Archív

Calendar

máj
16
pén
ÉTER Fesztivál @ Bolyki Pincészet
máj 16 @ 10:00 de. – máj 18 @ 9:59 du.

www.eterfesztival.hu

 

Beszámolók:

2013:     http://www.nowmagazin.hu/index.php?viewpost=282

 

A rendezvény célja immáron 10 éve: Lehetőséget nyújtani az országban és a határon túl élő, szárnyaikat próbálgató amatőr magyar tehetségeknek a bemutatkozásra és a fejlődésre. Későbbiekben a győztes zenekarok a város, a megye és a régió jó hírének öregbítését szolgálják. További célunk megteremteni a tartalmas és hasznos kikapcsolódás lehetőségét a fiatalok és idősebbek számára egyaránt.

Kiemelt célunk az, hogy a nálunk fellépő és majd győztesként távozó zenekaroknak és előadóknak olyan lehetőséget biztosítsunk, amely gyökeresen megváltoztatja a zenei pályán eddig betöltött szerepüket és ez által az ismertség és népszerűség útjára léphessenek.

További főbb céljaink között szerepel, hogy a fesztivál egyes állomásain (is) olyan technikai és személyzeti hátteret biztosítsunk a jelentkező zenekaroknak, amely során méltóképpen megtudják mutatni tehetségüket.

A rendezvény rövid ismertetése: A tehetségkutatón a meghívott együttesek két színpadon, stílusirányzatokat figyelembe véve, főként saját szerzeményeiket adják elő, egymással versenyezve mutatják meg tehetségüket a közönségnek és a szakértő zsűrinek. A zsűri a produkciók után értékeli, véleményezi a bandákat és iránymutatást ad zenei fejlődésükhöz. -Idén újdonság lesz, hogy a DJ-k mellett EGYÉNI PRODUKCIÓkategóriában is lehet jelentkezni.- Az estéket neves hazai fellépők zárják a FESZT!EGER keretein belül.

Júl
11
pén
IV. Tattoo The Sun Fesztivál @ Dürer Kert
Júl 11 @ 6:00 du. – Júl 12 @ 6:00 de.

A Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny az évek során egy igazi városi fesztivál eseménnyé forrta ki magát, ahol mindig kicsit többet kap az ember, mint koncertek sokaságát.

 

Nézzük először a zenei oldalt. Két zenekar itt fogja be és megmutatni az új lemezét élőben. A Blind Myself és a Lost Continent. Az előző csapat májusban adta ki a legújabb albumát, Négyszögöl címmel. Azonban ezzel csak a pont került fel az „I-re”, hiszen előtte már három részletben, három dalonként elérhetővé vált kilenc dal, profi klipekkel kísérve, amelyekhez nemrég érkezett meg még három, hasonló körítéssel. Most először a teljes lemez ismeretében hallhatjuk az új dalokra épülő műsort.

A Lost Continent viszont egyenesen a Tattoo The Sunhoz igazította a megjelenést. Július 7-én lesz elérhető először a csellóval felálló modern metal csapat teljes bemutatkozó albuma, az A Divine Proportion. A hatos zenéjét talán egy “koRn találkozik az Apocalyptica-val” címkével lehet legegyszerűbben leírni, de azért ennél árnyaltabb dologról van szó. A kerek dalokat, fogós refréneket tartalmazó, de azért kellően zúzós modern metal anyag az idei év egyik legizgalmasabb honi bemutatkozása lehet.

 

A Watch My Dying már több mint fél éve adta ki a 4.1 anyagot, de azért még sokaknak lehet, hogy frissként hatnak az új számok, amelyek egyrészt súlyosabbak, mint Moebius dalai, másrészt pedig sokkal több elekro/industrial hatás lelhető fel bennük. A csapat minden Dürer-es koncertje egy újabb mérföldkő, ráadásul az Anima Prizma táncosai emelt számban lesznek jelen az estén, úgyhogy izgalmas műsorra készülhetünk fel most is.

Az ereje teljében lévő és egyre népszerűbb Don Gatto is paletta részét képezi. A bunkó HC/punk/metal egyveleggel kiálló trió nem nagyon szokott vesztes meccset hozni, sőt általában KO-val visz mindent. A kisteremben esélyes, hogy elég forró lesz a hangulat.

A Subliminal Merger is a feltörekvő, ám egyre számosabb követőt maga mögött tudó csapatok közé tartozik. Az elektronikától sem idegenkedő hatos zenéjébe belefér a metalcore, a skandináv metal, a deathcore, meg a dubstep, ráadásul kíméletlen koncertbanda hírében állnak. Mosh(t) vagy soha?

A Kill With Hate nyerte tavaly a magyar Wacken Metal Battle tehetségkutatót, így játszhattak a német megafeszten. A hagyományos megközelítésű, zsigeri death metaljuk sosem szokott célt téveszteni.

A Conan’s First is a death metal felől közelíti az ügyet, de ők inkább az Entombedféle, lazább oldalról, nem egyszer elkanyarodva a doomosabb, stoneresebb témák felé. Hamarosan új dalokkal jönnek ők is, amelyek közül biztos elhangzik majd pár a Dürerben.

A Sleepless sem kezdő banda, azonban mégis mostanában kezd beindulni a szekerük. Tavasszal nyomtak egy kisebb turnét, ahol már egész sokan pörögtek rájuk. Hagyományos metalcore muzsikájukat jó humorral és nagy lendülettel szokták elővezetni. Vigyor és karizma!

A Hortobágy Hardcore Crew a jó munkás emberek metalzenéje – semmi cicoma, felesleges körök, csak arcbamászó riffelés és üvöltés.

A Begotten Silence, a Visioned Frailty, a Dirty Dawn és a Pass On Hope az utóbbi évben magasabb fokozatra kapcsolt zenekarok közé tartoznak mind-mind minőségi produkcióval.

 

Tavaly nagy tetszést aratott az Anima Prizma Mozgásműhely tűzzsonglőrös, táncos, légtornászos fellépése a Sunon, úgyhogy idén is visszatérnek egy új műsorral. Ezúttal a nagyteremben lesznek a WMD koncertje után. Természetesen idén sem maradhat el a Tetoválásverseny a Tattoo The Sunról. Idén is a kertben kerül sor majd a döntőre. A tetkó megmutatás után lesz újra extrém show, amely keretében egy fakírt(?) fog felhúzni egy szakember, bőrbe akasztott kampók segítségével. A Dürer Chillben Kelemen Beáta fotós munkáiból tekinthettek megy válogatást.

 

Kert:

Blind Myself

 

Nagyterem:

Watch My Dying

Lost Continent

Kill With Hate

Subliminal Merger

Begotten Silence

Dirty Dawn

 

Kisterem:

Don Gatto

MaNGoD

Sleepless

Conan’s First Date

Hortobágy Hardcore Crew

Visioned Frailty

Pass On Hope

 

Nem zenei programok

Tetoválás verseny

Extrém show

Anima Prizma Mozgásműhely

Kelemen Beáta fotókiállítása

 

további infók és programok itt

 

Kapcsolódó:

III. Tattoo the Sun Fesztivál

II. Tattoo the Sun

.

10321794_780852738615256_2681353592296669890_o

Júl
24
csü
RockPart 2014 @ Balatonszemes, Magyarország
Júl 24 @ 10:00 de. – Júl 27 @ 11:45 du.

A tavalyi sikeres indulás után idéntől új néven, RockPart ‘14 fesztiválként fut tovább az ország legfiatalabb rock- és metal rendezvénye. Ami nem változik: kiváló külföldi zenekarok valamint a magyar élvonal jobbnál jobb koncertjei, nyári hangulat, balatoni fürdőzés a forró délutánokon, kedves, segítőkész személyzet és baráti árak. Mindezt a tavalyihoz képest plusz egy szabadtéri nagyszínpadon, a  bérletesek számára egy ingyenes 0. nappal kiegészítve!

 

Részletes program ITT.

 

RockPart.hu

Facebook

 

 

aug
20
sze
Strand Fesztivál @ Zamárdi
aug 20 @ 12:00 du. – aug 23 @ 11:59 du.

A tavalyi beszámolómban azt írtam, meggondolom, hogy idén elmenjek-e a Strand fesztiválra, tekintve a meglehetősen gyér szervezést és a kellemetlen élményeket a produkciókkal kapcsolatban, de végül mégis amellett döntöttem, hogy részt veszek az idein is. Ha a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nem úgy tekintek a VOLT és a Petőfi rádió közös produkciójára, mint egy olyan helyre, ahol minden percét maximálisan kihasználhatja az ember, hanem amolyan balatoni nyaralást kiegészítő koncertlátogatások sorozatára, a fellépőkből kiindulva még valami jó is kisülhet a dologból.

 

Az EFOTT mellett ugyanis itt lesz a viszonylag kevés 25. jubileumi Tankcsapda buli egyike, megtekinthetjük a Petőfiről jól ismert magyar bandákat, köztük a Nagyszínpad tehetségkutató helyezettjeit is, és lesz jó pár érdekesnek ígérkező külföldi név: Wilkinson, Papa Roach, Knife Party, John Newman, és kettő még a már szinte kötelező külföldi fellépők közül is, a Parov Stelar Band és Dub FX. Kedvcsinálónak össze is dobott a stáb egy kedves kis videót, bár mintha a strandolós hangulatot bemutató rész kissé túlozna:

 

Sajnos vagy szerencsére idén nem lesz ByeAlex koncert, amit tavaly annyira élveztünk, lesznek viszont egyéb helyszínek, mint pl. Robur Strand, Diákhitel Kávézó és Strand Bar, amik esetleg magukban hordozhatják a koncerten kívüli programok lehetőségét is. Persze a honlapról nem sok derül ki ezzel kapcsolatban, de augusztus 20-ig, a fesztivál kezdetéig még bármi megtörténhet.

 

Kapcsolódó:

Az a bizonyos ByeAlex koncert…

Strand Fesztivál 2013 – Az első…

 

Honlap: http://strandfesztival.com/
Facebook: Strand Fesztivál Official
Facebook event