Archív

Calendar

jún
22
pén
Kultkikötő @ Balaton @ Különböző helyszínek
jún 22 @ 4:00 du. – aug 26 @ 11:00 du.
Kultkikötő @ Balaton @ Különböző helyszínek | Magyarország

 

Magyarország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválja 2018. június 22-én kezdődik, és egészen augusztus 26-ig tart. A felhozatalt elnézve a rendes évi szabadság tervezésekor érdemes egy pillantást vetni a már majdnem teljes programkínálatra – feltéve, hogy nem szeretnénk lemaradni a kőszínházak teltházas előadásairól és az ország legnépszerűbb zenészeinek koncertjeiről. A balatonföldvári, balatonboglári és balatonfenyvesi szabadtéri helyszíneken ugyanis – az eddigi évekhez hasonlóan – minden produkció csak egyszer lesz látható. De ez még nem minden: a Kultkikötő legénysége 2018-ban Badacsonyra is áthajózik…

A kultúrára nyaraláskor is szomjazó közönség idén is különleges produkciók közül válogathat: a Kultkikötő színpadán többek között látható lesz a Valódi hamisítvány című darab Kern András és Hernádi Judit főszereplésével, de itt először szabadtéren is műsorra tűzik a Thália Színház bemutatója óta folyamatosan teltházzal futó Oscar című vígjátékát. Sok más produkció mellett Balatonföldvárra érkezik – Rezes Judit és Szabó Győző főszereplésével – a Loveshake című darab is, de még hosszasan lehetne sorolni a balaton-parti helyszínekre látogató, ismert és elismert fellépőket: a Kultkikötő közönsége biztosan láthatja a színpadon Molnár PiroskátSzervét Tibort, Borbély Alexandrát és Szabó-Kimmel Tamást is.

A színdarabok mellett idén is lesznek koncertek: az egyébként is kellemes nyárestéket mások mellett a Quimby, a Cotton Club Singers és a Balahlousiana koncertje teszi majd még hangulatosabbá. Mellettük olyan zenei csemegék közül válogathat a közönség, mint Dés László Nagy utazás című koncertje, vagy Bereményi Géza és Másik János Cseh Tamás estje, a Keresztben jégeső című produkció.

Badacsony JÖVÜNK!

A közönség és a szervezők nagy örömére a Kultkikötő a három déli parton található, saját helyszíne (Balatonöldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves) mellett idén először az északi parton is vitorlát bont. Ebben az évadban Badacsonyban is megmártózhatunk a Kultkikötő életérzésben: a Laposa Borbirtok FrissTeraszán 2018 júliusában és augusztusában, hetente kétszer a Kultikötő gondoskodik majd arról, hogy a finom borokat legalább ilyen jó koncertek kísérjék.

A Kultkikötő legFRISSebb – kicsiknek és nagyoknak is szóló – programjai között olyan, „ínyencségek” találhatók, mint Kiss Tibi és Vastag Gábor közös estje, az Aranyakkord című produkció, vagy Bérczesi Róbert, Én meg az ének című projektje. A minden szempontból friss badacsonyi kínálatban helyet kap a vadonatúj dalokat és a ’80-as évek „bestof-ját” egyaránt játszó Müller Péter Sziámi andFriendsde ott lesz még Sena, Pély Barna, Jónás Vera Duó, Fran Palermo és a NAZA – Szűcs Krisztián és Mező Misi közös koncertje.

Fontosnak tartjuk időben felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a nálunk látható – és nem csak a balaton-parti helyszínek miatt – különleges produkciók dátumaival is érdemes kalkulálni a szabadság tervezésekor. Ezt az üzenetet idén egy erre rímelő kampánnyal is erősítjük, amelyben a valódi és tartalmas kikapcsolódás jelentőségét hangsúlyozzuk. Ennek érdekében a nálunk fellépő, meglehetősen elfoglalt színészeket és zenészeket kérdeztünk arról, hogy ők hogyan, vagy éppen hogyan nem szoktak pihenni. A kampány keretében készült videókat és fotókat folyamatosan közzétesszük a Facebook oldalunkon. Reméljük, hogy ezzel sokak figyelmét ráirányítjuk a pihenés és feltöltődés fontosságára, miközben a Kultkikötőben színpadra állított produkciókkal egész nyáron át gondoskodunk az önfeledt szórakozásról – mondta Nagy Viktor, az idén 13 éves Kultkikötő alapító igazgatója.

További információ: www.kultkikoto.hu

Júl
14
szo
Szabihíd @ Szabadság híd
Júl 14 @ 12:00 du. – aug 4 @ 11:59 du.

 

Július 14-15-én, szombaton és vasárnap kezdődik a Valyo – Város és Folyó Egyesület által kezdeményezett Szabihíd projekt első felvonása. A tavaly is nagy sikerrel megszervezett hídfoglalás után a Valyonak köszönhetően idén ismét négy hétvégén foglalhatják el a Szabadság hidat a budapestiek. Lesz bohócelőadás, koncertek és sportprogramok, sőt, augusztus 4-én véradásra is lesz lehetőség.

