Gyorsjelentés a 2014-es STRANDról!

Gyorsjelentés a 2014-es STRANDról!

Aug 21

NOW_9959

Úgy ám, lent vagyunk a Strand Fesztiválon! Az idő bár hűvös, de megkegyelmezett, nem szakadt ránk az ég. A szervezés viszont ismét hagy maga után kivetnivalót, jópár óra sorbanállást kellett végigszenvedniük azoknak, akik a kezdése akartak bejutni.

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #3: I Like It

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #3: I Like It

Aug 21

 

Az funk elemekkel tűzdelt progresszív rockot játszó Mother’s Cake live session videókkal rukkolt elő mostanában. Márciusban már láttuk őket a hajón, az este nagy meglepetése és szerelembe esése volt a koncert. Ezért aztán már nagyon vártuk, hogy újra halljunk valamit, és most itt ez a sorozat, aminek eddigi darabjait sorban bemutatjuk nektek. Íme a harmadik, az I Like It. Hallgassátok!

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #2: Realitricked Me

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #2: Realitricked Me

Aug 20

 

Az funk elemekkel tűzdelt progresszív rockot játszó Mother’s Cake live session videókkal rukkolt elő mostanában. Márciusban már láttuk őket a hajón, az este nagy meglepetése és szerelembe esése volt a koncert. Ezért aztán már nagyon vártuk, hogy újra halljunk valamit, és most itt ez a sorozat, aminek eddigi darabjait sorban bemutatjuk nektek. Íme a második, a Realitricked Me. Hallgassátok!

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #1: Creation’s Finest

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #1: Creation’s Finest

Aug 19

 

Az funk elemekkel tűzdelt progresszív rockot játszó Mother’s Cake live session videókkal rukkolt elő mostanában. Márciusban már láttuk őket a hajón,  az este nagy meglepetése és szerelembe esése volt a koncert. Ezért aztán már nagyon vártuk, hogy újra halljunk valamit, és most itt ez a sorozat, aminek eddigi darabjait sorban bemutatjuk nektek. Íme az első, a Creation’s Finest. Hallgassátok!

Art, amit ne hagyj ki, ha Berlinben jársz

Art, amit ne hagyj ki, ha Berlinben jársz

Aug 18

brln

Nem vagyok egy nagy kötelezőket végigjáró városnéző típus, útikönyv is maximum csak véletlenül kerül a kezembe. Szeretem saját magam felfedezni a várost, többnyire kérdezősködni a helyiektől, mit merre érdemes. Persze legtöbbször a sztenderd válaszok kerülnek elő, de már rutinból sikerül kiszűrnöm ezek nagy részét. Rendszerint néhány múzeumba is sikerül elvetődnöm, önszántamból, kíváncsiságból. Összeszedtem 9 izgalmas “galériát”, amit ne hagyjatok ki, ha a kétarcú Berlin utcáin kolbászoltok.

Vasárnapi hidratáló

Vasárnapi hidratáló

Aug 17

vvv2

 

Hű alattvalóink, és mindenki aki épp olvassa a magazint, elkezdjük a vasárnapi másnaposkodást némi zenével. Minden héten bemutatunk nektek négy videót, lesznek benne újak, lehet régebbi is, vagy ahogy kedvünk szottyan. Tudom ajánlani másnaposoknak, későn ébredezőknek, főzéshez, evéshez, vagy csak az idő eltöltésére. Tekerd fel a hangerőt, nyisd ki a szemed, majd mi feldobjuk a napod!

Friss klip: Sunbabiez – Mulholland Drive

Friss klip: Sunbabiez – Mulholland Drive

Aug 15

 

Nagyon érdekes emailt kaptam egy órája. A megfogalmazása és tartalma sok mindenre engedett következtetni, de rákattintottam a YouTube linkre, és ott volt ez. SunbabiezMulholland Drive. A szám eleje kifejezetten nem tetszett, az a fajta elektronika, ami felállítja a szőrt a hátamon, de erős voltam és tovább hallgattam. Tegyetek így ti is. Ami elsőre megfogott, az a videó animációja, kísértetiesen emlékeztet egy régi képregényre és igen kellemes hangulatot ad. Nagyjából 1 perc környékén jön be egy klasszikus indie rock vonal, ami viszont már kifejezetten tetszett.

Borbélykés alatt kényelmesen – Budapest Barber Shop

Borbélykés alatt kényelmesen – Budapest Barber Shop

Aug 14

NOW_8909

Alig egy hónapja nyílt meg Budapest, sőt Magyarország első klasszikus, old school barber shopja, szép magyar szóval. Igen, borbélyüzletről van szó, de nem akármilyenről. A srácok nem vagdalkoznak a levegőben holmi eldobható borotvákkal, ez ugyanis a Budapest Barber Shop.

Elmentünk kíváncsiskodni egy kicsit. Nyitás előtt érkeztünk és a szomszéd néni fogadott hatalmas mosollyal, miközben sepregetett az üzlet előtt elöljáróban csak annyit mondott: a srácok imádni valóak, kár, hogy női hajat nem vágnak.

Sziget 2014 – Kedd

Sziget 2014 – Kedd

Aug 13

NOW_9501

Többnyire óriási fejtörést okoz a Sziget programját böngészve azon agyalni, hogy melyik legyen az az egyetlen nap, amire úgy igazán szívesen kimennék. Többnyire ugyanis remek érzékkel szórják szét a héten (többnyire azonos időben) azokat a koncerteket, amik érdekelnek. Idén ez viszonylag könnyen ment, mert vagdostam ugyan a végtagjaimat, de erre a napra meglepően egynél több izgalmas név esett. Igen, természetesen a Queens of the Stone Ageről beszélek, a mai napig bánom, hogy a tavalyi VOLTos koncertjükön nem tudtam ott lenni.

UZIPOV – Szőrén a Borzot

UZIPOV – Szőrén a Borzot

Aug 12

uzipov

Hallottatok már Soerii & Poolek vagy Kispál dalt iszonyat jó noise rock feldolgozásban? Sebaj, eddig mi sem, de most itt van! Az Uzipov zenekar két Kispál, és két Soerii & Poolek számot dolgozott át saját verziójukba pár vendégénekessel. Igazi hard rock lett olyan tökösséggel amire bármelyik borz irigy lehet.

Friss klip: twentees – Never Get Enough

Friss klip: twentees – Never Get Enough

Aug 12

 

A decemberi bemutatkozó kislemez után itt van a hódmezővásárhelyi twentees első videója, a Never Get Enough. A MÜPA környékén forgatott klip kifejezetten jól sikerült, a hangulata nagyon bejön. Laza, nem agyalós, egy kicsit talán túlságosan is limonádé, de ettől olyan könnyen fogyasztható. Hallgassátok meg! Élőben legközelebb a szegedi Rongyban játszanak.

A véletlen bebörtönzése és megőrzése – Dada és szürrealizmus a Nemzeti Galériában

A véletlen bebörtönzése és megőrzése – Dada és szürrealizmus a Nemzeti Galériában

Aug 11

NOW_8862

Dada és szürrealizmus. Magritte, Duchamp, Man Ray, Miró, Dalí - ezzel a címmel hirdetik a Nemzeti Galéria október 5-ig tartó kiállítását. Hogy felkaptam-e a fejem elsőre? Hát persze! A ‘szürrealizmus’ és ‘Dalí’ szókapcsolattól mindig izgatott leszek, ezt a stílusirányzatot (és az avantgárdot általában) mintha nekem találták volna ki, úgyhogy a múltheti filmes kiállítás után most ez következett, irány az esernyő, a varrógép és a boncasztal!

Tudtad?

Csak a like ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

×