Archív

Calendar

nov
30
pén
Kerekes Band (Koncert és Könyvbemutató) @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub
nov 30 @ 7:30 du. – 10:30 du.
Kerekes Band (Koncert és Könyvbemutató) @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub | Budapest | Magyarország

 

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.

Az estét VJ Bimaxim vizuálja teszi igazán utazóssá.

A koncertet megelőzően bemutatásra került a zenekar történetét bemutató könyv, ami először az Akvárium Klubban vásárolható meg.

A könyv online előrendelhető itt!

“A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.”

Chemtrailezett gyimesi hegyilevegő szakértő kezekből szórva.

PROGRAM:
19.30 – 20.10 : KÁBÉ23 – a Kerekes Band első majdnem két és fél évtizede – könyvbemutató beszélgetés a NOW Books & Music-kal
20.30 – 22.30 Kerekes Band koncert

JEGYÁRAK:
Limitált early bird: 1800 Ft.
Elővételben: 2300 Ft.-
A koncert napján és a helyszínen: 2800 Ft.-

Jegyvásárlás: http://bit.ly/kerekes-akvarium-2018-10-30

Bálna az eseményhorizonton: Zilahi Anna + Németh Róbert @ Magvető Café @ Magvető Café
nov 30 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Bálna az eseményhorizonton: Zilahi Anna + Németh Róbert @ Magvető Café @ Magvető Café | Budapest | Magyarország

 

Bálna az eseményhorizonton: Zilahi Anna költészete és Németh Róbert dalai rezonálnak egymásra

Különleges előadóestének ad helyet november 30-án a budapesti Magvető Café: Zilahi Anna elsőkötetes költő, valamint a HS7 feloszlása után 2016-ban szólókarriert indított Németh Róbert rezonáltatja egymásra alkotásait. A ’Bálna az eseményhorizonton’ címre hallgató estén dalok és versek találkoznak időben és térben, hogy kölcsönhatásba lépjenek és kommunikálni kezdjenek egymással. A műsort Desdemona Dæne érzékeny és zajos kísérleti zenéje teszi teljessé.

Bálna az eseményhorizonton este címe Zilahi Anna költő, prózaíró, képzőművész tavaly megjelent első, bálna nem motívum verseskötetére, valamint Németh Róbert, a Heaven Street Seven egykori basszusgitárosának szintén 2017-es, debütáló Nincsen mozgás az eseményhorizonton szólólemezére utal. Az egyszeri, különleges műsorban helycseréről nem lesz szó: a költő saját verseit mondja majd, a zenész pedig a dalait játssza el. Az este különlegességét az adja, ahogy a dalok és a szövegek egy alkalmi térben találkozva kölcsönhatásba lépnek és kommunikálni kezdenek egymással, és ahogy a két világ reagál, rezonál egymásra.

A ’Bálna’ szövegeiben erős tematikus vonalat képvisel a hangkeresés és a hang mibenlétének vizsgálata, ezért is volt számomra egyszerre meglepő és üdítő rádöbbenni az írott kötet és Robi dalainak összecsengéseire. Ezt szeretnénk mások számára is átélhetővé tenni – mondta el Zilahi Anna költő, generációja egyik legtehetségesebb alkotója.

Ezt a műsort nem azért csináljuk, hogy nekünk egy ilyenünk is legyen, hanem azért, mert szimpatizálunk egymás dolgaival. Azt gondoltuk, érdekes volna kipróbálni, mi történik, ha ezek a versek és dalok egy térben és időben hangoznak el, rímelve egymásra, úgy egymás mellé pakolgatva sorban, mint a dominók – tette hozzá Németh Róbert zenész, a 90-es évek alternatív színterének meghatározó szereplője, újságíró. Robi tavaly megjelent első szólólemezét idén egy újabb dal és klip követte, amelyet a budapesti boutique lemezkiadó Klinik színeiben jelentetett meg.

A műsort Desdemona Dæne, azaz Papp Viktorina Rozita érzékeny és zajos kísérleti zenéje teszi majd teljessé. A november 30-án, pénteken 20 órakor a Dohány utcai Magvető Caféban kezdődő eseményre a belépés díjtalan.

facebook event

dec
7
pén
Bemutató: Doboz @ Jurányi Ház @ Jurányi Ház
dec 7 @ 8:00 du. – 10:00 du.

 

Egy apa, egy anya, három kamaszfiú. És egy apró lakás, ami a fiúk számára mégis a világot jelenti – ugyanis még sosem lépték át a küszöbét. Arccal a televízió felé, néhány videokazetta társaságában nőnek fel, és nem tudják, hogy amit látnak, nem a valóság. Meddig működhet egy rendszer, amelynek egyik pillére a hazugság, másik a szeretet? Ki lehet lépni egy ilyen világból? Vagy van, amikor már túl késő?

Kurta Niké és Tési Dóra darabja megtörtént eseten alapul. A Doboz ősbemutatójára 2018. december 7-én kerül sor a Jurányi Kamaratermében.

OSZKÁR         Bán János
SÁRA             Vasvári Emese
RUBEN          Fehér Balázs Benő
HOLGER         Fehér András
EGILL Kovács Domokos

Látványtervező: Bobor Ági
A látványtervező munkatársai: Illés Haibo, Vermes Nóri
Sound artist: Vranik Krisztián
Fénytervező: Almási Tamás
Közreműködő: Tasnádi Bence
Rendezőasszisztens: Boznánszky Anna
Dramaturg: Kurta Niké, Tési Dóra

Rendező: Varsányi Péter

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció, NKA

Külön köszönet: Dramaturgok Céhe – Nyílt Fórum

További infó és jegyvásárlás

Duda Éva Társulat: UTÓPIA @ Trafó Kortárs Művészetek Háza @ Trafó
dec 7 @ 8:00 du. – 10:00 du.
Duda Éva Társulat: UTÓPIA @ Trafó Kortárs Művészetek Háza @ Trafó | Budapest | Magyarország

 

Az utópia szó eredeti jelentése: a hely, ami nincs – nem létezik a valóságban, csak vágyainkban. Szeretnénk hinni benne, hogy létezhet egy élhetőbb, jobban berendezett világ.

Ma mindannyian kisebb-nagyobb közösségekben élünk, akár elszigetelten, akár metropoliszokban. Világunk óriási lépésekkel változik évről évre, amihez alkalmazkodnunk kell. A technikai vívmányok, a digitális fejlődés megállíthatatlan, ahogyan a globális felmelegedés, vagy a szemét felhalmozódása. A migráció világszintű jelenség, rengeteg egészségügyi, szociális, politikai, társadalmi és egyéni problémával kell szembenézni nap, mint nap, de közben mégis könnyebb nem belegondolni a nehézségekbe.

Miért érezzük bajban magunkat? Az UTÓPIA egy abszurd világ, amelyben szimbolikusan vagy direkt módon idézzük meg azt a furcsa érzést például, amikor intoleranciát tapasztalunk más kulturális értékrendek irányába. Amikor körülöttünk elutasítást látunk a természeti értékek sérülékenysége felé. Amikor agresszivitás a válasz az eltérő gondolkodásra. Keserédes öniróniával közeledünk a problémák felé, hiszen mi is a részei vagyunk. Nem ujjal mutogatunk, nem panaszkodunk, csapokat nyitogatunk.

A lényegi, valódi, emberi dolgok tekintetében a világ minden táján egyformák vagyunk: szeretünk, kötődünk, haragszunk, félünk, felfedezünk, örülünk, vagy csalódunk, hiszünk és tagadunk, tanulunk, utazunk, dolgozunk, jó nevetni és ellazulni, szeretünk valahova tartozni vagy csak magunkkal jóban lenni. De elképesztő a zűrzavar. Miért olyan nehéz együtt lenni, egymás mellett élni?

 „Közel két éve nem készítettem előadást. Jól esett ez a hosszabb alkotói szünet, fontos volt ránéznem a munkámra, magamra, és a világra, ami körbe vesz. Volt időm elmélázni a jelenen. Most egy egészen új csapattal dolgozom, fiatalok, és idősebbek, tapasztaltabbak és az iskolából most “szabadult” épp húsz évesek egy kalap alatt, de mindenképp nagyon különböző egyéniségek. Épp ez érdekel bennük, erre a diverzitásra tettem a hangsúlyt, az emberek sokszínűsége ebben a nagyon változékony, bizonytalanságot sugárzó jelenben. Fürkészem, kémlelem a jövőt, milyen lesz, hogy fognak élni az emberek a jövőben, és tudjuk-e azt befolyásolni? Remélem, hogy igen.” Duda Éva

Alkotók / előadóművészek:

Csuzi Márton (Fülöp Viktor ösztöndíjas), Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Kálid Artúr, Lőrinc Katalin, Rácz Réka, Sessi Krisztina, Taba Benjámin, Tóth Laura, Vitárius Orsolya, Weinemer Ádám Zénó

Zene: Kunert Péter
Zenei producer: Kovács Jeromos
Jelmez: Kiss Julcsi
Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Konzultáns: Veress Anna
Produkciós asszisztens: Csák Bea
Produciós vezető: Czveiber Barbara
Tér, koncepció, rendezés: Duda Éva

Külön köszönet: Balázs Juli, Bányai Tamás, Pető József, Szabó Rózsa, Táborosi András, Szabó János, Dömölky Dániel

Támogatók: NKA, EMMI, Budapest Főváros Újbuda Önkormányzata, Movein Stúdió, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza

További infók és jegyvásárlás

dec
8
szo
Duda Éva Társulat: UTÓPIA @ Trafó Kortárs Művészetek Háza @ Trafó
dec 8 @ 8:00 du. – 10:00 du.
Duda Éva Társulat: UTÓPIA @ Trafó Kortárs Művészetek Háza @ Trafó | Budapest | Magyarország

 

Az utópia szó eredeti jelentése: a hely, ami nincs – nem létezik a valóságban, csak vágyainkban. Szeretnénk hinni benne, hogy létezhet egy élhetőbb, jobban berendezett világ.

Ma mindannyian kisebb-nagyobb közösségekben élünk, akár elszigetelten, akár metropoliszokban. Világunk óriási lépésekkel változik évről évre, amihez alkalmazkodnunk kell. A technikai vívmányok, a digitális fejlődés megállíthatatlan, ahogyan a globális felmelegedés, vagy a szemét felhalmozódása. A migráció világszintű jelenség, rengeteg egészségügyi, szociális, politikai, társadalmi és egyéni problémával kell szembenézni nap, mint nap, de közben mégis könnyebb nem belegondolni a nehézségekbe.

Miért érezzük bajban magunkat? Az UTÓPIA egy abszurd világ, amelyben szimbolikusan vagy direkt módon idézzük meg azt a furcsa érzést például, amikor intoleranciát tapasztalunk más kulturális értékrendek irányába. Amikor körülöttünk elutasítást látunk a természeti értékek sérülékenysége felé. Amikor agresszivitás a válasz az eltérő gondolkodásra. Keserédes öniróniával közeledünk a problémák felé, hiszen mi is a részei vagyunk. Nem ujjal mutogatunk, nem panaszkodunk, csapokat nyitogatunk.

A lényegi, valódi, emberi dolgok tekintetében a világ minden táján egyformák vagyunk: szeretünk, kötődünk, haragszunk, félünk, felfedezünk, örülünk, vagy csalódunk, hiszünk és tagadunk, tanulunk, utazunk, dolgozunk, jó nevetni és ellazulni, szeretünk valahova tartozni vagy csak magunkkal jóban lenni. De elképesztő a zűrzavar. Miért olyan nehéz együtt lenni, egymás mellett élni?

 „Közel két éve nem készítettem előadást. Jól esett ez a hosszabb alkotói szünet, fontos volt ránéznem a munkámra, magamra, és a világra, ami körbe vesz. Volt időm elmélázni a jelenen. Most egy egészen új csapattal dolgozom, fiatalok, és idősebbek, tapasztaltabbak és az iskolából most “szabadult” épp húsz évesek egy kalap alatt, de mindenképp nagyon különböző egyéniségek. Épp ez érdekel bennük, erre a diverzitásra tettem a hangsúlyt, az emberek sokszínűsége ebben a nagyon változékony, bizonytalanságot sugárzó jelenben. Fürkészem, kémlelem a jövőt, milyen lesz, hogy fognak élni az emberek a jövőben, és tudjuk-e azt befolyásolni? Remélem, hogy igen.” Duda Éva

Alkotók / előadóművészek:

Csuzi Márton (Fülöp Viktor ösztöndíjas), Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Kálid Artúr, Lőrinc Katalin, Rácz Réka, Sessi Krisztina, Taba Benjámin, Tóth Laura, Vitárius Orsolya, Weinemer Ádám Zénó

Zene: Kunert Péter
Zenei producer: Kovács Jeromos
Jelmez: Kiss Julcsi
Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Konzultáns: Veress Anna
Produkciós asszisztens: Csák Bea
Produciós vezető: Czveiber Barbara
Tér, koncepció, rendezés: Duda Éva

Külön köszönet: Balázs Juli, Bányai Tamás, Pető József, Szabó Rózsa, Táborosi András, Szabó János, Dömölky Dániel

Támogatók: NKA, EMMI, Budapest Főváros Újbuda Önkormányzata, Movein Stúdió, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza

További infók és jegyvásárlás

dec
14
pén
The Royal Feak Out turnézáró / Buso von Kobra, minimal Bogart @ Dürer Kert @ Dürer Kert
dec 14 @ 7:30 du. – 11:30 du.
The Royal Feak Out turnézáró / Buso von Kobra, minimal Bogart @ Dürer Kert @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

A Step Beyond the Fading Line lemezbemutató turné záró állomása, vendég: Buso von Kobra és minimál Bogart

A 2012-ben Londonban alakult The Royal Freak Out egy kislemez (Faliure is an Option), megannyi londoni klubkoncert és egy rövid szünet után Budapesten elkészítette második EP-jét 2015 elején Full Circle címmel.
Lemez itt ☛ https://www.youtube.com/playlist?list=PLShkniYHuvZ_Rkh-nfKTynLEsT4V7sr1y

A kultikus / underground / kínaiban életre kelt / évi egyszer koncertező Buso von Kobra is játszik. Hihetetlen, de idén is fellépnek egyszer!
Tarantinosan: https://www.youtube.com/watch?v=zEnkp2n5gJE

minimál Bogart
A minimál Bogart együttes 10 éve játszik blues-alapú jameket, manapság egyre erősebb stoner rock hatással zenéjükben. Jelenleg trió felállásban koncerteznek határon innen és túl, nem rég adták ki negyedik LP-jüket, a Bark Magic-et.
Give in to the barkness.
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=1LJWrCmTUOM

Kapu: 19:30
Kezdés: 20:00

Behopp:
Elővét: 1000 Ft
Helyszín: 1500 Ft
Jegyek a Tixa hálózatán: https://tixa.hu/RFO_Buso_von_Kobra_minimal_Bogart

facebook event

jan
4
pén
Einstand vs Kassandra @ Robot @ Robot
jan 4 @ 8:00 du. – 11:30 du.
Einstand vs Kassandra @ Robot @ Robot | Budapest | Magyarország

 

EINSTAND

Posztapokaliptikus turbópop a 3000-es évek slágereivel.

https://www.facebook.com/einstandzenekar/
https://www.youtube.com/einstandzenekar
https://www.instagram.com/einstandzenekar/

KASSANDRA

Bizarr dalszövegek, gyors váltások, szokatlan metrumok, bólogatós metál, poszt-rockos elszállás, fülbemászó pop-refrének.

https://www.facebook.com/kassandradancerockband/
https://www.youtube.com/channel/UCONtYVG4drG_NT1iuWCHgvg
https://www.instagram.com/kassandra_band/

JEGY

Elővételben: 1 000 Ft
Helyszínen: 1 200 Ft

Jegyvásárlás online:
https://tixa.hu/Einstand-vs-Kassandra-Robot

MENETREND

Kapunyitás: 20:00
Kezdés: 21:00

facebook event

jan
18
pén
Neorave – From past to future @ Supersonic - Blue Hell & KVLT
jan 18 @ 10:00 du. – jan 19 @ 5:00 de.
Neorave - From past to future @ Supersonic - Blue Hell & KVLT | Budapest | Magyarország

 

Neorave ‘from past to future’ – 2019. 01.18. @ Supersonic – Blue Hell & KVLT

170+ bpm, pumpáló 4/4, pattogós dallam, mi kell még?
2019 erősen indul, ugyanis a több, mint 15 éves múltra visszatekintő Neorave partisorozat újra jelentkezik, ezúttal a legendás Supersonic falai között! A teljes szórakozóhelyet megtöltő, múltból induló, jelenen átivelő és jövőbe tartó utazásra 2 külföldi vendég is érkezik, a nagytermet Frank Ellrich, azaz A*S*Y*S, a modern acid / hard dance színterek ikonikus alakja fogja erősiteni. Frank zenéi a mai napig jelen vannak rengeteg DJ repertoárjában, rezidens fellépőként van jelen az összes nagy elektronikus fesztiválon Tomorrowland-től Defqon.1-on át egészen a Qlimax-ig. Mellette érkezik Futurewave, akinek egyedi hangzású live fellépését nem érdemes kihagyni, a rezidens DJ Flatline, blasterNOX, RikeR szettjei mellett pedig a Total Rush égisze alatt Hiffy & Nu-C hozza el a legjobb régivágású brit happy hardcore zenéket.

A keményebb ütemek kedvelőinek a másik terem headlinereként jön a szlovákiai Rob2Speed, akinek emlékezetes szettjeit már többször megtapasztalhatta az itthoni közönség, a hazai supportot pedig Dr. Folli, Stormrage, Mercenary, DJ Noizemaker, Skyscraper és Feecy fogják képviselni.

És ha még ez nem lenne elég, egy teljes techno / hardtechno lineup is érkezik a harmadik terembe, ahol DJ Ninth, CosmO_O, Algia, Meatwagon és Phönix fogják váltani egymást.

Minden belépő mellé glowstick jár, január 18-án újra visszahozzuk a rave hangulatot Budapestre!

Acid/Hardtrance/HappyHardcore terem:

A*S*Y*S [DE] [ Fe Records ]
– blasterNOX [ Neorave Events ]
– DJ Flatline [ Neorave Events ]
– Riker [ Neorave Events ]
– Hiffy&Nu-C [ TOTAL RUSH ]
– Futurewave [ Neorave Events / Synthesium Events ]

Hardcore/Gabber terem:

Rob2Speed [SK] [ Savage Tales / GabberSK ]
Dr.Folli [Members of Rakehell ]
Stormrage [ CENOBITE RECORDS ]
– Mercenary [ NARG Entertainment ]
Dj Noizemaker [ Members of Rakehell ]
– Skyscraper [ Death Noize Clan Hungary ]
– Feecy [ Death Noize Clan Hungary ]

Techno/Hardtechno terem:

Dj NINth [ FLTH ]
– CosmO_O [ LD50 ]
Algia [ FLTH ]
Rootshaper / Meatwagon [ FLTH ]
Phönix

Belépő: 1500HUF

facebook event

jan
19
szo
Gyík zenekar Symphonic @ Mika Tivadar Mulató
jan 19 @ 8:00 du. – 10:00 du.
Gyík zenekar Symphonic @ Mika Tivadar Mulató | Budapest | Magyarország

 

Milyen lenne, ha a Gyík zenekar hús-vér dobossal és basszusgitárossal stadionrockot játszana?

Gyík zenekar Symphonic

2019. január 19-én a Mika Tivadar Mulatóban igazán kivételes este lesz – a Borsa nem csak hogy fel fog állni a cajon-ról, de még looperezni sem fog! Luc Gizivel és fekete öves ritmusszekcióval kiegészülve áthangszereltük a kedvenc saját magunk által írt dalokat, hogy aztán jól megmutassuk nektek, milyen az, amikor nem veszik el bennünk egy rockzenekar.
Komoly zenei utazás lesz, a legkomolyabb:

Balogh Borsa | gitár
Bauer Attila | dob
Kovács J. Dávid | basszusgitár

facebook event

jan
24
csü
Czitrom-Porteleki koncert @ Kék Ló
jan 24 @ 8:30 du. – 10:00 du.
Czitrom-Porteleki koncert @ Kék Ló | Budapest | Magyarország

 

Csillagközi hanginvázió. A két cimbora úttalan útján meg-megáll a Lóban játszani nekünk egyet, aztán tovább bandukol. Utánuk sűrű, lilás színű történet-felhő marad, sokáig megtölti a teret.
Czitrom Ádám – gitár
Porteleki Áron – dob

facebook event

jan
26
szo
Élet-halál maraton // LakásSzeminárium open @ Nyitott Műhely
jan 26 @ 3:00 du. – 10:00 du.
Élet-halál maraton // LakásSzeminárium open @ Nyitott Műhely | Budapest | Magyarország

 

Élet-halál maraton a Nyitott Műhelyben
Szülés-születés, halál-haldoklás ábrázolása négy művészeti ágban: film, színház, képzőművészet és irodalom. Előadások vetítéssel, kerekasztal-beszélgetés, meghívott előadók és kortárs irodalmi felolvasás egy napon!
Elővételben minden olcsóbb! Részletekért görgess!

Maratoni program:
14 óra – a Műhely ajtaja kinyílik
15.00 – „A halálra nincs modell, Szilvia” – Örkény István „Rózsakiállítás” című regénye kapcsán a halál ábrázolhatóságáról. Visy Beatrix irodalomtörténész, kritikus
16.30 – Képkeret mint koporsó – halál, túlvilág, feltámadás a képzőművészetben. Halász Rita művészettörténész, író
18.00 – „Most nyomjon, anyuka!” – szülés és a halál ábrázolása a film különböző zsánereiben. Kerekasztal-beszélgetés: Hermann Veronika irodalomtörténész, Halász Rita és Visy Beatrix
19.30 – Színpadi változatok születésre, halálra – Darida Veronika esztéta előadása
20.30 – Szülőcsatorna – kortárs irodalmi felolvasások életről, halálról (felolvasnak: Bakos Gyöngyi, Halász Rita, Harag Anita, Posta Marianna, Schein Gábor, Szeifert Natália, Terék Anna, Turi Tímea)

Jegyek:
Teljes táv: 5 000 Ft
Teljes táv elővételben január 23-ig (átutalással): 4 500 Ft (bankszámlaszám és ÁFÁ-s számla igénylés gyors e-mail-váltásban kérhető: lakasszeminarium@gmail.com)
Első féltáv (irodalom és képzőművészet 18 óráig): 2 900 Ft
Második féltáv (színház, film, felolvasás 18 órától): 2 900 Ft

Lakásszemináriumunk egy napra kiköltözik a Nyitott Műhelybe.
Az emberi élet két (vég)pontjára koncentrálva szélesebb körben mutatjuk meg tevékenységünket. Kinyitjuk a Lakás ajtaját az érdeklődök, szimpatizálók, gyanakvók, szkeptikusok előtt is. Házigazdánk ezúttal Finta Laci lesz. Meleg ételt, forró és nem forró italokat a pultnál vásárolhattok.
Rólunk és korábbi eseményeinkről részletesen itt.

facebook event

Grand Mexican Warlock búcsúkoncert / Vendég: ék @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub
jan 26 @ 7:00 du. – 11:00 du.
Grand Mexican Warlock búcsúkoncert / Vendég: ék @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub | Budapest | Magyarország

 

Grand Mexican Warlock búcsúkoncert az Akvárium Klub színpadán!
Vendég: ék

GRAND MEXICAN WARLOCK
Ahogy arról már korábban értesülhetett mindenki, a GMW közel 10 év együtt töltött idő után visszavonulót fúj. A Szabó Laci által barátokból összeverbuvált, a zenei sajtó által sokáig supergroupként aposztrofált zenekar nagy ívű pályát futott be; az R33 klubszobájában megtartott zártkörű bemelegítő koncert után az igazi debütálás a Dürer Kert nagyszínpadán, a Fish! és a Turbo vendégeként zajlott 2009. december 18-án, ahol el is dőlt, hogy a kezdetben side projectnek szánt formációval érdemes komolyabban törődni. Ezt követően egy hosszú évekig tartó, meglehetősen aktív és sikeres korszak következett, Budapesten egy-két havi rendszerességgel játszottak, közben felvették és 2010 decemberében megjelentették Aeons című bemutatkozó albumukat, amely visszavonhatatlanul feltette őket a hazai underground térképre. A lemez közönség- és szakmai oldalról is pozitív visszajelzéseket kapott, a koncertre járók száma exponenciálisan nőtt, a lemezbemutató a megboldogult Szikrában, közel teltház előtt zajlott. Az Aeons megjelenése után megnyíltak a lehetőségek a hazai fesztiválok kisebb-nagyobb színpadai és a vidéki klubok felé, illetve a külföldi építkezés is kezdetét vette. Időközben Reich Tamás gitáros a Subscribe-bal való egyre nehezebb egyeztetés miatt kilépett, a posztját Maksi Csaba vette át. A második album hosszan tartó előkészületei már vele együtt zajlottak.
A 2014-es Hell Sweet Hell-t nagyobb várakozás előzte meg, és az Aeonshoz hasonló pozitív kritikákat kapott. A lemezfelvételt követően Somló Dani dobos és a zenekar útjai közös megegyezéssel elváltak, helyére Pap Dávid “Page” került. A Hell Sweet Hell album előtti és utáni 1-1 év volt a GMW talán legsűrűbb, legsikeresebb és egyben legszétesettebb korszaka, rengeteg fellépéssel, heteken át tartó Európa-turnékkal és belső konfliktusokkal fűszerezve. A zenekar az egyre jobb lehetőségek ellenére elfáradt és válságos állapotba került, majd zenei nézeteltérések miatt megvált Maksi Csabitól és Pap Dávidtól. Az új dobos az Óriásból ismert Nagy Dávid lett, másik gitáros egy darabig nem volt. Dáviddal kiegészülve megerősödött a zenekari morál és hamarosan megírták az egyszerűen csak III névre hallgató harmadik nagylemezt, mely az előzőekhez képest a GMW egy jóval letisztultabb arcát mutatta. Az album komoly produkciós munkával készült a Supersize Stúdióban, együtt játszva, szalagra rögzítve, valamint ez az első anyag, mely a részben saját tulajdonban lévő Pongo Pongo Collective kiadó gondozásában jelent meg, a szokásos formátumok mellett vinylen is. A lemezbemutatóra az Akváriumban került sor 2016 áprilisában, Áron András Apey-val kiegészülve, aki ezt követően még egy évig volt tagja a zenekarnak.
A III munkálatai alatt megtapasztalt szerencsés együttállás egy újabb lemezanyag megírására ösztökélte a tagságot. 2016 szeptemberében a csapat elvonult Hegyi Áron billentyűs kulcsi tanyájára, hogy az ott berendezett mobil stúdióban felvegye negyedik nagylemezét… ami azonban két dalt leszámítva soha nem készült el. Sajnos, a jó hangulat ellenére az élet oly mértékben másfelé sodorta a tagokat egymástól, hogy a zenekarra jutó idő szinte nullára redukálódott. Ezen még az sem segített, hogy Apey távozása után visszajött az eredeti gitáros, Reich Tamás.
2018 tavaszán a zenekar egy közös sörözés alkalmával hozta meg a nehéz döntést, miszerint határozatlan időre felfüggeszti tevékenységét. A tagok közti kapcsolat a mai napig baráti és nem zárkóznak el egy esetleges későbbi együttműködéstől, ám erre semmiféle garancia nincs.
A majd egy évtizedet felölelő fejezet végére 2019 január 18-án a kecskeméti Kilele Music Caféban, majd január 26-án az Akvárium Klubban kerül pont.

A jelenlegi (és a búcsúkoncerteken színpadra álló) felállás:
Bodóczy Zoltán – ének
Szabó László – gitár
Reich Tamás – gitár
Hegyi Áron – rhodes, zongora
Mohácsi Mátyás – basszusgitár
Nagy Dávid – dob

Facebook: https://goo.gl/m6Xfye ​
Spotify: https://spoti.fi/2R0tVYb
Instagram: https://bit.ly/2P4TBRF ​
Youtube: https://bit.ly/2PZmB2I

ÉK
“Milyen zene a miénk? Képzeld ez milyen érzés lehet súlytalanul lebegni a félhomályban egy erdő közepén. Az érzést mikor rájössz milyen kicsi vagy a világ legnagyobb hegyei mellett állva. A hajnali sör ízét, miután ő kilépett az életedből. Üvöltő hangfalak mellett állva hallgatni az emberek szívdobbanását… Rock. Hangos és provokatív, csendes és visszahúzódó.”

Új EP! https://ekofficial.bandcamp.com/album/orchard-ep
Facebook: www.facebook.com/ekzene
Instagram: www.instagram.com/ek_hungary
Spotify: https://tinyurl.com/yd6hzupe
Youtube: https://tinyurl.com/ybu3tt6f

JEGYEK
Early bird 1200.-
Kedvezményes 1500.-
A koncert napján 1800.-

Kapunyitás 19:30
20:00 ék
21:00 Grand Mexican Warlock

facebook event

feb
2
szo
ProgCampWinterTour – S8 Underground Club I 58 I Dreamgrave I The Royal Freak Out I Room Of The Mad Robots I Filléres Rockdiszkó @ S8 Underground Club
feb 2 @ 7:00 du. – feb 3 @ 4:00 de.
ProgCampWinterTour - S8 Underground Club I 58 I Dreamgrave I The Royal Freak Out I Room Of The Mad Robots I Filléres Rockdiszkó @ S8 Underground Club | Budapest | Magyarország

 

Tovább fejlődött a 2018-ra megálmodott és létrehozott Abaliget Prog Camp progresszív törekvés. Az Abaliget Prog Camp 2019 ▼ Progresszív Rockzenei Fesztivál és a Rockvilag.hu Online Rockmagazin közös rendezvényt hozott létre, ProgCampWinterTour elnevezéssel.
Miközben már a 2019-es Abaliget Prog Camp fesztiválra készülünk, levezetőnek, de úgy is mondhatjuk, hogy felvezetőnek az ország több városában is elvisszük a ProgCamp hírét. A ProgCampWinterTour keretén belül az egyik helyszínünk a budapesti S8 Underground Club, 2019. február 2-án. Egész estés progresszív rock-metal program, 4 zenekar került a fellépők listájára.

Program:
20.00-20.45 58 |party prog metal| (https://www.facebook.com/fifty8band)
21.00-21.45 Dreamgrave |progressive and neoclassical metal| (https://www.facebook.com/dreamgrave/)
22.00-22.45 The Royal Freak Out |progressive-stoner-rock| (https://www.facebook.com/theroyalfreakouts/)
23.00-23.45 Room of the Mad Robots |progressive-rock-metal| (https://www.facebook.com/robotsmad/)
00.00-04.00 Filléres Rockdiszkó |punk, rock, metal slágerek és kegyetlen italakciók|

Belépő: 20.00-ig 1000, utána 1200 Ft, a Filléres Rockdiszkóba 300 Ft!
Kapunyitás: 19.00
Koncertkezdés: 20.00

58:
https://www.youtube.com/watch?v=ahJ-Fq4Ckq0
https://www.youtube.com/watch?v=caA_6zd6nHk

Dreamgrave:
https://youtu.be/YcNUhp9F8X8
https://www.youtube.com/watch?v=tpq4poQZMz8

The Royal Freak Out:
https://www.youtube.com/watch?v=RqaKqAERdqw
https://www.youtube.com/watch?v=bA923x894Zs

Room of the Mad Robots:
https://www.youtube.com/watch?v=7dJPpcbSFEw
https://www.youtube.com/watch?v=zjjuSkIgs_k

facebook event

Algiers @ Dürer Kert @ Dürer Kert
feb 2 @ 7:30 du. – 11:00 du.
Algiers @ Dürer Kert @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

Indítsd a februárt az Algiers koncertjén!

Az Algiers elsöprő, punk-gospel zenéjével és a dobok mögött a Bloc Partyból ismert Matt Tonggal tér vissza Budapestre, hogy ismét megtáncoltassa a Dürer Kertet február 2-án.

Az Algiers olyan eszement, táncos, groove-os őrületet hoz a koncertjein, hogy receptre írnánk fel minden frusztrált embernek. Az atlantai zenekar – köztük a Bloc Party korábbi dobosa, Matt Tong – gospel és blues gyökerű punk ritmusaival, a zenészek átszellemült játékával beisszák magukat az agyakba és táncra késztetik a lábakat.  Az atlantai zenekar nemrég tette át székhelyét Londonba az általuk egyre kevésbé kedvelt Amerikából, nem csoda, hogy dalaik is társadalom kritikusak és nem félnek odaszólni a világ vezetőinek. Nevük is Franciaország algériai háborújára utal.

Az Algiers 2017-ben jelentette meg a kritikusok által sokat dicsért The Underside of Power c. lemezét, ám mindez szinte semmi az élő produkció erejéhez képest, amit Budapesten már kétszer is volt szerencsénk átélni, február 2-án pedig már régi ismerősként köszönthetjük őket ismét a Dürer Kertben.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Algiers (US)
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2019. február 2. 19:30
Jegyárak: 3.200 / 3.700 Ft
Elővétel: ttps://tixa.hu/algiers2019-durerkert

facebook event

feb
5
ked
Brass Against (US): The Resistance Tour @ Dürer Kert @ Dürer Kert
feb 5 @ 7:00 du. – 11:00 du.
Brass Against (US): The Resistance Tour @ Dürer Kert @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

Egészen különleges zenei élmény vár a közönségre február 5-én a Dürer Kertben, ahol ezen az estén a zseniális Brass Against mutatja meg, hogy a legnagyobb modern metal, alternatív rock és hip hop számok eszméletlen erővel szólnak akkor is, ha a gitár, dob és ének mellé közel féltucatnyi rézfúvós, sőt, olykor hegedű is csatlakozik.

A kilenc tagot számláló New York-i formáció neve ugyan egyértelmű, és szándékos utalás a Rage Against The Machine-re és az általuk képviselt attitűdre, de a Brass Against jóval több, mint egy egyszerű RATM tribute banda. A zenekar az említett csapat munkásságának zenei újraértelmezése mellett bátran válogat olyan bandák és előadók számaiból is, mint a Tool, a Pantera, a Led Zeppelin, az Audioslave, a Run the Jewels vagy épp Kendrick Lamar és Beyonce. Mindehhez az abroncsot, és az egyedi pluszt a Brass Aganst elképesztően energikus előadásmódja adja, valamennyi szám feszesen, telten és borzasztó energiával szólal meg a hangszereiken át.

Ehhez a markáns kiálláshoz pedig a csapat az ének fronton is karakánul odateszi magát, óriási koncertélményt ígérve bárkinek, aki február 5-én ott lesz a Dürer Kert nagytermében.

– early bird (a készlet erejéig): 2900 Ft* (Csak a Wave lemezboltban és a Dürer Kertben)
– kedvezményes elővétel (12.01-ig): 3900 Ft (Csak a Ticketportal rendszerében és jegyirodáiban)
– normál elővétel: 4900 Ft
– a rendezvény napján és a helyszínen: 5500 Ft

Jegyelővétel:
Online
Személyesen

Brass Against:
https://brassagainst.com

facebook event

Burroughs – The Movie (magyar felirattal) az Aurórában @ Auróra
feb 5 @ 8:00 du. – 10:00 du.
Burroughs - The Movie (magyar felirattal) az Aurórában @ Auróra | Budapest | Magyarország

 

SZUPER-MEGA-ULTRA KULT ESEMÉNY AZ AURÓRÁBAN!!!

Február ötödikén, W.S.Burroughs születésnapján, gyertek és nézzük meg együtt ezt az 1983-ban készült dokumentumfilmet, amelyhez végre elkészítettük a magyar feliratot! https://www.imdb.com/title/tt3581384/

“Burroughs: The Movie is the first and only documentary to be made about and with the full participation of writer William S. Burroughs. In a collaboration between Burroughs and director Howard Brookner the film explores Burroughs’ life story along with many of his contemporaries including Allen Ginsberg, Brion Gysin, Francis Bacon, Herbert Huncke, Patti Smith, Terry Southern, and Lauren Hutton. Brookner managed to obtain 5 years of unparalleled access and enthusiastic participation from William S Burroughs. As a result, Burroughs: The Movie documents Burroughs’ long, controversial and productive life in great detail. The film travels from the American Midwest to North Africa, through defining moments of his wildly unconventional life, including several personal tragedies, ultimately charting the development of Burroughs’ unique literary style.”

Az esemény INGYENES!

Pówered by:
https://www.facebook.com/groups/theapocalypswon/
https://www.facebook.com/auroraunofficial/
http://www.rnr666.hu/

facebook event