A Valyo – Város és Folyó csapata már felkészült a hétvégére: július 14-én, szombaton ugyanis, ha csak vasárnap éjfélig is, de ismét birtokba vehetik a budapestiek a Szabadság hidat. A Valyo már tavaly is kilobbizta a Fővárosnál, hogy nyáron hétvégenként zárják le a hidat, amit rengeteg szervezet, a sajtó munkatársai és a budapestiek egyaránt támogattak. Tarlós István főpolgármester idén is belement, hogy négy hétvégén (július 14-15. és az azt követő három hétvégén) lezárják a forgalom elől a hidat és átadják a budapesti lakosoknak.

A Valyo ennél még tovább menne: hosszú távon a céljuk az, hogy nepikniket és bulikat kelljen szervezni, hanem 10 km/h-s sebességgel a villamost is felengedve, sétálóhídként adják át a Szabadság hidat minden nyári hétvégén a lakosságnak.

„Már tavaly is elmondtuk és ehhez tartjuk is magunkat: hosszú távon nem szeretnénk akadályozni a villamosközlekedést” – mondta el Tömör Miklós, a Valyo elnöke. – „A Duna Budapest legszebb természeti kincse, mégis alig tudják megközelíteni a mellette lakók. Reméltük, hogy idén már közlekedhet lassítva a villamos, azonban erre a történelmi sikerre még várni kell – addig is, négy hétvégén át ismét felköltözhetünk a Duna fölé és közösen létrehozhatjuk a legszabadabb közteret Budapesten” – tette hozzá.

Tavalyhoz hasonlóan, idén is bárki szervezhet programot a hídra, a Valyo önkéntesei pedig koordinálják ezeket, hogy mindenki lehetőséghez jusson, miközben nem is zavarják egymást az események. Szombaton egy meglepetés koncerttel nyitják meg a hidat, a négy hétvége alatt pedig lesz a Birkózó Világbajnoksághoz kapcsolódó flashmob, spinning, salsa és zumba is, ahogy természetesen a jógázás sem maradhat el idén sem. Koncertet ad többek között a Gyík Zenekar és a Söndörgőis, de lesz swing és érkeznek japán dobosok is, augusztus 4-én pedig a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben véradásra is lesz lehetőség.

A szervezők mindenkit figyelmeztetnek, hogy készüljön fel a napsütésre és hozzon magával enni- és innivalót is, valamint kérnek mindenkit, hogy ne hagyjon szemetet a hídon. A kerékpárosokra is gondoltak: a híd déli járdáját külön a bringás közlekedésre tartják fent, míg a híd többi része a gyalogosoknak lesz fenntartva. Erre, valamint az általános rendre is ügyelni fognak a Valyo önkéntesei, akik „hídmester”-ként megkülönböztető jelzéssel járják majd a hidat.

A Szabihídon árusítás nem lesz, de ettől még lehet támogatni a híd lezárását kilobbizó Valyo – Város és Folyó Egyesületet. Akár a helyszínen adománnyal, melyért cserébe pólót, táskát vagy repoharat ajánl fel az Egyesület, akár önkéntesnek jelentkezéssel, esetleg utalva a Szabihíd Magnet Bankos, 16200151-18536955-ös számlaszámára.

A Szabihíd Facebook oldalán (http://facebook.com/szabihid) elérhető minden további részlet, és az események időpontjai!

Júl
20
pén
Havizaj#110 @ Fészek Kulturális Központ
Júl 20 @ 8:00 du. – 11:59 du.
Havizaj#110 @ Fészek Kulturális Központ | Budapest | Magyarország

 

Christian Kobi & Zsolt Sőrés (CH/H)
Noahstas
Noisesculptor
Royal Hungarian Noisemakers

Christian Kobi & Zsolt Sőrés (CH/H)
(CHRISTIAN KOBI – szoprán- és tenorszaxofon, SŐRÉS ZSOLT – öthúros mélyhegedű, elektronika, eszközök, hang)
Első koncertjük „A semmi visszhangja” címet viselte, amellyel a cage-i attitűddel összhangban mintegy deklarálták, hogy improvizatív zenéjük a hallgatásra épül; az akusztikai tér és a közvetlen környezet adottságain keresztül a törékeny zenei időt aktív asszociációkat keltő, élő, kreatív, akár pillanatról pillanatra változó folyamatokkal és a művészi jelenlét erejével hozzák létre. Ilyenkor hangszer és előadó – avagy: szerencséjük, intuíciójuk, tapasztalatuk, felkészültségük (ezáltal pedig hang és tér) – összeolvad, és akár egy megfoghatatlan visszhangból, észrevétlenül, szinte a semmiből és a majdnem abszolút csendből eddig még nem hallott, új zene szabadul fel. (A koncert 2013. februárjában a Ludwig Múzeum izgalmas akusztikájú terében, az „A hang szabadsága: John Cage a vasfüggöny mögött” kiállításhoz kapcsolódóan volt hallható).
Idén lesz hat éve, hogy a svájci Christian Kobi és Sőrés Zsolt duóban és különböző formációkban is együtt játszanak. Legutóbb, 2016 októberében a Trafóban láthattuk őket a metazenei szabadimprovizációs zenét játszó nemzetközi szupergroupban, az „Electro-Acoustic Ensemble Sonic Mountain”-ben (tagjai még: Klaus Filip, Franz Hautzinger, Tomas Korber, Hans Koch, Thomas Peter, Taku Sugimoto), majd pedig tavaly nyáron a Kék Lóban Richard Scott-tal trióban. Triójuk emlékezetes volt a 2015. évi Ultrahang Fesztiválon a legendás Henry Cow-alapító Tim Hodgkinsonnal. Kobi és Sőrés első közös lemeze pedig (Thanos Chrysakisszal és Christian Skjødttel kvaretteben), amely a 2014-ben a Műcsarnokban megrendezett „Az érzékelhető határán – más hangok” című nemzetközi hanginstalláció-kiállítás nyitókoncertjét tartalmazza, „Carved Water” címmel jelent meg 2016-ban az Aural Terrains kiadó gondozásában.

Royal Hungarian Noisemakers
A Magyar Nemzeti Zajoda 2015, a XXI század talán eddigi legválságosabb évében jött létre, hogy a kor zaját formába öntse,
hogy a magyar experimental noise hagyományait is megjelenítve, méltó helyre illessze a magyar és az európai lélekben gomolygó korkérdéseket – önmagával szemben.
-Isten halott, itt. Ahogy Az Öreg eldőlt, annak robaja itt lüktet még bennünk, most megint egyre hangosabban, zajosabban.
-Halljátok?
Gott ist Tot Viva la Royz!?

Noisesculptor
Tér, és idö mettszetén ällva, színeket hallva, zajokat lätva, az elme megnyuxik végre RÀ talällva.
Àlmok, érzések… indulatok, kérdések…
ätheyezve egy egészen mäs síkra”.

Noahstas
Nyers analóg ritmikus zaj. Feedbackekből (de)formálódó hangképek és zsigeri lüktetések.

Júl
25
sze
A Kutya Vacsorája – 15. születésnapi koncert @ Barba Negra Track
Júl 25 @ 6:00 du. – 9:00 du.
A Kutya Vacsorája - 15. születésnapi koncert @ Barba Negra Track | Budapest | Magyarország

 

Varga Livius vajon milyen eseményre próbálja elcsábítani zenészkollégáit, akik aztán a lehető legváltozatosabb módokon pattintják le? A videó, ami futótűzként terjed a neten, és amiben a könnyűzene olyan alakjai szerepelnek, mint Presser Gábor, ller Péter Sziámi, Nagy Feró, Pásztor Anna, Likó Marci, Beck Zoli, Fluor Tomi és Tóth Gergő, nem más, mint A Kutya Vacsorája ünnepi koncertjére való frappáns invitálás. Ha a zenésztársakat (legalábbis a videó alapján :) ) nem is hozza lázba, mindenki másnak biztosan remek szórakozást ígér ez az este!

A Kutya Vacsorája tagjainak már csak azért is legfeljebb félig komolyan van szükségük sztárvendégre, mert ők maguk is a szakma régóta ismert és elismert tagjai. Szóban forgó zenekarukat éppen 15 éve alakították, amióta a nevük védjeggyé vált, és egyet jelent az igényes zenével és a performansz jellegű, élményszámba menő fellépésekkel. Mozgalmas pályafutásuk során elsők között jelentettek meg pendrive-on lemezt, zártak hagyományosan nem levesebb, mint 10 Fishing On Orfűt, és írtak olyan dalokat, mint a Mindenkinek saját plázát! , A lány, akit csak egyszer látsz, és a Megadom magam, amit talán sokan testvérzenekaruk előadásában ismertek meg később.

Az évek előre haladtával egyre inkább aktív, sokat koncertező zenekarrá nőtték ki magukat, a kalandra nyitott fülű zenerajongók nagy örömére, és közben három stúdiólemezt jegyeznek. Idén februárban megjelent koncepciólemezük, A szerelem hétszer az év eddigi egyik legerősebb alternatív korongja, amin a szerelem különböző arcai, a rajongástól a csajozásig kerülnek terítékre Varga Livius sokszor költeménynek is beillő dalszövegeivel és a zenekar zseniális és komplex hangszerelésével. A 15. Születésnapi koncertükön erről, és az előző évek nagy slágereiből is felcsendül majdjópár, szóval érdemes bevésni a naptárba: július 25, Barba Negra Track!

Jegyek

facebook event

Júl
31
ked
11. Ördögkatlan Fesztivál @ Ördögkatlan Fesztivál
Júl 31 @ 10:00 de. – aug 4 @ 11:00 du.
11. Ördögkatlan Fesztivál @ Ördögkatlan Fesztivál | Nagyharsány | Magyarország

 

Nagyharsány-Kisharsány-Beremend-Villánykövesd-Vylyan-Mokos

Lesz tizenegyedik. Sokan kérdezgették, végülis joggal: lesz-e még. Nem törvényszerű a folytatás. Vagy talán mégis. Elkezdtük valaha a magunk kedvére, ám az idő felmutatta, hogy nemcsak magunknak, de sok embernek okozunk vele örömöt, ez már felelősség is.

Folytatni kell. Szokták mondani, „The show must go on!” – mi inkább azt mondjuk: „Mulatságnak lennie kell!”. Mert jó a legjobb produkciókat látni-hallani, felfedezni azokat a műfajokat, amikkel évközben nem találkozunk, de talán még jobb sok jó emberrel együtt múlatni az időt. Tudni azt, hogy ez az öt nap, most majd a 11. Ördögkatlan öt napja a minőség ünnepe lesz. A kultúra minősége és az ember minősége. Találkozunk majd azokkal, akik erre az öt napra jönnek haza, és találkozunk azokkal is, akikkel nap mint nap együtt vagyunk, de az arctalan hétköznapokban nem vesszük észre egymást. Ám itt, a Katlanban 2018 nyarán mindannyian arcot kapunk. Összeér a tekintetünk, és a másik tekintetében meglátjuk önmagunkat is.

www.ordogkatlan.hu 

És ötnapos boldogságban megéljük majd, hogy Találkozni Jó!

facebook event

aug
13
hét
King Gizzard & The Lizard Wizard @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub
aug 13 @ 7:30 du. – 11:00 du.
King Gizzard & The Lizard Wizard @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub | Budapest | Magyarország

 

Augusztusban érkezik az ausztrál rockbanda, a King Gizzard & The Lizard Wizard.

Egy nappal korábban, augusztus 12-én ugyan a Szigeten lépnek fel, de másnap már a belváros szívében adják első budapesti klubkoncertjüket a King Gizzard tagjai. A 2010-ben Melbourne-ben alakult zenekar 2012-ben adta ki első lemezét 12 Bar Bruise címmel, azóta pedig elképesztő ütemben születnek az újabbnál újabb lemezeik. Csak a tavalyi évben 5 stúdióalbummal álltak elő. Merészen próbálgatják a zenei stílusokat, a szörfös garázszenétől a pszichedelikus rockon és a folk-popon át, a jazzes hangzásokig sok féle elem fedezhető fel zenéjükben. Most először játszanak Budapesten klubkörnyezetben, ami egészen biztosan óriási élmény lesz majd.

Jegyek csütörtök 11 órától kaphatók!
Early bird: 3900 Ft
Kedvezményes elővételes: 4900 Ft
Normál: 5500 Ft

facebook event

aug
16
csü
Malomfesztivál 2018 @ Orom
aug 16 2018 @ 10:00 de. – aug 19 2019 @ 12:00 du.
Malomfesztivál 2018 @ Orom | Orom | Vajdaság | Szerbia

 

MALOMFESZTIVÁL 2018 – AZ ÖTÖDIK

2018. augusztus 16-18. / / / 16-18th August 2018

LIKE: Malomfesztivál, Orom & Wemsical Serbia

INFO: http://malomfesztival.com/

☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

PHOTO / FILM / LAND ART / WORKSHOPS / VOLUNTEERISM / RECYCLING / SLAM POETRY / CAMPING / GETTOGETHER / LOVE / RAIN / SHOWERS / FLOWERS / NICE FOOD, VERY NICE FOOD

AFTERMOVIE 2015: https://goo.gl/VYhQ4E

MALOMFESZTIVÁL 2016 – The Movie: https://goo.gl/zxozKR

#malomfesztival2018

facebook event

aug
27
hét
Yawning Man I Desszert Feszt III. @ Robot
aug 27 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Yawning Man I Desszert Feszt III. @ Robot | Budapest | Magyarország

 

Desszert Feszt Budapest & a Cudi Purci Booking bemutat!
Desszert Feszt Budapest III.

WARM UP PARTY
08. 27. Robot
Yawning Man (Official) (usa)
Marmunsk

Belépő:
1.900 ft (csak a Tixa felületén, limitált!)
2.900 ft (Tixa & Wave)

Összesen 50 db bérlet (+ ajándék desszert feszt III. póló) kapható a Tixafelületén!
Link: https://tixa.hu/desszert_berlet
Info: cudipurci@gmail.com

facebook event

aug
30
csü
III. UbikEklektik @ Zsámbéki Színházi Bázis
aug 30 @ 2:00 du. – Sze 2 @ 6:00 du.
III. UbikEklektik @ Zsámbéki Színházi Bázis | Zsámbék | Magyarország

 

“Jó! De jó! Jaj, de jó!” /Ubiciták – Felkiáltások Könyve 43./

További részletek hamarosan. szépszabadság!

facebook event

aug
31
pén
Ohmydeer Festival @ Nagykanizsa
aug 31 @ 10:00 de. – Sze 1 @ 11:59 du.
Ohmydeer Festival @ Nagykanizsa | Nagykanizsa | Magyarország

 

Idén augusztusban egy rendkívül izgalmas koncepcióval indul Magyarország első különleges “erdőfesztiválja”, az OHMYDEER. Az augusztus 31. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő fesztiválnak a nagy nevek mellett a nem mindennapi helyszín ad plusz töltést. A most induló, kétnapos nemzetközi fesztivált gyönyörű környezetben, Zala megyében, a Nagykanizsa mellett fekvő Csónakázó-tó partján és az Alsóerdőben rendezik meg, ahol a populárisabb nagyszínpad mellett egy kifejezetten érdekesre sikeredett másik színpadot is összehoztak a szervezők Forest Stage néven.

“Murafölde Zala megye és Magyarország legerdősebb vidéke. Itt még a Vadak az urak.” 

Ezen központi gondolat mentén kerül idén első alkalommal megrendezésre az OHMYDEER Fesztivál augusztus 31-én és szeptember 1-én, gyönyörű természeti környezetben. A díszletet az egyik színpadhoz a csaknem 2 km hosszú tó partja, míg a másik erdei színpadhoz a csodálatos erdőség és a Dunántúl legmagasabb kilátója adja. A természetes környezeten kívül vizuális világában is egyedi eseményre számíthatunk, LED-ek, érdekes vetítések és dekorációs megoldások formájában.

A szándékoltan populárisabb nagyszínpad egyik legismertebb fellépője a világhírű triphop duó, a MORCHEEBA (UK), akik júniusban megjelent új lemezüket mutatják be a fesztiválon, egyetlen magyaroszági turnéállomásként. A másik most bejelentett külföldi zenekar, a szintén alternatív brit rockbanda, a TOPLOADER lesz, a „Dancing in the Moonlight” c. slágerének szerzői. Rajtuk kívül a nagyszínpadon lép még fel ÁKOS, a WELLHELLO, a Blahalouisiana, a HősökSzabó Balázs Bandája és a 30Y.

A fesztivál igazi érdekessége a nagy fellépők mellett, hogy a szervezők nagyon izgalmas programot hoztak össze az ún. Forest Stage-re. Itt lép fel dj set-jével a napjainkat meghatározó német elektronikus zene kiemelkedő alkotója, a tavaly ősszel feloszlott Moderat oszlopos tagja, az APPARAT (GER). Itt lesz látható többek közt a holland chill elektronika neves képviselője, a Harm Coolen és Merijn Scholte Albers által alkotott formáció, a WEVAL (NL) is.

Mellettük a legfrissebb hazai zenekarok és DJ-k krémjét is megtalálhatják a fesztiválozók. Többek között koncertet ad a Middlemist Red, az idei Primavera-n egyedüli magyarként fellépő Dope Calypso (aki egyben a fesztivál dalát is biztosította), a magyar elektronikus zene egyik ikonja, a Žagar is live műsorral készül, valamint a Fran Palermo, a Run Over Dogs, a Mayberian Sanskülotts, a The Keeymen, a The Nobody Elses, a Panel SurfersSomló Dávid, elektronikus vonalon pedig Akos V, a Route 8Galactic Jackson, illetve Soundbank.

“A minőségi zene Délnyugat-Magyarországnak is jár, a muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár” – így szól a fesztivál hitvallása. Ez a szándék a programban és az üzleti koncepcióban is kitapintható, hiszen a nagyszínpad ismertebb, nagyobb tömegeket megmozgató előadóinak köszönhetően tudja a fesztivál megengedni magának, hogy a fővárostól 200 km-re olyan Nyugat-Európában ismert, érdekes fellépőket is elhozzon, amelyre korábban nem volt lehetőség.

természetközpontúság nem csupán a helyszínválasztásban nyilvánul meg a szó szoros értelmében, de a szervezők mindent megtesznek, hogy lehetőség szerint minél több környezetbarát megoldást alkalmazzanak úgy, mint lebomló pohár, szelektív szemétgyűjtés vagy elektromos autók a fesztivál helyszínén.

A márkákat is valamelyest másképp kezeli az OHMYDEER a nagy és a kisebb fesztiválokhoz képest is: egyrészt nem szeretnének logóáradatot, de nem is zárkóznak el az olyan márkák megjelenésétől, akik nyitottak arra, hogy a molinómegjelenés helyett valami élményszerűt vagy éppen a köz számára hasznosat hozzanak létre a fesztivál kapcsán.

Az induló új, nemzetközi fesztivál augusztus végén színvonalas nyárzáró vagy őszi szezonindító hétvégi program lehet, amelyre a szervezők szeretettel várnak mindenkit a Balaton nyugati végétől az M7 autópályán mindössze negyedórányira található nagykanizsai „Fesztiválerdőben”.

Állat lesz? Vadállat.

Oh, my deer.

www.ohmydeer.hu

A HELYSZÍNRŐL: MURAFÖLDE

A Zalai-dombság legerdősebb vidéke, ahol a világ legnagyobb gímszarvasai élnek. Dombok között, völgyek mélyén megbúvó tavak, patakok és melegvízű források. Csupa földére végződő kis falucska: Pördefölde, Csörnyeföld(e), Tormafölde, Várfölde, Gutorfölde, Szentpéterfölde. Dödölle, vaddisznópörkölt, rókagomba, folyami rák, tökmagolaj, áfonya, szamóca, totyogós rétes. Ez Murafölde.

AZ OHMYDEER 5 ALAPELVE:

#1 Hangulat vs. profit

Az OHMYDEER egy környezettudatos fesztivál. Cél megőrizni a meghitt hangulatot, amit korlátozott számú jegy értékesítésével tudnak biztosítani, a környezet és a közösség érdekében.

#2 Küldetéstudat

A szervezők hisznek a kisfesztiválokban, a meghitt hangulatban. Az igényes zene Délnyugat-Magyarországnak is jár. A muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár. Hisszük, hogy egy fesztivál lehet gondolatébresztő és ízlésformáló.

#3 Nincs VIP, és nem is lesz

Az OHMYDEER-en az a fontos, hogy egy közösség részeként, mindenki a lehetőségéhez mérten támogassa a kezdeményezést. Ha csak egy like-al vagy megosztással, azzal, ha pedig valaki megengedheti, az erre a célra létrehozott emelt árú támogatói jegy megvásárlásával segítheti az ügyet. Így a szponzoroktól a közönségen át a zenészekig, mindenki egyformán részesévé válhat a fesztivál létrejöttének.

#4 Brand-ek: IGEN. Plázahangulat: NEM. 

A fesztivál büszkén áll ki minden cég mellett, aki támogatja a kezdeményezést, és látja a jövőt egy tudatos és felelős fesztivál és közösségének kialakításában. Aki ennek szellemében képes kreativitással helyettesíteni a szokványos megjelenési felületeket. Így az OHMYDEER-en molinótemető helyett, különleges, egyedi élményt nyújtó márkakitelepülésekkel készülnek a támogatók.

#5 Közel a természethez

Az OHMYDEER egy természetközeli fesztivál, a szervezők egy valóban környezetbarát megoldásokat alkalmazó fesztivál létrehozását vállalják. Bíznak abban, hogy ez a természet iránti tisztelet jellemzi az OHMYDEER-re érkezőket is.

facebook event

Sze
7
pén
Desszert Feszt Budapest III. @ Dürer Kert / Robot
Sze 7 @ 8:00 du. – dec 22 @ 10:43 de.
Desszert Feszt Budapest III. @ Dürer Kert / Robot | Budapest | Magyarország

 

Desszert Feszt Budapest & a Cudi Purci Booking bemutat!
Desszert Feszt Budapest III.

Jegyek és bérletek hamarosan kaphatók a Tixa felületén és a Wavelemezboltban!

OPENING PARTY w. Phoenix Music Hungary
09. 07. Robot
PRIMITIVE MAN (usa)
16 (usa)
UEUM
————————–—————
09. 20. Robot
Far From Alaska (bra)
DOT LEGACY (fra)
————————–—————
10. 08. Dürer Kert
The Skull (usa)
Acid Muffin (usa)
magma rise
————————–—————
10. 12. Dürer Kert
Elder (usa)
Ancestors (usa)
+ vendégek
————————–—————
10. 28. Dürer Kert
ROOM041:
Minsk (usa)
ZATOKREV (sui)

kisterem:
VOKONIS (swe)
Nekromant (swe)
————————–—————
11. 05. Robot
Fistula (usa)
Grime (ita)
TORN FROM EARTH
————————–—————
DESSZERT ZÁRÓ BÁL
12. 21. Robot
Shapat Terror
+ vendégek

facebook event

Sze
28
pén
Jazzanova (D) @ A38 @ A38
Sze 28 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Jazzanova (D) @ A38 @ A38 | Magyarország

 

Tíz év után végre ismét új lemezzel jelentkezik a berlini downtempo-nujazz kollektíva, a Jazzanova. A soult, bossanovát, szvinget táncos elektronikával vegyítő csapat harmadik, The Pool című albuma június 29-én jelenik meg, a zenekar pedig ennek turnéján tér vissza az A38 Hajóra szeptember 28-án, az Újbuda Jazz Fesztivál keretében.

A Jazzanova DJ- és producerkülönítménye a kilencvenes évek végi nagy nujazz-downtempo hullám egyik elindítója volt. Ez volt az időszak, amikor mindent elsöpörtek a klaszsikus jazz-sztenderdek elektronikus újraértelmezései, lebegős szvingek keveredtek acides ritmusokkal, bossa novák lassú hiphoppal. Kruder & Dorfmeister, a Thievery Corporation, a Masters At Work, Ursula 1000, a Trüby Trio és természetesen a Jazzanova voltak a mozgalom elindítói, munkásságuk eredménye pedig a Blue Note, a Prestige, az Impulse és egyéb klasszikus jazzkiadók megnyíló archívumai, remixek és stílusgyakorlatok végtelen áradata.

A Jazzanova érdemei elévülhetetlenek abban, ahogy a dzsessz visszaszivárgott oda, ahonnan a harmincas-negyvenes években elidult: a táncparkettekre. Az 1995-ben alakult társaság mindig is jóval több volt, mint egyszerű zenekar. Inkább egyfajta életérzés köré szerveződött kollektíva volt: nem véletlen, hogy kiadó-terjesztő-ügynökséghálózatukat is Sonar Kollektivnek nevezték el. Összebútoroztak a vezető német nujazz-kiadóval, a Composttal is, saját labelt hozva létre, és két-három év alatt egy teljes életművet remixeltek-írtak-hangszereltek-válogattak és kurátorkodtak össze. A Jazzanova nélkül nem lehetett elképzelni semmilyen DJ Kicks-, Saint-Germain-des-Prés Café-, City Lounge-, Café del Mar-, Future Sounds of Jazz- vagy Gilles Pterson Worldwide-kiadványt. Nem csoda, hogy szinte a nujazz-hullám végéig, 2002-ig kellett várni az első nagylemzre: az In Between majdhogynem egy nagyszerű korszak lezárása és érett, kései mesterműve.

A következő lemezre öt, az azután következőre (az indén júniusban megjelenő The Poolra) még tíz évet kellett várni. Közben persze nem pihent a kollektíva, kiadóján, koncerjein, remixein és elszórt felvételein keresztül tartotta magasra a soullal-funkkal-jazzel bélelt elektronikus tánczene zászlaját. Hat évvel ezelőtt Paul Randolph-fal az A38 Hajón is megfordultak, a koncertről készült felvétel hamarosan elérhető lesz az A38 Vibes YouTube-csatornán.

Az új lemez, a Pool június 29-én jelenik meg, és az eddig kijött két kislemez alapján a Jazzanova lendülete semmit sem kopott. Friss, üde kveréke a funkos urban tánczenének, a klasszikus, szvinges dzsessznek és magával ragadó soulnak. Felemelő, laza, vidám, táncos dzsessz: a Jazzanova szeptember 28-án új nagylemezét mutatja be az A38 Hajón, az Újbuda Jazz Fesztiválon!

The Pool előzetesek
Funkhaus Sessions 2012
Jazzanova az A38 Hajón, 2012-es koncertfelvétel előzetes

A zenekar tagjai

Axel Reinemer: programozás, ütősök
Jürgen von Knoblauch: programozás, kütyük
Alexander Barck: programozás, kütyük
Stefan Leisering: billentyűsök, ütősök
Claas Brieler: programozás, kütyük

Lemezek
In Between, 2002
Of All the Things, 2008
The Pool, 2018

A38 honlap, jegyvásárlás

Sze
30
vas
Dena @ A38 @ A38 Hajó
Sze 30 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Dena @ A38 @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

A kortárs európai r’n’b-pop egyik legkarakteresebb képviselője a bolgár, de már egy évtizede Berlinben élő Dena. A markáns dalszerzői erényeket csillogtató, a csináldmagad balkáni barkácsesztétikát high-end elektropopba oltó, a Pitchfork, a Dazed & Confused vagy a Fader által is egekbe dicsért Dena ősszel megjelenő friss lemezét mutatja be szeptember 30-án az A38 Hajón.

Dena, azaz Denitza Todorova még 2005-ben költözött Berlinbe, és szívós munkával (és persze jó adag tehetséggel) építette fel jellegzetes, r’n’b-ből, flitteres diszkóból, csináldmagadból, balkáni sufnituningból, skandináv hálószobapopból és vérprofi produceri munkából ötvözött érzelmes-vagány csajvilágát.

Első nagy slágere, a Cash, Diamond Rings, Swimming Pools hatalmas kultusz lett, a Dazed & Confusedtől a Faderig hájpolták a balkáni szocreál-susogós-fukszos esztétikumot megfelelő (ön)iróniával kezelő klipet, amelyet aztán követett a Flash című lemez, tele remekül szóló, modern hangzású neo-r’n’b darabokkal. Denát gyorsan ki is kiáltották a “balkáni MIA-nak”, énekelt az A38 Hajón pár éve fellépett Whitest Boy Alive-nak (cserébe az egyik tag, Daniel Nentwig beszállt Dena kísérőzenekarába, a másik tag, Erlend Øye pedig az énekesnő friss lemezén működik közre), dolgozott együtt a Hercules & Love Affair-rel, és Neukölln egyik legaktívabb zenei közreműködője lett. Két éve Budapesten is bemutatkozott a BUSH-on, és most friss, szeptemberben megjelenő lemezével tér vissza ‒ ezúttal az A38 Hajóra.

Dena több mint négy évig dolgozott az új lemezén, és az eddig kiadott beharangozó számok alapján gyönyörűen összerakott, egységes és kiforrott elektro-r’n’b-pop albumra lehet számítani. Az If It’s Written című album alig két héttel a budapesti koncert előtt, szeptember 14-én jelenik meg.

Honlap  ⬛   Facebook  ⬛   Instagram  ⬛   YouTube  ⬛   Spotify  ⬛   Bandcamp  ⬛   Soundcloud  ⬛   Twitter

Jegyár: 2900 Ft, elővételben: 2500 Ft, limitált számú early bird: 1900 Ft.. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope sorozat része.

okt
8
hét
Son Lux @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub
okt 8 @ 7:00 du. – 11:00 du.
Son Lux @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub | Budapest | Magyarország

 

A Son Lux márciusi koncertjére már több mint egy hónappal korábban elkeltek a jegyek, így most örülhet az, aki kimaradt és duplázhatnak azok is, akik ott voltak: a Son Lux október 8-án hozza el a Brighter Wounds csodálatos dalait az Akvárium Klubba.

A Ryan Lott zeneszerző zseni és társai, Rafiq Bhatia és Ian Chang által alkotott zenekar muzsikája egészen megfoghatatlan: filmzeneként kúszik a bőröd alá. A post-rock és az elektronikus pop széles skáláján nyúlik végig és az intim és „szélesvásznú” érzéseket is képes hangokra lefordítani.

A Son Lux eredetileg Ryan Lott szólóprojektjét fedte és sokat elmond a zenekar filmszerű világáról, hogy Lott több film és reklám zenéjéért is felelt. Szerzeményei ismerősek lehetnek a Disappearance of Eleanor Rigby és a Paper Towns c. filmekből, míg legismertebb slágerüket, az Easy-t Lorde is feldolgozta, de egy monumentális előadáson Woodkiddel is előadták. A Laterns c. album turnéja során érett a mostani felállás igazi zenekarrá és váltak alkotótársakká.

A zenekar év elején jelentette meg a Brighter Wounds c. albumát, ami témájában szintén az egészen személyestől halad a monumentális pillanatokig. Lott a lemezírás közben egyaránt megtapasztalta a legnagyobb örömöt, a felelősség édes terhét és a legmélyebb fájdalmat is, hiszen ekkoriban vált apává és hunyt el egy közeli barátja rákban. A Brighter Wounds dalaiban így egyaránt megszólal a sötétség, a veszteség fájdalma, a jövőben pedig kéz a kézben jár a szorongás és a remény. A lemez egyik csúcspontja, az All Directions aminek költői kisfilmjét Ábrahám története ihlette.

A Son Lux álomszerű világával most hozzánk is visszatér, október 8-án, ezúttal az Akvárium NagyHalljába csíphetjük el őket.

facebook event

okt
10
sze
God Is An Astronaut (IRL) @ A38
okt 10 @ 7:00 du. – 11:00 du.
God Is An Astronaut (IRL) @ A38 | Magyarország

 

Phoenix Music Hungary bemutatja:

2018. október 10., Budapest @ A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)

Kapunyitás: 19:00
Jegyárak: 4.500 Ft (elővételben 2018. szeptember 16-ig), 5.500 Ft (elővételben 2018. szeptember 17-től, valamint a helyszínen a koncert napján)
Jegylink: http://tixa.hu/giaa2018_a38
Jegyelővétel: Tixa (már kapható), A38 Hajó honlap (már kapható), CDPince(2018. május 18-tól)

Újra Budapesten az ír post/prog-rock God Is An Astronaut! Ezúttal az A38 Hajóra térnek vissza a közelmúltban megjelent, immár nyolcadik nagylemezük, az Epitaph európai turnéján!

facebook event

nov
12
hét
Belzebong /PL/, The Necromancers /FR/, Red Swamp @ Dürer Kert @ Dürer Kert
nov 12 @ 7:30 du. – 11:30 du.
Belzebong /PL/, The Necromancers /FR/, Red Swamp @ Dürer Kert @ Dürer Kert | Budapest | Magyarország

 

A 10 éves Dürer Kert és az Emptiness Booking bemutatja:

2018. November 12. (Hétfő)

BelzebonG (PL)
The Necromancers (FR)

Support:
RED SWAMP (HU)

Jegyárak:
Limitált elővétel – 2500 Ft (csak online)
https://tixa.hu/belzebongdurerkert
Normál jegyár – 3000 Ft (Dürer Kert, CDPince)

Online:
https://tixa.hu/belzebongdurerkert

Kapunyitás: 19:30
Kezdés: 20:00

facebook event

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu