Archív

Calendar

Sze
7
pén
Desszert Feszt Budapest III. @ Dürer Kert / Robot
Sze 7 @ 8:00 du. – dec 22 @ 10:43 de.
Desszert Feszt Budapest III. @ Dürer Kert / Robot | Budapest | Magyarország

 

Desszert Feszt Budapest & a Cudi Purci Booking bemutat!
Desszert Feszt Budapest III.

Jegyek és bérletek hamarosan kaphatók a Tixa felületén és a Wavelemezboltban!

OPENING PARTY w. Phoenix Music Hungary
09. 07. Robot
PRIMITIVE MAN (usa)
16 (usa)
UEUM
————————–—————
09. 20. Robot
Far From Alaska (bra)
DOT LEGACY (fra)
————————–—————
10. 08. Dürer Kert
The Skull (usa)
Acid Muffin (usa)
magma rise
————————–—————
10. 12. Dürer Kert
Elder (usa)
Ancestors (usa)
+ vendégek
————————–—————
10. 28. Dürer Kert
ROOM041:
Minsk (usa)
ZATOKREV (sui)

kisterem:
VOKONIS (swe)
Nekromant (swe)
————————–—————
11. 05. Robot
Fistula (usa)
Grime (ita)
TORN FROM EARTH
————————–—————
DESSZERT ZÁRÓ BÁL
12. 21. Robot
Shapat Terror
+ vendégek

facebook event

Sze
19
sze
Napokon, Wrong Side, Ersch @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 19 @ 7:30 du. – 11:00 du.
Napokon, Wrong Side, Ersch @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

NAPOKON
Két évtizede, afféle klasszikus gimis zenekarként alakult meg az Azokon a Napokon. A pontos időpontot persze már nem tudjuk, de itt az idő, hogy jubiláljunk. Mert ünnepelni jó. Pláne, hogy az immár Napokon néven futó, részben megváltozott felállásban muzsikáló csapatunk az elmúlt egy-két év elmaradásai után kvázi visszatér a világot jelentő deszkákra.
A múltidézésben velünk tartanak néhányan a korábbi felállásokból is, ám a nosztalgia-fetisizmus elkerülése érdekében az este folyamán felcsendülnek majd új, illetve újragondolt szerzemények is.
Húsz év bizony termérdek idő, igyekszünk minden korszakot megidézni, így a becses közönség számíthat az Are you happy, a Barabbas, a Borders of Babylon és az Origo dalaira is. Sőt. Új hangzóanyagot is sikerült összehozni! Az elmúlt években kiadott, tematikus EP-ket gyúrtuk egy nagy egésszé, természetesen a ránk mindig jellemző kísérletezés jegyében. A V c. lemez hamarosan elérhető lesz.

FB: https://www.facebook.com/Napokon/
BC: https://napokon.bandcamp.com/

WRONG SIDE
Nyolc évvel a bemutatkozó album után, Érdektelen Istenek címmel jelent meg tavaly októberben a dallamos modern metált grunge-al, és egy csipetnyi hc-val keverő Wrong Side legújabb lemeze, aminek a különlegessége, hogy önmarcangoló, lelket feltúró szövegei most már teljes egészében magyarul íródtak. A zenekar fő védjegye azonban ugyanaz marad: a súlyos, groove-os, néhol síkbunkó gitártémákat kiválóan ellensúlyozzák fogós dallamokkal.

FB: https://www.facebook.com/WrongSideOfTheWall/
BC: https://wsotw.bandcamp.com/album/rdektelen-istenek-2

ERSCH
Örs már elég régóta szobazenél. Régóta íródnak olyan dalok is, amik egész egyszerűen nem férnek be az AWS, vagy éppen a Dereng repertoárjába, így néha eljátssza őket pár haverjának.
Lesznek szomorú dalok a tárgyfetisizmusról, lesznek vidám dalok a vidéki alkoholizmusról, lesznek amcsi popslágerekbe bújtatott XX. századi lírák.

facebook event

Sze
22
szo
The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels koncert @ Grand Café Szeged @ Grand Café Szeged
Sze 22 @ 8:00 du. – 11:59 du.
Sze
24
hét
King Dude / Kælan Mikla @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 24 @ 8:00 du. – 11:00 du.
King Dude / Kælan Mikla @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

