–—————
DESSZERT ZÁRÓ BÁL
12. 21. Robot
Shapat Terror
+ vendégek

facebook event

Sze
8
szo
Independent Label Fair Budapest 2018 @ Szimpla Kert
Sze 8 @ 12:00 du. – 8:00 du.
Independent Label Fair Budapest 2018 @ Szimpla Kert | Budapest | Magyarország

 

A tavalyi első találkozó igazán meghatóra sikerült, több, mint 50 magyar kiadó képviseltette magát, úgyhogy nem kérdés: folytatjuk.
A céljaink változatlanok:
lehetőséget adni a közönségnek, hogy új kiadókat, zenéket fedezzen el, érdekes kiadványokat szerezzen be első kézből, minden esetben közvetlenül az adott kiadót támogatva
a független kiadóknak olyan fórumot biztosítani, ahol ez a kis közeg jobban megismerheti egymást, zenei profiltól függetlenül tapasztalatokat cserélhet

A résztvevő kiadók listájával hamarosan jelentkezünk.

Az Independent Label Fair Budapest, Magyarország első kifejezetten kis kiadóknak és közönségüknek szóló vásárának szervezője továbbra is a Budabeats Records. Arra törekszünk, hogy a független színtér szereplői – kilépve az online térből – összejöjjenek, bemutassák portfóliójukat egymásnak és a közönségnek.
Fontos, hogy az ILF Budapest nem egy hagyományos értelemben vett lemezbörze – ilyenből szerencsére már több is fut Budapesten -, így hát egyéni árusok nem, kizárólag magyar lemezkiadók települhetnek ki.

A vásár alatt zenei és szakmai programmal várjuk a látogatókat. 20 órától afterparti.
További részletek hamarosan.

A kiadók jelentkezésit ide várjuk: info@budabeats.com
Csak olyan független kiadók jelentkezését tudjuk elfogadni, amik rendelkeznek fizikai megjelenéssel (vinyl, kazetta, CD és egyéb termékek, mint pl. póló, kitűző, stb.), amit a vásáron árusítani is tudnak.
A jelentkezéshez az alábbi információk szükségesek: a kiadó neve, kontakt személy elérhetőségekkel, webcím, lista a fizikai megjelenésekről.
A résztvevő kiadók kiválasztása kizárólag a szervezők jogkörébe tartozik.

//Design: Ábel Siptár//

facebook event

Sze
14
pén
ék lemezbemutató, Voodoo Papa Duo @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 14 @ 8:00 du. – 11:00 du.
ék lemezbemutató, Voodoo Papa Duo @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

Nagyon ütős, álomszerű, sodró, utaztató, lehengerlő rockzene egy kiváló kvartett, az ék jóvoltából, akik új lemezüket mutatják be ezen az estén, amelyet a szédületesen zseniális Voodoo Papa Duo vezet majd fel.

A Voodoo Papa  két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex-Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex-Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.

A Voodoo Papa zenekari név a tagok Jimi Hendrix iránti tiszteletéből született – a Voodoo Child című dal ihlette.

A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.

Jegyvásárlás

Sze
24
hét
King Dude / Kælan Mikla @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 24 @ 8:00 du. – 11:00 du.
King Dude / Kælan Mikla @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

“Az Erő sötét oldala” – az A38 Hajóra két év után, új lemezével visszatérő King Dude maga az okkult Nick Cave. Egy fantasztikus hangú, megborult blues-rockot játszó énekes, aki (a Hajón augusztusban szintén fellépő) Chelsea Wolfe-fal és nemrégiben Myrkurral duettezett, Actual Pain néven működtet pentagramos ruhamárkát, és idén augusztusban jelenteti meg meg hetedik szólólemezét. A Music to Make War to című albumhoz európai turné is társul, amely során King Dude szeptember 24-én lép fel az A38 Hajón, a borongós izlandi darkwave-lánytrió, a Kælan Mikla társaságában.

További infók: https://www.a38.hu/hu/program/king-dude-us

Jegyárak:
– limitált darabszámú early bird: 2900 Ft.-
– elővételben szeptember 23. éjfélig: 3500 Ft.-
– a koncert napján és a helyszínen: 3900 Ft.-

facebook event

Sze
26
sze
Graveyard / Bombus @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 26 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Graveyard / Bombus @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

Az ezredforuló utáni skandináv vintage rock hullám egyik legnagyobb sikerzenekara, a két év szünet után újjáalakult Graveyard végre Budapesten! A visszatérő lemezével először Magyarországra látogató, bluesban és a hetvenes évek pszichedeliájában kiteljesedő zenekar a Bombusszal lép fel az A38 Hajón, szeptember 26-án.

A skandináv rock and roll időtlen erejég aligha kell bemutatni 2018-ban a  rockzene szerelmeseinek: a The Hellacopters, a Backyard Babies vagy a  Gluecifer időtlen hagyatéka mellett üdítően hatott az ezredfordulót követően az olyan vintage zenekarok kiteljesedése, mint a Witchcraft  vagy épp a Graveyard. Miközben a jelenség nemzetközi hullámmá válhatott –  amivel olyan zenekarok emelkedhettek fel, mint a Blood Ceremony, a Blues Pills vagy a Kadavar -, a Graveyard is hamar kinőhette az  undergroundot, és SXSW-s koncertjét követően hamar a Rolling Stone  hasábjain, valamint a Clutch és a Soundgarden előtt találhatta magát. Hangzásviláguk alappillére az az időtlen alázat, ahogy mai  gondolkodással nyúlnak vissza a hetvenes évek bluesos, pszichedelikus  hangzásaihoz, és ahogy a dalok is oszcilloszkópszerűen váltakoznak, úgy a  zene lüktetése is folyamatosan formálódik. Negyedik nagylemeze, az  Innocence & Decadence után a Graveyard sajnos feloszlott belső  nézeteltérésekre hivatkozva, ám két évvel a csend után 2018-ban végre új  lemezzel rukkol elő az új dobossal visszatérő zenekar, hiszen Axel  Sjöberget Oskar Bergenheim váltja a Peace dalain. A 10 új dalt tartalmazó lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg május  végén, és az új dalokat szeptemberben mutatja be a zenekar hazai  rajongóinak, első magyarországi klubkoncertjén.

A Graveyard vendége a szintén svéd Bombus lesz, ami még tíz évvel  ezelőtt, 2008-ban alakult meg hobbiprojektként, azonban a Burst  feloszlását követően, Jonas Rydberg belépésével a zenekar teljes  gőzerőre váltott. Hangzásukban a klasszikus heavy metalt és hard rockot  elegyítik, második nagylemezük, a The Poet and the Parrot pedig már a  Century Media gondozásában jelenhetett meg. Jonas sajnos a lemezt  követően ki is szállt a zenekarból, őt azonban az az Ola Henriksson  váltotta, aki a Troubled Horse-ban és a Witchcraftban is mindmáig aktív –  ez azonban egyáltalán nem lassított a zenekaron, akik szeptemberben  végre Budapestre látogatnak.

Jegyárak:
– elővételben szeptember 25. éjfélig: 3900 Ft.-
– a koncert napján és a helyszínen: 4900 Ft.-

Jegyvásárlás

facebook event

Sze
27
csü
Kéknyúl, Kodály Spicy Jazz @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 27 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Kéknyúl, Kodály Spicy Jazz @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

A Hammondra épülő, funkot, soult, bluest gyilkos táncparkett-eleggyé keverő, nyolctagú Kéknyúl ezen az estén, amelyet egy kitűnő fiatal zenekar vezet majd fel, akik Kodály Zoltán legremekebb dallamait ültetik át jazzbe,

Jegyvásárlás

Sze
28
pén
Jazzanova (D) @ A38 @ A38
Sze 28 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Jazzanova (D) @ A38 @ A38 | Magyarország

 

Tíz év után végre ismét új lemezzel jelentkezik a berlini downtempo-nujazz kollektíva, a Jazzanova. A soult, bossanovát, szvinget táncos elektronikával vegyítő csapat harmadik, The Pool című albuma június 29-én jelenik meg, a zenekar pedig ennek turnéján tér vissza az A38 Hajóra szeptember 28-án, az Újbuda Jazz Fesztivál keretében.

A Jazzanova DJ- és producerkülönítménye a kilencvenes évek végi nagy nujazz-downtempo hullám egyik elindítója volt. Ez volt az időszak, amikor mindent elsöpörtek a klaszsikus jazz-sztenderdek elektronikus újraértelmezései, lebegős szvingek keveredtek acides ritmusokkal, bossa novák lassú hiphoppal. Kruder & Dorfmeister, a Thievery Corporation, a Masters At Work, Ursula 1000, a Trüby Trio és természetesen a Jazzanova voltak a mozgalom elindítói, munkásságuk eredménye pedig a Blue Note, a Prestige, az Impulse és egyéb klasszikus jazzkiadók megnyíló archívumai, remixek és stílusgyakorlatok végtelen áradata.

A Jazzanova érdemei elévülhetetlenek abban, ahogy a dzsessz visszaszivárgott oda, ahonnan a harmincas-negyvenes években elidult: a táncparkettekre. Az 1995-ben alakult társaság mindig is jóval több volt, mint egyszerű zenekar. Inkább egyfajta életérzés köré szerveződött kollektíva volt: nem véletlen, hogy kiadó-terjesztő-ügynökséghálózatukat is Sonar Kollektivnek nevezték el. Összebútoroztak a vezető német nujazz-kiadóval, a Composttal is, saját labelt hozva létre, és két-három év alatt egy teljes életművet remixeltek-írtak-hangszereltek-válogattak és kurátorkodtak össze. A Jazzanova nélkül nem lehetett elképzelni semmilyen DJ Kicks-, Saint-Germain-des-Prés Café-, City Lounge-, Café del Mar-, Future Sounds of Jazz- vagy Gilles Pterson Worldwide-kiadványt. Nem csoda, hogy szinte a nujazz-hullám végéig, 2002-ig kellett várni az első nagylemzre: az In Between majdhogynem egy nagyszerű korszak lezárása és érett, kései mesterműve.

A következő lemezre öt, az azután következőre (az indén júniusban megjelenő The Poolra) még tíz évet kellett várni. Közben persze nem pihent a kollektíva, kiadóján, koncerjein, remixein és elszórt felvételein keresztül tartotta magasra a soullal-funkkal-jazzel bélelt elektronikus tánczene zászlaját. Hat évvel ezelőtt Paul Randolph-fal az A38 Hajón is megfordultak, a koncertről készült felvétel hamarosan elérhető lesz az A38 Vibes YouTube-csatornán.

Az új lemez, a Pool június 29-én jelenik meg, és az eddig kijött két kislemez alapján a Jazzanova lendülete semmit sem kopott. Friss, üde kveréke a funkos urban tánczenének, a klasszikus, szvinges dzsessznek és magával ragadó soulnak. Felemelő, laza, vidám, táncos dzsessz: a Jazzanova szeptember 28-án új nagylemezét mutatja be az A38 Hajón, az Újbuda Jazz Fesztiválon!

The Pool előzetesek
Funkhaus Sessions 2012
Jazzanova az A38 Hajón, 2012-es koncertfelvétel előzetes

A zenekar tagjai

Axel Reinemer: programozás, ütősök
Jürgen von Knoblauch: programozás, kütyük
Alexander Barck: programozás, kütyük
Stefan Leisering: billentyűsök, ütősök
Claas Brieler: programozás, kütyük

Lemezek
In Between, 2002
Of All the Things, 2008
The Pool, 2018

A38 honlap, jegyvásárlás

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu