NOLA – avagy egy sorozat a sludge bölcsőjéről

NOLA – avagy egy sorozat a sludge bölcsőjéről

Sep 17

 

Manapság minden nagy rocksztár unatkozik? Nemrég Dave Grohl jelentkezett egy új sorozattal, most pedig Phil Anselmo készít egy hét részes sorozatot a new orleansi zenéről a Noisey jóvoltából. A NOLA: Life, Death and Heavy Blues from the Bayou címet viselő hét részes sorozat minden iszapzene rajongónak igazi édenkert lesz. A sorozatban a pletykák szerint nem csak a kemény zenéről lesz szó, hanem a drogokról, az ottani életről,a Katrina hurrikánról, gyilkosságokról.

Friss klip: String Theory – One and Only

Friss klip: String Theory – One and Only

Sep 17

 

Ezerrel készül a lemez a String Theory háza táján, a múltkori Éteri genezis után itt egy újabb lyrics videó, ezúttal a keményebb One and Only-hoz. Nem is szaporítanám a szót, hallgassátok inkább, és gyertek el 24-én az A38 hajóra, ott élőben is láthatjátok, hallhatjátok őket a Grabanc, a Tegnapután és az Autopilot társaságában. RnR!

Korszakalkotó lemezek: Erykah Badu – Baduizm

Korszakalkotó lemezek: Erykah Badu – Baduizm

Sep 16

 

A sorozatban magyar zenészekkel/zeneszeretőkkel fogunk végigmenni korszakalkotó, meghatározó lemezeken kortól és stílustól függetlenül. Hosszas fejtörés után szedtük össze a listát, fontossági sorrendet mellőzve, kizárólag a magunk örömére. Ezzel vitatkozni szabad, hátha tanulunk tőletek.

A mai részben Vörös Janka jazzénekesnő írt nekünk a Erykah Badu 1997-es  Baduizm című lemezéről.

Columbo is ide jár Burgerezni – Burger Bisztró

Columbo is ide jár Burgerezni – Burger Bisztró

Sep 15

NOW_1539

Nem is oly rég egy napsütéses délutánon történt, miután egy rövid forgatás után rendre megéheztünk, hogy csapatunk hölgy tagja ajánlott falnivalót, méghozzá nem is akármit, egyenest egy burgerezőt. Dicséretes választás, aminek nem lehet nemet mondani, avagy magazinos falás a Burger Bisztróban.

NOWmagazin fesztiválvideó 2014

NOWmagazin fesztiválvideó 2014

Sep 12

 

Tegnap este a RoHAM bárban mutattuk meg ezt a kis nyárzáró megemlékező szösszenetet. Semmit nem vettünk komolyan, úgyhogy ez lett belőle. Bocs. Köszönjük mindenkinek, aki poénfaktorral szolgált hozzá. Nézzétek meg újra. :) Köszönjük a zenét Zságer-Varga Ákosnak, aki nagyon jó kis bulit csinált nekünk, hogy kiheverjük a videó okozta sokkhatást.

Wall of Sleep: No Quarter Given – interjú az új lemezről

Wall of Sleep: No Quarter Given – interjú az új lemezről

Sep 10

10426191_796838410368106_2639898617614564742_n

Nemrég megjelent a Wall of Sleep ötödik sorlemeze No Quarter Given címmel. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy ez a lemez a doom rajongók körében már nagyon várt album volt idén. Ezen a szeptemberi korongon kilenc dal zúzza le a fejünket, ami az elsőtől az utolsóig igazi doom/heavy döngölés. A csapat nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, a  When Mountains Roar-on is már látszott, hogy bekúszik a stílusuk mellé egy kicsit a klasszikus rock, és ettől még dallamosabbak és húzósabbak lettek a számok. Úgy gondolom, hogy ez az album nagyon meghatározó lesz a csapat életében. Teljesen új Wall of Sleep van előttünk, jobb és erősebb. Erről és az elmúlt pár évről beszélgettem Füleki Sándorral a csapat egyik gitárosával.

Borlai Gergő Quartet @ Opus Jazz Club, 2014.09.07.

Borlai Gergő Quartet @ Opus Jazz Club, 2014.09.07.

Sep 09

borlai

Bár a papíromra sok mindent írogattam, de eltelt egy nap, és már távolabbról látom, megint csak egy picit a földtől elszállva a vasárnap este történteket. Nem Mike Gotthard érkezett Kanadából – ahogy Gergő mutatta be az akkor pár óra híján 24 éves művészt (igen, az!!!) – hanem valahogy magát az Opus Jazz Club-ot sikerült Kanadába repíteni, ahová sokan elvágyunk az olykor annyira kiszámítható hétköznapokból. Hogy mitől fújt másképp a szél a mi képzeletbeli Kanadánkban?

VL45 – Too Late, avagy ilyen a BBQ METÁL

VL45 – Too Late, avagy ilyen a BBQ METÁL

Sep 08

10606317_763724093670551_271247017610240800_n

Emlékeztek még a hetvenes évek egyik nagy filmjére, a Száguldás a Semmibe című klasszikusra? Igen, akkor szuper! Ha nem sebaj hallgasd végig ezt a kislemezt és megtudod az érzést. A VL45 lemeze pont ilyen, dögös, izmos, és hasít. Nem is hiszem, hogy  jobban le tudnám írni nektek ezt az érzést amit ez a 3 szám ad, de azért megpróbálkozok vele.

Cante Diem @ GMK – 2014.9.5.

Cante Diem @ GMK – 2014.9.5.

Sep 07

NOW_1454

Cante Diem csodazene, na meg azért két kép a Watueiről is :)

Vasárnapi Hidratáló

Vasárnapi Hidratáló

Sep 07

vvv2

 

Hű alattvalóink, és mindenki aki épp olvassa a magazint, elkezdjük a vasárnapi másnaposkodást némi zenével. Minden héten bemutatunk nektek négy videót, lesznek benne újak, lehet régebbi is, vagy ahogy kedvünk szottyan. Tudom ajánlani másnaposoknak, későn ébredezőknek, főzéshez, evéshez, vagy csak az idő eltöltésére. Tekerd fel a hangerőt, nyisd ki a szemed, majd mi feldobjuk a napod!

Friss klip: alt-J – Every Other Freckle

Friss klip: alt-J – Every Other Freckle

Sep 05

 

Nem szokásunk kis hazánk határain kívülre merészkedni, de időről-időre kivételt teszünk, például most is. A leedsi indie banda, alt-J ugyanis új videóval jött ki éppen, második lemezük a This is All Yours ugyanis még idén szeptember végére van időzítve. 2012-es első lemezük, az An Awesome Wave egy zseniálisan összerakott, könnyed, érdekes indie album, és úgy tűnik, ezt a vonalat fogja hozni a hamarosan megjelenő lemez is. Hallgassuk is meg gyorsan az új videót, Every Other Freckle!

Tudtad?

Csak a like ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

×