“Az Erő sötét oldala” – az A38 Hajóra két év után, új lemezével visszatérő King Dude maga az okkult Nick Cave. Egy fantasztikus hangú, megborult blues-rockot játszó énekes, aki (a Hajón augusztusban szintén fellépő) Chelsea Wolfe-fal és nemrégiben Myrkurral duettezett, Actual Pain néven működtet pentagramos ruhamárkát, és idén augusztusban jelenteti meg meg hetedik szólólemezét. A Music to Make War to című albumhoz európai turné is társul, amely során King Dude szeptember 24-én lép fel az A38 Hajón, a borongós izlandi darkwave-lánytrió, a Kælan Mikla társaságában.

További infók: https://www.a38.hu/hu/program/king-dude-us

Jegyárak:
– limitált darabszámú early bird: 2900 Ft.-
– elővételben szeptember 23. éjfélig: 3500 Ft.-
– a koncert napján és a helyszínen: 3900 Ft.-

facebook event

Sze
26
sze
Graveyard / Bombus @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 26 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Graveyard / Bombus @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

Az ezredforuló utáni skandináv vintage rock hullám egyik legnagyobb sikerzenekara, a két év szünet után újjáalakult Graveyard végre Budapesten! A visszatérő lemezével először Magyarországra látogató, bluesban és a hetvenes évek pszichedeliájában kiteljesedő zenekar a Bombusszal lép fel az A38 Hajón, szeptember 26-án.

A skandináv rock and roll időtlen erejég aligha kell bemutatni 2018-ban a  rockzene szerelmeseinek: a The Hellacopters, a Backyard Babies vagy a  Gluecifer időtlen hagyatéka mellett üdítően hatott az ezredfordulót követően az olyan vintage zenekarok kiteljesedése, mint a Witchcraft  vagy épp a Graveyard. Miközben a jelenség nemzetközi hullámmá válhatott –  amivel olyan zenekarok emelkedhettek fel, mint a Blood Ceremony, a Blues Pills vagy a Kadavar -, a Graveyard is hamar kinőhette az  undergroundot, és SXSW-s koncertjét követően hamar a Rolling Stone  hasábjain, valamint a Clutch és a Soundgarden előtt találhatta magát. Hangzásviláguk alappillére az az időtlen alázat, ahogy mai  gondolkodással nyúlnak vissza a hetvenes évek bluesos, pszichedelikus  hangzásaihoz, és ahogy a dalok is oszcilloszkópszerűen váltakoznak, úgy a  zene lüktetése is folyamatosan formálódik. Negyedik nagylemeze, az  Innocence & Decadence után a Graveyard sajnos feloszlott belső  nézeteltérésekre hivatkozva, ám két évvel a csend után 2018-ban végre új  lemezzel rukkol elő az új dobossal visszatérő zenekar, hiszen Axel  Sjöberget Oskar Bergenheim váltja a Peace dalain. A 10 új dalt tartalmazó lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg május  végén, és az új dalokat szeptemberben mutatja be a zenekar hazai  rajongóinak, első magyarországi klubkoncertjén.

A Graveyard vendége a szintén svéd Bombus lesz, ami még tíz évvel  ezelőtt, 2008-ban alakult meg hobbiprojektként, azonban a Burst  feloszlását követően, Jonas Rydberg belépésével a zenekar teljes  gőzerőre váltott. Hangzásukban a klasszikus heavy metalt és hard rockot  elegyítik, második nagylemezük, a The Poet and the Parrot pedig már a  Century Media gondozásában jelenhetett meg. Jonas sajnos a lemezt  követően ki is szállt a zenekarból, őt azonban az az Ola Henriksson  váltotta, aki a Troubled Horse-ban és a Witchcraftban is mindmáig aktív –  ez azonban egyáltalán nem lassított a zenekaron, akik szeptemberben  végre Budapestre látogatnak.

Jegyárak:
– elővételben szeptember 25. éjfélig: 3900 Ft.-
– a koncert napján és a helyszínen: 4900 Ft.-

Jegyvásárlás

facebook event

Sze
27
csü
Kéknyúl, Kodály Spicy Jazz @ A38 Hajó @ A38 Hajó
Sze 27 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Kéknyúl, Kodály Spicy Jazz @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

A Hammondra épülő, funkot, soult, bluest gyilkos táncparkett-eleggyé keverő, nyolctagú Kéknyúl ezen az estén, amelyet egy kitűnő fiatal zenekar vezet majd fel, akik Kodály Zoltán legremekebb dallamait ültetik át jazzbe,

Jegyvásárlás

Sze
28
pén
Baby Gorilla Records Megnyitó Fesztivál @ Valyo Kikötő
Sze 28 @ 6:00 du. – Sze 29 @ 2:00 de.
Baby Gorilla Records Megnyitó Fesztivál @ Valyo Kikötő | Budapest | Magyarország

 

BABY GORILLA RECORDS NYITÓ BULI
/ INGYENES KONCERT /

Várunk szeretettel minden szórakozni vágyót egy péntek esti szabadtéri mulatságra a Valyo kikötőbe! Egyben az utolsó hétvége, amikor itt élvezheted a naplementét.

19:00 INDEED
https://www.facebook.com/indeedthemusic/
20:00 ŰRHAJÓ
https://www.facebook.com/urhajozenekar/
21:00 LEMURIAN FOLK SONGS https://www.facebook.com/lemurianfolksongs
22:00 DUSK/AT
https://www.facebook.com/dusk.heavy.rock/
23:00 GRABANC
https://www.facebook.com/grabanc/
24:00 ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA
https://www.facebook.com/entropia.architektura

Az est folyamán lesz egy standunk, ahol mindenfélét megpróbálunk majd rád sózni. Az esetleges adományokat egy válogatás kiadványunk megvalósítására szánjuk, amely hasonló irányzatok kevéssé ismert hazai képviselőit hivatott megmutatni a publikumnak és terveink szerint ingyenesen, kazetta formájában jelenik meg.

facebook event

Jazzanova (D) @ A38 @ A38
Sze 28 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Jazzanova (D) @ A38 @ A38 | Magyarország

 

Tíz év után végre ismét új lemezzel jelentkezik a berlini downtempo-nujazz kollektíva, a Jazzanova. A soult, bossanovát, szvinget táncos elektronikával vegyítő csapat harmadik, The Pool című albuma június 29-én jelenik meg, a zenekar pedig ennek turnéján tér vissza az A38 Hajóra szeptember 28-án, az Újbuda Jazz Fesztivál keretében.

A Jazzanova DJ- és producerkülönítménye a kilencvenes évek végi nagy nujazz-downtempo hullám egyik elindítója volt. Ez volt az időszak, amikor mindent elsöpörtek a klaszsikus jazz-sztenderdek elektronikus újraértelmezései, lebegős szvingek keveredtek acides ritmusokkal, bossa novák lassú hiphoppal. Kruder & Dorfmeister, a Thievery Corporation, a Masters At Work, Ursula 1000, a Trüby Trio és természetesen a Jazzanova voltak a mozgalom elindítói, munkásságuk eredménye pedig a Blue Note, a Prestige, az Impulse és egyéb klasszikus jazzkiadók megnyíló archívumai, remixek és stílusgyakorlatok végtelen áradata.

A Jazzanova érdemei elévülhetetlenek abban, ahogy a dzsessz visszaszivárgott oda, ahonnan a harmincas-negyvenes években elidult: a táncparkettekre. Az 1995-ben alakult társaság mindig is jóval több volt, mint egyszerű zenekar. Inkább egyfajta életérzés köré szerveződött kollektíva volt: nem véletlen, hogy kiadó-terjesztő-ügynökséghálózatukat is Sonar Kollektivnek nevezték el. Összebútoroztak a vezető német nujazz-kiadóval, a Composttal is, saját labelt hozva létre, és két-három év alatt egy teljes életművet remixeltek-írtak-hangszereltek-válogattak és kurátorkodtak össze. A Jazzanova nélkül nem lehetett elképzelni semmilyen DJ Kicks-, Saint-Germain-des-Prés Café-, City Lounge-, Café del Mar-, Future Sounds of Jazz- vagy Gilles Pterson Worldwide-kiadványt. Nem csoda, hogy szinte a nujazz-hullám végéig, 2002-ig kellett várni az első nagylemzre: az In Between majdhogynem egy nagyszerű korszak lezárása és érett, kései mesterműve.

A következő lemezre öt, az azután következőre (az indén júniusban megjelenő The Poolra) még tíz évet kellett várni. Közben persze nem pihent a kollektíva, kiadóján, koncerjein, remixein és elszórt felvételein keresztül tartotta magasra a soullal-funkkal-jazzel bélelt elektronikus tánczene zászlaját. Hat évvel ezelőtt Paul Randolph-fal az A38 Hajón is megfordultak, a koncertről készült felvétel hamarosan elérhető lesz az A38 Vibes YouTube-csatornán.

Az új lemez, a Pool június 29-én jelenik meg, és az eddig kijött két kislemez alapján a Jazzanova lendülete semmit sem kopott. Friss, üde kveréke a funkos urban tánczenének, a klasszikus, szvinges dzsessznek és magával ragadó soulnak. Felemelő, laza, vidám, táncos dzsessz: a Jazzanova szeptember 28-án új nagylemezét mutatja be az A38 Hajón, az Újbuda Jazz Fesztiválon!

The Pool előzetesek
Funkhaus Sessions 2012
Jazzanova az A38 Hajón, 2012-es koncertfelvétel előzetes

A zenekar tagjai

Axel Reinemer: programozás, ütősök
Jürgen von Knoblauch: programozás, kütyük
Alexander Barck: programozás, kütyük
Stefan Leisering: billentyűsök, ütősök
Claas Brieler: programozás, kütyük

Lemezek
In Between, 2002
Of All the Things, 2008
The Pool, 2018

A38 honlap, jegyvásárlás

The Trousers – „Invisible Darkness” lemezbemutató koncert @ Muzikum Klub & Bisztró
Sze 28 @ 8:30 du. – 10:30 du.
The Trousers – „Invisible Darkness" lemezbemutató koncert @ Muzikum Klub & Bisztró | Budapest | Magyarország

 

A budapesti garázsrock-formáció legutóbbi nagylemeze, a „Mother of Illusion” 2015-ben jelent meg. Az anyag rendkívül pozitív visszhangokat keltett, a lemez dalait és klipjeit Magyarországon kívül világszerte sugározták underground rock-rádiók és tv-k, méltató anyagok jelentek meg a bandáról szerte Európában, de az USA-ban és Ausztráliában is. Az együttes azóta is folyamatosan koncertezik, a hazai klubok és fesztiválok mellett rendszeresen fellépnek Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában. Néhány tagcserét követően tavaly stabilizálódott a felállás (Kőváry Zoltán – ének, gitár; Locke Péter – gitár, Lázár András – basszusgitár; Gulyás „Samu” Antal – dob).

Szeptember végén a Music Fashion kiadó gondozásában és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával végre-valahára megjelenik az „Invisible Darkness”, a The Trousers ötödik nagylemeze. A dalok nagy része 2016-ban született, a felvételek pedig a tavalyi év során kezdődtek a budapesti Artist Factoryben a zenekar korábbi dobosa, Cs. Szabó Zoltán vezetésével.  A lemezen a korábbiakhoz hasonlóan vendégszerepel Csányi Rita vokalista (The Anahit) és Derecskei Zsolt billentyűs (The Bits). A borítót Rusvai Roland készítette.

A korong előzeteseként június végén „Dancer from the dance” címmel online formátumú, három számos EP-vel jelentkeztek.  A címadó dalhoz készült klipet Szili László rendezte, már több mint 25.000-en nézték meg a megjelenés óta.

Az „Invisible Darkness” szeptember 28-án jelenik meg cd és online változatban, de az év végétől – a zenekar történetében először – vinyl formátumban is kapható lesz. A megjelenést megelőző napokban (szept. 24-27) a Deezer pre-stream kampánya keretében már hallható lesz az album mind a 11 száma. A megjelenés napján, szeptember 28-án a The Trousers lemezbemutató koncertet tart Budapesten, ahol vendégzenészek és régebbi dalok kíséretében élőben is hallhatóak lesznek az „Invisible Darkness” számai. Előtte 22-én Szegeden, a Grand Café-ban lépnek fel a Peter Kovary & The Royal Rebels társaságában, a szintén NKA támogatott „Brotherly Love 2018” turné keretei közt.

Belépő: 1200 Ft (Early Bird, kizárólag a tixán) | 1500 Ft (elővételben) | 1800 Ft (teljes ár)

Jegyek AUGUSZTUS 27-TŐL kaphatók a HELYSZÍNEN (hétköznapokon 15–21 óráig, szombaton 17–21 óráig, fizetés kizárólag készpénzzel) és a TIXA rendszerében*.

Jegyek ELŐVÉTELI ÁRON az adott koncert dátumát megelőző napig válthatók, a koncert napján lép életbe a teljes áras jegyvásárlási lehetőség.

Online jegyvásárlás*: https://tixa.hu/The-Trousers-Invisible-Darkness-lemezbemutato_20180928_muzikum

facebook event

Sze
29
szo
Damien Rice @ MOM KULT @ MOM KULT
Sze 29 @ 8:00 du. – 10:00 du.
Damien Rice @ MOM KULT @ MOM KULT | Budapest | Magyarország

 

Dallam-utazásra hív minket szeptember utolsó szombatja, ugyanis a folk- és indie rock egyik meghatározó előadója, Damien Rice először érkezik Budapestre. Az ír zenész őszi turnéja szeptember 29-én kanyarodik Magyarországra, és a MOM KULT falai között várja majd a hazai közönségét.

Damien Rice több mint 25 éve mozog már a zenei világban és ez idő alatt először a Juniper nevű rock zenekar tagjaként, majd a 2000-es évek elejétől már szólóban bizonyítja a közönségnek dalszerzői és énekesi képességeit. Karrierjét olyan dalsikerek fémjelzik, mint a Cannonball, a Volcano vagy a Making Noise, amelyek jellegzetesen melankolikus, ám mégis felemelő dallamai már az elsőre a hallgató zsigereibe lopják magukat. Nem kevés szerzeménye köszönt vissza rangos sorozatok, vagy épp mozifilmek keserédes pillanatainak háttérdalaként.

Az egyre növekvő rajongótábor mellett a kritikusok körében is hamar értő fülekre talált Damien Rice hangja és dallamvilága. Amerikában, az Egyesült Királyságban és Európában is komoly szakmai sikereket tudhat már maga mögött az idén 44 éves előadó, a legutóbbi, My Favourite Faded Fantasy címre keresztelt albumát megannyi rangos magazin nemes egyszerűséggel ’elképesztőnek’ vagy az ’év albumának’ titulálta.

Jegyárak: 7900 Ft, 8900 Ft, 9900 Ft, 10990 Ft, 12990 Ft, 15990 Ft
Jegyelővétel: 2018. július 26, 14:00-tól
Jegyvásárlás személyesen

facebook event

Sze
30
vas
Dena @ A38 @ A38 Hajó
Sze 30 @ 8:00 du. – 11:00 du.
Dena @ A38 @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

A kortárs európai r’n’b-pop egyik legkarakteresebb képviselője a bolgár, de már egy évtizede Berlinben élő Dena. A markáns dalszerzői erényeket csillogtató, a csináldmagad balkáni barkácsesztétikát high-end elektropopba oltó, a Pitchfork, a Dazed & Confused vagy a Fader által is egekbe dicsért Dena ősszel megjelenő friss lemezét mutatja be szeptember 30-án az A38 Hajón.

Dena, azaz Denitza Todorova még 2005-ben költözött Berlinbe, és szívós munkával (és persze jó adag tehetséggel) építette fel jellegzetes, r’n’b-ből, flitteres diszkóból, csináldmagadból, balkáni sufnituningból, skandináv hálószobapopból és vérprofi produceri munkából ötvözött érzelmes-vagány csajvilágát.

Első nagy slágere, a Cash, Diamond Rings, Swimming Pools hatalmas kultusz lett, a Dazed & Confusedtől a Faderig hájpolták a balkáni szocreál-susogós-fukszos esztétikumot megfelelő (ön)iróniával kezelő klipet, amelyet aztán követett a Flash című lemez, tele remekül szóló, modern hangzású neo-r’n’b darabokkal. Denát gyorsan ki is kiáltották a “balkáni MIA-nak”, énekelt az A38 Hajón pár éve fellépett Whitest Boy Alive-nak (cserébe az egyik tag, Daniel Nentwig beszállt Dena kísérőzenekarába, a másik tag, Erlend Øye pedig az énekesnő friss lemezén működik közre), dolgozott együtt a Hercules & Love Affair-rel, és Neukölln egyik legaktívabb zenei közreműködője lett. Két éve Budapesten is bemutatkozott a BUSH-on, és most friss, szeptemberben megjelenő lemezével tér vissza ‒ ezúttal az A38 Hajóra.

Dena több mint négy évig dolgozott az új lemezén, és az eddig kiadott beharangozó számok alapján gyönyörűen összerakott, egységes és kiforrott elektro-r’n’b-pop albumra lehet számítani. Az If It’s Written című album alig két héttel a budapesti koncert előtt, szeptember 14-én jelenik meg.

Honlap  ⬛   Facebook  ⬛   Instagram  ⬛   YouTube  ⬛   Spotify  ⬛   Bandcamp  ⬛   Soundcloud  ⬛   Twitter

Jegyár: 2900 Ft, elővételben: 2500 Ft, limitált számú early bird: 1900 Ft.. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope sorozat része.

okt
8
hét
Son Lux @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub
okt 8 @ 7:00 du. – 11:00 du.
Son Lux @ Akvárium Klub @ Akvárium Klub | Budapest | Magyarország

 

A Son Lux márciusi koncertjére már több mint egy hónappal korábban elkeltek a jegyek, így most örülhet az, aki kimaradt és duplázhatnak azok is, akik ott voltak: a Son Lux október 8-án hozza el a Brighter Wounds csodálatos dalait az Akvárium Klubba.

A Ryan Lott zeneszerző zseni és társai, Rafiq Bhatia és Ian Chang által alkotott zenekar muzsikája egészen megfoghatatlan: filmzeneként kúszik a bőröd alá. A post-rock és az elektronikus pop széles skáláján nyúlik végig és az intim és „szélesvásznú” érzéseket is képes hangokra lefordítani.

A Son Lux eredetileg Ryan Lott szólóprojektjét fedte és sokat elmond a zenekar filmszerű világáról, hogy Lott több film és reklám zenéjéért is felelt. Szerzeményei ismerősek lehetnek a Disappearance of Eleanor Rigby és a Paper Towns c. filmekből, míg legismertebb slágerüket, az Easy-t Lorde is feldolgozta, de egy monumentális előadáson Woodkiddel is előadták. A Laterns c. album turnéja során érett a mostani felállás igazi zenekarrá és váltak alkotótársakká.

A zenekar év elején jelentette meg a Brighter Wounds c. albumát, ami témájában szintén az egészen személyestől halad a monumentális pillanatokig. Lott a lemezírás közben egyaránt megtapasztalta a legnagyobb örömöt, a felelősség édes terhét és a legmélyebb fájdalmat is, hiszen ekkoriban vált apává és hunyt el egy közeli barátja rákban. A Brighter Wounds dalaiban így egyaránt megszólal a sötétség, a veszteség fájdalma, a jövőben pedig kéz a kézben jár a szorongás és a remény. A lemez egyik csúcspontja, az All Directions aminek költői kisfilmjét Ábrahám története ihlette.

A Son Lux álomszerű világával most hozzánk is visszatér, október 8-án, ezúttal az Akvárium NagyHalljába csíphetjük el őket.

facebook event

okt
10
sze
God Is An Astronaut (IRL) @ A38
okt 10 @ 7:00 du. – 11:00 du.
God Is An Astronaut (IRL) @ A38 | Magyarország

 

Phoenix Music Hungary bemutatja:

2018. október 10., Budapest @ A38 Hajó
God Is An Astronaut (IRL)

Kapunyitás: 19:00
Jegyárak: 4.500 Ft (elővételben 2018. szeptember 16-ig), 5.500 Ft (elővételben 2018. szeptember 17-től, valamint a helyszínen a koncert napján)
Jegylink: http://tixa.hu/giaa2018_a38
Jegyelővétel: Tixa (már kapható), A38 Hajó honlap (már kapható), CDPince(2018. május 18-tól)

Újra Budapesten az ír post/prog-rock God Is An Astronaut! Ezúttal az A38 Hajóra térnek vissza a közelmúltban megjelent, immár nyolcadik nagylemezük, az Epitaph európai turnéján!

A 2002 óta működő formáció ugyan a post-rock pionírjaival egyidejűleg jelent meg a színtéren, mégis merőben más hangon szólalt meg kortársaihoz képest. Míg azok jobbára a szélsőségek közötti érzékeny kapcsolódási pontokat keresték, és jobbára a csend erejével játszottak, addig a God Is An Astronaut ennél sokkal inkább pulzált már az első lemezén is, és ez hatványozottan igaz élő előadásmódjukra, amit saját vizuállal erősítenek meg – a teátrális hatás épp a zenén keresztül fogalmazódik meg a legerőteljesebben, még akkor is, amikor a közönség önfeledten ugrál a zenekar dalaira.

facebook event

okt
19
pén
The Royal Freak Out – A Step Beyond the Fading Line lemezbemutató, vendég: River of Lust @ Robot
okt 19 @ 8:00 du. – 11:00 du.

 

A Step Beyond the Fading Line lemezbemutató a Robotban, vendég: River of Lust

A 2012-ben Londonban alakult The Royal Freak Out egy kislemez (Faliure is an Option), megannyi londoni klubkoncert és egy rövid szünet után Budapesten elkészítette második EP-jét 2015 elején Full Circle címmel.
Első nagylemezük október 8-án robban be, a stúdiózásról itt meséltek: https://www.youtube.com/watch?v=LzDGpIV2IWo&t=12s
Lemez előrendelés itt ☛ http://www.nowbooks.hu/termek/trfo-a-step-beyond-the-fading-line/

River of Lust
Időről időre felbukkan egy-egy olyan zenekar, amely nemhogy tele van meglepetésekkel, de szemrebbenés nélkül rúgja fel a különféle előzetes elképzeléseket, szabványokat is. Na, a River of Lust valami ilyesmi. – nuskull.hu

Kapu: 20:00
Kezdés: 21:00

Behopp:
elővétel 1000 Ft
helyszín 1200 Ft
jegylink: https://tixa.hu/rfo_a_tour_beyond_the_fading_line

Támogatók: NOW Books & Music és NOWmagazin.hu

facebook event

nov
7
sze
David Eugene Edwards & Alexander Hacke @ A38 Hajó @ A38 Hajó
nov 7 @ 7:00 du. – 10:00 du.
David Eugene Edwards & Alexander Hacke @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

Különleges duó lép fel november 7-én egy szűk körű, exkluzív koncerten az A38 Hajó kiállítóterében. Az Einstürzende Neubauten és a 16 Horsepower egykor tagjai, Alexander Hacke és David Eugene Edwards már régóta ismerik egymást, de a hosszú munkakapcsolatból és barátságból csak idén lett közös lemez. Mindketten többször felléptek már az A38 Hajón, nem véletlen hát, hogy a júniusban megjelent Risha európai turnéján szintén ide érkeznek egy nagyon szűk körű, intim kamarakoncertre.

David Eugene Edwards, a 16 Horsepower karizmatikus frontembere Wovenhand nevű szólóprojektjével többször megfordult már az A38 Hajón. Épp így Alexander Hacke is, aki az Einstürzende Neubauten basszusgitáros-zenei rendezőjeként, illetve több más projekt résztvevőjeként-vezetőjeként lépett fel a hajón.

A két művész régóta áll munkakapcsolatban és jó barátságban: egy ideig együtt zenéltek a Crime & The City Solutionben, Hacke hangmérnöke volt a Laughing Stalk című Wovenhand-lemeznek, mindketten szerepeltek a Glasshouse című filmben, melynek rendezője Hacke felesége (és szintén C&TCS-tag), Danielle de Picciotto volt. Szinte meglepő, hogy több mint 15 év után jutottak el a közös lemezig.

“David és én jó ideje nagyra tartjuk egymás munkásságát. A sokféle együttműködés során közeli barátok lettünk, és szóba került a közös munka: az elektronika és a gerjedő gitárok ötvözése a népi hangszerekkel, a keleti ritmusokkal és hangsorokkal” ‒ mondja Hacke.

A Wovenhand egyfajta szakrális rock ‘n’ roll-t játszik, amelyben az áhítat, a bluegrass, a folk, a goth-rock és az altcountry meghatározhatatlan elegye alakult ki ‒ ezzel szemben Hackét mindig is az indusztriális hangzások, a kísérleti elektronika és a színházi formák érdekelték. A két világ találkozásából született meg a Risha (az arab szó magyarul madártollat jelent), ez a magával ragadó, különleges hangzású, lenyűgöző lemez.

A két művész ‒ külön-külön is gyakori vendége az A38-nak ‒ most együtt adja elő a lemez anyagát, egy egészen szűk körű, exkluzív koncerten, november 7-én, az A38 Hajó egyedi atmoszférájú, Dunára néző kiállítótermében. Ritka esemény, hogy az alt-rock két kulcsfiguráját egyszerre, szinte testközelből láthatjuk-hallhatjuk: az A38-as fellépés nem mindennapi élmény lesz majd.

Jegyárak:
– elővételben november 6. éjfélig: 5900 Ft.-
– a koncert napján/a helyszínen: 6500 Ft.-

Jegyvásárlás

facebook event

nov
12
hét
Marquis Hill Blacktet (USA) @ A38 Hajó @ A38 Hajó
nov 12 @ 7:00 du. – 11:00 du.
Marquis Hill Blacktet (USA) @ A38 Hajó @ A38 Hajó | Budapest | Magyarország

 

A nagyszerű chicagói trombitás, Marquis Hill még alig múlt harminc éves, de már komoly életművet épített. A Monk-díjas muzsikus legutóbbi lemezét már a Concord jelentette meg, és az ősszel érkezik az ötödik album. Marquis Hill ennek turnéján ad dupla koncertet az A38 Hajó festői kiállítóterében Blacktetjével, amelyben mások mellett nem kisebb nevek játszanak, mint a Matt Wilsonnal vagy Talib Kwelivel dolgozó Christopher McBride vagy a nagyszerű dobos, Makaya McCraven. Ízig-vérig chicagói, az avantgárd dzsesszt némi nagyvárosi modernitással ötvöző, fiatal zenekar lép fel tehát november 12-én az A38 Hajón, a harmincas generáció egyik legjobb trombitásának vezetésével.

Marquis Hill minden ízében kötődik szülővárosához, Chicagóhoz. A város legendás dzsessz-szcénája nagyon erősen befolyásolta jellegzetes trombitajátékát, stílusát és a hagyományt az avantgárddal harmonikusan ötvöző, nagyvárosi, “urban” elemeket is felhasználó szerzői és hagszerelői módszerét. Zenekarát, a jellemző módon “Blacktetnek” nevezett kvintettet is ízig-vérig chicagói muzsikusokból állította össze. Makaya McCravent talán nem kell bemutatni: a fantasztikus technikájú dobos szintén zenekarvezető, hamisítatlan urban underground lemezei Chicago legmenőbb fügetlen dzsesszkiadójánál, az International Anthemnél jönnek ki. Christopher McBride szintén kulcsfigurája a színtérnek, tavaly például “a chicagói háziköltő”, Carl Sandburg emlékének szentelt egy lemezt (méghozzá az év egyik legjobbját) Matt Wilsonnal.

Marquis Hill 2011, tehát 23 éves kora óta adja ki szólólemezeit, melyek mindegyike ezer szállal kötődik a chicagói szcénához és életérzéshez: nagyvárosi, a helyi posztbop-avantgárd hagyományra épülő, ugyanakkor a hiphoppal, spoken worddel és egyéb urbánus stílusokkal kacérkodó, gazdag ritmikájú, virtuóz világot épít. 2014-ben elnyerte a Monk jazzverseny díját, amely komoly ösztöndíjat és major lemezszerződést (a Concord Recordsét) hozott. Így született meg Marquis Hill legutóbbi albuma, a klasszikus sztenderdeket (köztük Monk Straight, No Chaserjét vagy Hancock Maiden Voyage-ét) jellegzetes stílusában újraértelmező The Way We Play.

A Marquis Hill Blacktet következő albuma idén őszre várható. Ehhez kapcsolódik a kvintett európai turnéja, melynek során az A38 Hajót is útba ejti: november 12-én ad dupla koncertet (egymást követően 19, illetve 21 órakor) az A38 különleges fekvésű kiállítótermében a Dunán.

Az NPR dokumentumfilmje

A38 Hajó Kiállítótér
Jegyár: 5900 Ft, limitált számú elővételes: 4900 Ft, limitált számú early bird: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

 

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu