Archív

Calendar

Már
1
csü
Bartis Attila: A szigeteken – kiállítás @ Mai Manó Ház
Már 1 @ 10:00 de. – máj 13 @ 6:00 du.
Bartis Attila: A szigeteken - kiállítás @ Mai Manó Ház | Budapest | Magyarország

 

Bartis Attila: A szigeteken

Az idén ötvenéves Bartis Attila eddigi legnagyobb fotókiállítása az elmúlt években készített felvételeit mutatja be, az alkotó második otthonául választott Indonéziában készült sorozatokat állítva a tárlat középpontjába. A majd’ száz fekete-fehér nagyítás a galéria két szintjén nem egy távoli táj felfedezésével kecsegtet, hanem ellenkezőleg, a szerző fotográfiával kapcsolatos elképzeléseit mutatja meg a képek egyéni kompozíciós rendje és témaválasztása révén.

Bartis regényei (A nyugalom, A vége) Amerikától Kínáig nemzetközi hírnevet hoztak számára, de írói tevékenysége mellett pályáját végig kísérte a fotográfia is. Bár fényképezést tanult, megélhetésként nem ezt a szakmát választotta, annak ellenére, hogy korai portréi a kilencvenes évek elején már felkeltették a kritikusok figyelmét. Az utóbbi harminc évben az írás, azaz a gondolat rögzítése, és a kép, vagyis a látható pillanat megörökítése párhuzamosan, egymást kiegészítve kötötték le művészi figyelmét. A képek által kiváltott asszociációk, a sorozatok szerkesztésének elvei felismerhetők prózájában is. Nem véletlen, hogy regényeiben és drámáiban is többször feltűnik a fotográfus alakja, hősei kamerát vesznek kezükbe, és osztják meg az olvasóval a felvételek készítésének gondolati indítékait és dilemmáit.

Bartis most bemutatott felvételei mind fekete-fehérek, és a kép, mint műtárgy elkészültét is a legnagyobb odaadás övezi a munkája során. Ragaszkodásának oka e mesterség műves eszközeihez és anyagaihoz a tisztelet, ami egyaránt vonatkozik a fénykép elkészítésére szánt időre és kép készítése pillanatának kitüntetett voltára. Nem dokumentarista fotós, képeivel nem az időt, a hely és a pillanat hangulatát kívánja visszaadni a nézőnek, hanem műalkotásokat hoz létre, amelyek alkotóelemei a valóság éppen a felvétel pillanatában elé táruló részletei. E véletlenszerű összefüggések megragadásában nagy szerepet játszik a fekete-fehér nyersanyag, hiszen a színek elvétele a látványból hozzásegít ahhoz, hogy a világnak olyan viszonyai táruljanak fel munkáin, amelyek csak a szürkeskála absztrakciós ereje révén válnak láthatóvá.
Ha azt vizsgáljuk, hogy az írói képzelet, vagy egy képi kompozíció ötlete hogyan határozza meg az elkészült művet, akkor az erre adható választ a művész az önmaga kettősségében éli meg. Íróként történeteket, ok-okozati láncokat vet papírra, hogy azok újabb gondolatokat szüljenek az olvasóban, de fotográfusként ez épp fordítva van: kamerájával történetek helyett helyzeteket, formákat, motívumokat keres, de képeinek hatása számára is újszerű, sokszor nem várt összefüggéseket tár fel, mintha a valóság egy öntörvényűen működő mechanizmus volna. Míg az írás folyamata során nem tud szerepet kapni a meglepetés, addig a fotográfus számára a kép kiváltotta képzettársítás vagy feszültség nem várt összefüggéseket tartogat.

Bartis most bemutatott munkáinak nagy része bár Távol-Keleten készült, nehéz lenne beazonosítani a képek keletkezési helyét és idejét. A kiállítást egy rá jellemző, egyéni dramaturgiával és dinamikával rendezi meg, amiben nagy szerepet kap a két különböző méretválasztás (66 x 99 cm és 24 x 36 cm), valamint a felvételek párosítása is. A műveket, mint oldalpárokat mutatja be, asszociációra, képi ellentétekre vagy épp hasonlóságokra épít, amiben néhol szerepet kapnak korábbi, Európában készült felvételek is. Az így bemutatott anyag a műtárgy egyediségét az örökös összehasonlíthatósággal és párosítással elmozdítja abból a pozícióból, ami a fényképet a valóság és az idő kiemelt megörökítésévé tenné. A pillanatok variációkban, de ismétlődhetnek, egy kompozíció máshol és máskor felidézhető, így a fotográfia is átértelmezhető, képalkotó eljárássá válik. A kicsi és a nagy kép, mely közelről és távolabbról szemlélhető, a néző kiállítótermi mozgására hat, és azt sugallja, hogy a világ hol megfejtésre váró titok, hol pedig feltárul, megmutatja magát, hogy leleplezze az összefüggéseiben rejlő ismeretlent.

Bartis Attila kiállítása egy különleges felfedezést ígér, ami a fénykép készítésének műfaji nyitottságát és irodalmi aspektusát ismerteti meg a nézővel. Készítője személyén, kettős pozícióján keresztül bepillantást enged egy munkamódszerbe és egy fotográfiáról alkotott felfogásmódba, ami azt igazolja, hogy a kép egyszerre a valóság időből kiragadott része, és egyszerre egy eseményfolyam megszakított állapota, egy elbeszélés mondata, ami e dualitásában képes csak visszaadni világunk összetettségét és sokoldalúságát.

Petrányi Zsolt

Borítókép: Bartis Attila: Piaci kutya, Kulon Progo, Jáva, 2014 | Dog at the Market, Kulon Progo, Java, 2014

További infók

Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich @ Műcsarnok
Már 1 @ 10:00 de. – máj 13 @ 6:00 du.
Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich @ Műcsarnok | Budapest | Magyarország

 

A Műcsarnok 2018-ban is sztárkiállítással indítja a Budapest FotóFesztivál rendezvénysorozatát, az idei év leglátványosabb fotókiállításával, melyben John Malkovich válik fotó ikonok főhősévé. A 2017-ben 20 új fotóval teljessé tett sorozat Budapesten látható először.

Február 28-án nyílt a Műcsarnokban a Budapest FotóFesztivál nyitóeseménye, Sandro Miller amerikai sztárfotós és John Malkovich világhírű színész projektje, a Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás.

Ha eddig bárkinek kétsége lett volna, hogy John Malkovich képes-e eljátszani egy kislányt, esetleg kettőt, vagy az amerikai mozi szexbombáját, Marilyn Monroe-t, méghozzá aktfelvételen, a Műcsarnokban bemutatott kiállítást látva felhagy a szkepszissel. A féktelen, de korántsem parttalan, nagyon is komoly, mégis roppant szórakoztató művészi játékhoz persze legalább két varázsló szükséges: a színész és a fotográfus. Végre a magyar közönség is találkozhat azokkal a fantasztikus fényképekkel, amelyeken Malkovich és Miller korántsem hagyományos módon hajt fejet a fotó- és filmtörténet nagyjai előtt. A Malkovich Malkovich Malkovich című kiállítás olyan ikonikus művészek előtt tiszteleg többek között, mint a mozgóképi feszültségkeltés mestere, Alfred Hitchcock, a pop art híressége, Andy Warhol vagy a portréfénykép műfajának egyik élő klasszikusa, Annie Leibovitz.

Sandro Miller bő három évtizede meghatározó alakja az amerikai fotográfiának. Sztárok fényképésze, akinek divat- és reklámmunkái számos híres nagy cég kampányát fémjelezték, művészi projektjeit eddig kilenc albumban adta közre. Közte és Malkovich között hosszú évek óta munka- és baráti kapcsolat szövődött, nemcsak fényképeket, de már több kísérleti kisfilmet is készítettek együtt. Sandro így nyilatkozott Malkovichról: „John a legbriliánsabb és legproduktívabb ember, akit ismerek. Zsenialitása páratlan. Bármilyen hangulatot vagy ötletet pillanatok alatt magáévá tesz, és szinte a szemem előtt alakul át azzá a karakterré, akire gondoltam.

A most bemutatott projekt gondolata 2013-ban született meg. Sandro tizenhat évesen találkozott Irving Penn munkáival, és azonnal tudta, hogy fotográfus lesz. Főként autodidakta módon képezte magát, az alapot a fotóművészet kánonjához tartozó nagy művészek albumainak tanulmányozása jelentette számára. Ezeken a képeken keresztül sajátította el a kompozíció, a fény és a portrékészítés művészetét. Harminc évvel később, háta mögött olyan neves megrendelőkkel, mint a Forbes, a GQ, az Esquire, az American Express, a Coca-Cola és a BMW, Sandro a világ legjelentősebb reklámfotósai között tudhatta magát. A Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek a Sandróra mély hatást gyakorolt fotográfiákat mutatja be, melyek között megtalálható Irving Penn Truman Capote-ról készített képe, Bert Stern fotói Marilyn Monroe-ról, Dorothea Lange felvétele egy menekülő anyáról, Robert Mapplethorpe puskás önarcképe, Annie Leibovitz ikonikus alkotása John Lennonról és Yoko Ono-ról, Diane Arbus egy kézigránátot tartó kisfiút megörökítő klasszikus képe, vagy Richard Avedon portréja egy méhektől hemzsegő méhészről. A fotókon John Malkovich, akit a 21. század egyik legnagyobb amerikai színészeként tarthatunk számon, kaméleonként alakul át: hol Albert Einstein, hol Che Guevara, hol John Lennon vagy Andy Warhol képét ölti magára. Malkovich bámulatos átváltozó képességének és Sandro fotóművészeti látásmódjának köszönhetően a Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek két zseniális alkotó élvezetes játéka lett.

Kurátor: Szarka Klára fotótörténész

Az évente megrendezett Budapest FotóFesztivál a nagyközönség számára nyitott kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus, magyar és nemzetközi fotográfia értékeit, bevonva Budapest múzeumait, galériáit, nemzetközi kulturális intézeteit.

Nyitva tartás: kedd-vasárnap 10.00-18.00, csütörtök 12.00-20.00, hétfőn zárva
www.mucsarnok.hu
www.budapestphotofestival.hu & www.budapestfotofestival.hu

Exkluzív tárlatvezetések a kiállításon

március 6. 18.00
Exkluzív tárlatvezetés Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfussal,érdemes és kiváló művésszel

március 13. 18.00
Exkluzív tárlatvezetés Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznővel

március 20. 18.00
Exkluzív tárlatvezetés Karafiáth Orsolya költő, fordító, pubicistával

április 10. 18.00
Exkluzív tárlatvezetés Falusi Mariann Artisjus-díjas dzsesszénekes, rádiós- és televíziós műsorvezetővel

április 17. 18.00
Exkluzív tárlatvezetés Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszóval

május 8. 18.00
Exkluzív tárlatvezetés Lakatos Márk stylist, show-rendező, divat-újságíró, jelmeztervezővel

Finisszázs program:  Exkluzív tárlatvezetés Szarka Klára kurátor, fotótörténésszel

ápr
12
csü
Szöllősi Mátyás – Arcok @ Jókai Klub
ápr 12 – ápr 27 all-day

A Budapest Photo Festival keretein belül nyílik 2018. április 13-án Szöllősi Mátyás portréfotó-kiállítása. A költészet napjához is köthető tárlat képei többek közt egy kárpátaljai ház lakóit, az erdélyi Nagy-Hagymás hegység pásztorait, illetve az Urál mentén élőket mutatják be egyedi, szuggesztív látásmóddal, akiket – akárcsak Szöllősi írásainak szereplőit – a periférián, valamiféle határhelyzetben élés köt össze. Szöllősi Mátyás tavaly elnyerte a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat Váltóáram című könyvével, fotósként pedig két díjat nyert a Brassai Sajtófotó-pályázaton.

A megnyitó: 2018. április 13., 18:00

ápr
25
sze
A15! – 15 éves a NEO – Kontroll c. filmzenéje @ A38 Hajó
ápr 25 @ 8:00 du. – 11:00 du.
A15! - 15 éves a NEO - Kontroll c. filmzenéje @ A38 Hajó | Magyarország

 

Antal Nimród legendás filmjénél csak a Neo legendás filmzenéje emlékezetesebb és időt állóbb: az A38 Hajó 15. születésnapján Milkovics Mátyás és zenekara kapcsolódó vetítéssel kísérve idézi majd fel az ezredforduló utáni magyar filmtörténet első igazán nagy közönségsikerét, várhatóan teltház előtt.

A soundtrack album igazán mély és nem egyszer hátborzongató utazásra hív. A filmet, amelynek több, mint 300.000 nézője volt, rekordideig játszották a magyar mozik. 2004 januárjában 1. helyet ért el a Cannes-i Filmfesztiválon (LE PRIX DE LA JEUNESSE-Ifjúsági díj) a film kategóriájában, majd az év folyamán begyűjtött több más díj mellett a francia Aubagne-i Filmfesztiválon (melyen kiemelten a film és a zene kapcsolatát vizsgálták) a filmzenét fődíjjal jutalmazták.  A Kontroll film jelölést kapott a 2005 évi Oscar gálán és több más jelentős amerikai fesztiválon. A filmet további tizenkét országban mutatták be világszerte (USA, Kanada, Anglia, Németország, Olaszország, Svájc… stb.), és jelentős érdeklődés volt a lemez után is, olyannyira, hogy 2005 elején szinte egész Európában megjelent a Kontroll lemez a Warner kiadó gondozásában. A nemzetközi sikerre való tekintettel a zenekar számos országban mutatta be az albumot Londontól Lengyelországig.

A film és a zenéjéből született album az A38 Hajóhoz hasonlóan idén lesz 15 éves, amit a vetítés után rendhagyó koncerttel ünnepel a zenekar, hiszen az ismert dalok mellett olyan a filmben felcsendülő betétdalok is megszólalnak, amelyek eddig még élőben soha.

Jegyeket, bérleteket a bejáratnál kérjük felmutatni!

További infók és jegyvásárlás

ápr
27
pén
1000mods /GR/ @ A38 Hajó Tetőterasz @ A38
ápr 27 @ 7:00 du. – 11:00 du.
1000mods /GR/ @ A38 Hajó Tetőterasz @ A38 | Budapest | Magyarország

 

Április 27-én eddigi legnagyobb klubkoncertjére, az A38 Hajó tetőteraszára tér vissza Görögország leghangosabb stoner rock zenekara, a 1000mods! A korábban az A38 Sessions keretein belül a Gozsdu Manó Klubban és a Dürer Kertben is teltháznak játszó zenekar az A38 Hajó 15. születésnapi hétvégéjének részeként nyitja majd meg a tetőteraszt.

Jegyárak:
– elővételben 2018. április 26-ig: 2500 Ft.-
– a koncert napján és a helyszínen: 2900 Ft.-

facebook event

máj
1
ked
Valami swing a Fellini Kultúrbisztróban @ Fellini Római Kultúrbisztró
máj 1 @ 5:00 du. – 7:00 du.
Valami swing a Fellini Kultúrbisztróban @ Fellini Római Kultúrbisztró | Budapest | Magyarország

 

Valami swing hot gypsy jazz koncert a Fellini Római Kultúrbisztró idei megnyitóján, a Római-parton, május 1. 17:00, avasd fel itt idén a Duna partját!

facebook event

A15! – Too Many Zooz @ A38 Hajó
máj 1 @ 8:00 du. – 11:00 du.
A15! - Too Many Zooz @ A38 Hajó | Magyarország

 

Tavalyi elmaradt koncertjét az A38 Hajó 15. születésnapja alkalmából pótolja a Lucky Chops soraiból is ismert Leo Pellegrino betondzsungeli brasshouse triója, a Too Many Zooz! Az Union Square aluljárójából Beyonce alkalmi háttérzenekarává nőtt utcazenész-csapat május 1-jén ringatja majd meg az A38 Hajón táncoló, előre borítékolható teltházat. Az ütemközpontú, harsány utcazenei atmoszféra és a mély basszusok garantáltan forró hangulatot hoznak majd a fedélzetre.

Szülinapi alkalmi vacsoraajánlatunk:
*Tejfeles vargányaleves
*Vaslapon sült csirkemell camembert sajttal sütve, burgonyapürével és gránátalmával

Too Many Zooz (US)

A hajnali metró utazóközönségének tompa tekintetét aligha kell bemutatni. A fókuszálatlanul maga elé meredő szempárakat elég nehéz kizökkenteni a belső űrutazásból, de a TOO MANY ZOOZ – szigorúan kapitálissal – minden hétfőn állta a próbát a manhattani Union Square megállóban, ahol ingázók százait állították meg napról napra. A cél az önfeledt szórakozáson kívül némi kiegészítő kereset lehetősége volt: a zenekar a Manhattan School of Music diákjaiból verbuválódott, és mivel a helyi klubélet kitaszította őket, utcazenélésből szerettek volna követőket szerezni maguknak. Mára pedig tudjuk, hogy Leóék célja sikeres volt – a Redditről útjára indult viral videó hamar nemzetközi jelenséggé tette a TOO MANY ZOOZ-t, akik novemberben végre teljes értékű programmal látogathatnak Budapestre azok után, hogy két éve a Szigeten is felbukkantak. A trió találóan brasshouse-ként definiálja hangzásvilágát, hiszen az ütemközpontú, harsány utcazenei atmoszférát épp annyira formálja az elektronikuszenei hatásfokozás és a mély basszusok elsütése, mint a jazzből, afrobeatből és funkból ihletett harmóniák szabad folyású, utaztató élménye, ami garantáltan magával ragadja a figyelmet, és forró hangulatot is teremt.

További infók és jegyvásárlás

máj
2
sze
Oláh Norbert – Tűzfalak @ Kahan Art Space
máj 2 @ 6:00 du. – 9:00 du.
Oláh Norbert - Tűzfalak @ Kahan Art Space | Budapest | Magyarország

 

Köszöntőt mond: Dr. Terner Anita kuratóriumi elnök
A kiállítást megnyitja: Seregi Tamás író, esztéta
Verset mond: Szegedi Tamás színész, drámainstruktor

Oláh Norbert festőművészt egyenesen rabul ejtette saját élettere. Az alkotó Budapest VIII. kerületének lakója, amelyről legendák, anekdoták áradnak a téglák rései között. Ha végigsétálunk Józsefváros utcáin, lépésről lépésre foghíjtelkekbe, félig lebontott vagy félig felépített házakba botlunk. Tűzfalakba, amelyeken izgalmasabbnál izgalmasabb geometriai alakzatokat figyelhetünk meg. A Tűzfalak című kiállítás e koncepció köré szerveződik. Oláh Norbert megszállottan igyekszik tégláról téglára megjeleníteni, egyben analizálni e formák jellegzetességeit. Képein nem lelhetők fel emberi alakok, azonban a felszínt érintenénk értelmezésünk során, ha élettelen téglákként, tűzfalakként, ablakokként, épületekként gondolnánk a vásznon lévő nyomokra. Oláh Norbert festményein keresztül örökségek, generációk, végtelen történetek látványos jelei tárulnak elénk.

A kiállítás megtekinthető:
2018. május 2-től június 2-ig, keddtől szombatig, 12:00 és 17:00 között.

Köszönjük Tőzsér Valériának – Living Gallery – az együttműködést.

facebook event

máj
3
csü
HAW10 @ Instant @ Instant
máj 3 @ 8:00 du. – 11:00 du.
HAW10 @ Instant @ Instant | Budapest | Magyarország

 

Repülget az idő… régi testvérekkel ünnepel a Haw együttes.

HAW the band – 10 éves jubileumi buli
Asphalt Horsemen
Shapat Terror
VolumeFeeder

Beugró:
1500 ft (viszonylag kevés, csak a Tixa felületén)
2000 ft (a Wave lemezboltban és a Tixa oldalán)

facebook event

máj
5
szo
Rác séta Ercsiben @ Ercsi
máj 5 @ 9:00 de. – 6:00 du.
Rác séta Ercsiben @ Ercsi | Ercsi | Magyarország

 

2018. május 5-én (szombaton) az Experience Balkan / Balkan Calling Egyesület és Ercsi Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata RÁC SÉTÁT szervez ERCSI városában.

Egész napos interkulturális sétánk célja megismerni az ercsi rácok (katolikus horvátok, bosnyákok, dalmátok) hagyományait, kultúráját, történetét, népzenéjét, népviseletét, jelenét és jövőjét, illetve felfedezni Ercsi látnivalóit, épített emlékeit, különlegességeit.

Ami biztos lesz:
– 3 múzeum meglátogatása (Helytörténeti gyűjtemény, Honvéd múzeum, Eötvös József múzeum)
– Népviselet és néptánc bemutató, valamint táncház
– II. Lajos Király emlékhely felkeresése
– Szapáry-Eötvös Kápolna
– Borospince látogatás
– Kézműves termékek kóstolója
– Közös ebéd a vendéglátó és vendégszerető ercsiekkel
– Valamint sok érdekes történet, beszélgetés, barátkozás

Jelentkezési határidő: 2018. március 20. (Helyek korlátozott számban, részvétel a jelentkezések sorrendjében!)
További információt, részletes programot kérésre mindenkinek elküldjük. Leveleket a Balkan Calling Egyesület hivatalos e-mail címére várjuk: balkan.calling@gmail.com

facebook event

Tattoo Majális @ Dürlin Budapest
máj 5 @ 11:00 de. – 11:59 du.
Tattoo Majális @ Dürlin Budapest | Budapest | Magyarország

 

Május 5-én debütál a Tattoo Majális! A Tetoválók Szakmai És Érdekvédelmi Egyesületének első tetoválóexpóján sörfesztivál, koncertek, és egyéb színes betétprogramok várják majd a látogatókat. Részletek hamarosan!

jegyek:
A 2017-es Tetoválók Éjszakája jegyekkel ingyenes a belépés!
Elővétes jegyár:1990 forint (hamarosan)
Normál ár: 2490 forint (a rendezvény napján, a helyszínen)

facebook event

FISZ pop-up olvasgatás és open mic a Budapest100-on
máj 5 @ 2:00 du. – 6:00 du.
FISZ pop-up olvasgatás és open mic a Budapest100-on @ Budapest | Magyarország

 

Gyertek és hallgassatok egy kis irodalmat.
Elő a fiókokban pihenő versekkel, novellákkal, hozzátok el, és olvassatok ti is!
Pop-up felolvasás és open mic a FISZ Fiatal Írók Szövetsége jóvoltából, zenei aláfestéssel a NOW Books & Music ajánlásával, a szünetekben tábortüzes gitármuzsikával.

Akik biztosan felolvasnak:
Csepregi János
Kemény Gabriella
Kopcsányi Lilla
Lesi Zoltán
Nagy Hajnal Csilla
Szalay Álmos
Szendi Nóra
Szerényi Szabolcs
Tinkó Máté
~ további nevek hamarosan…

Akik a zenét prezentálják:
Szabadtéri 4akkordos Performansz akusztik-trióban, még több akkorddal
még zene hamarosan…

Az épületről itt olvashattok: http://budapest100.hu/rakoczi-ter-11/
A teljes Budapest100 program itt: http://budapest100.hu/

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jöhet létre.

facebook event

Middlemist Red, Run Over Dogs @ Kuplung @ Kuplung
máj 5 @ 7:00 du. – 11:30 du.
Middlemist Red, Run Over Dogs @ Kuplung @ Kuplung | Budapest | Magyarország

 

Middlemist Red
Run Over Dogs

A szülinapi koncertünk óta a Run Over Dogssal jártuk a vidéket, így turnézáró gyanánt megünnepeljük ezt a kis körutat a Kuplungban.
A tavaszi szezon utolsó klubulija lesz Budapesten, így ha nem a szabadtéri koncertek hívei vagytok, semmiképp ne hagyjátok ki!

Jegyárak:
-Earlybird: 1600Ft
-Elővét: 2000Ft
-Normál: 2400Ft
Jegyvásárlás

facebook event

máj
6
vas
A15! – Alice Phoebe Lou @ A38 Hajó
máj 6 @ 8:00 du. – 11:00 du.
A15! - Alice Phoebe Lou @ A38 Hajó | Magyarország

 

Először érkezik Budapestre nemzedékének egyik legérzékenyebb és legszerethetőbb zeneszerzője, a dél-afrikai gyökerű, berlini szívű Alice Phoebe Lou! Alice szüntelenül utazó lélek, aki Rodriguez vendégeként már végigjárta Dél-Amerikát, és tavaly még az Oscar-jelölést is megközelítette a shortlisten saját dalával a Bombshellhez. Számára minden utca színpad, és minden figyelő szempár maga a világ: május 6-án pedig egy teljes értékű, meghitt koncertet ad majd az A38 Hajó születésnapi programjának részeként.

További infók és jegyvásárlás

máj
9
sze
Ripoff Raskolnikov Band @ Kobuci @ KOBUCI
máj 9 @ 8:00 du. – 11:59 du.
Ripoff Raskolnikov Band @ Kobuci @ KOBUCI | Budapest | Magyarország

 

Ripoff Raskolnikov minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat megsebezni vagy éppen felemelni képes, eleven formája is. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. Sokunk számára felejthetetlen, ahogy megtört magyarsággal (a Muzsikásnak is tisztelegve) az Azt gondoltam, eső esik, pedig a szemem könnyezik című nótát elénekli.A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1500 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 2000 Ft-os áron kaphatóak.

facebook event

máj
10
csü
Meszecsinka feat. Karen Arutyunyan @ KOBUCI
máj 10 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Meszecsinka feat. Karen Arutyunyan @ KOBUCI | Budapest | Magyarország

 

Két éve a Kobuciban mutattuk be 3. nagylemezünket, az ‘Álomban ébren’-t, ami egy felejthetetlen élmény maradt számunkra. Most pedig a lemez Fonogram-díjat kapott, így duplán jó érzés visszatérni ide Karennel együtt, aki nélkül a lemez nem lenne ennyire csodás. Gyertek velünk ünnepelni, új dalok is lesznek!

Hogy milyenek is vagyunk mi?
“Vad, zabolátlan sokszor, és ésszel nem is követhető, mert akkor működik, ha átadod magad neki, és lehet, hogy ez félelmetesnek tűnik, de amikor benne vagy a zene örvényében, amikor elkap a transz, akkor az gyógyít, attól megtisztulsz, abból úgy jössz ki, hogy mosolyogsz. S közben el sem hiszed, hogy ilyen van, hogy az előbb még törékeny hangok dédelgettek, aztán egyszer csak azt látod, hogy a közönség fele és Annamari a haját rázza, mintha metal koncerten lennél, és igen, azok a pillanatok metalabbak sok metal bandánál….A Meszecsinka attól világzene, hogy benne van a világ, és megpörget és kinyitja a szívedet, hogy lásd: ez a gazdagság mind itt van, ebben élünk.” (ekultura.hu)

Oláh Annamari: ének, saz
Biljarszki Emil: gitár, billentyű
Krolikowski Dávid: ütőhangszerek, gitár
Vajdovich Árpád: basszusgitár, nagybőgő
+
Karen Arutyunyan: gitár, furulya

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron , továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak.

facebook event

Itt a tavasz, dagad a haraszt!

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu