„Felmész a hegyre, és üvöltesz egy kurva nagyot” – The Devil’s trade, interjú Makó Dáviddal

„Felmész a hegyre, és üvöltesz egy kurva nagyot” – The Devil’s trade, interjú Makó Dáviddal

Nov 26

mako david (foto marko daniel) (4)

Álldogál az ember gyanútlanul az A38 tetőteraszán, csendesen értetlenkedik magában, milyen kínos húzás volt szervezői részről funky-diszkót pakolni az alsó szintre, ami gyaníthatóan hibátlanul beszűrődik majd az akusztikus, csendes gitárzenekarok előadásába, aztán jön egy szerény, visszafogott fickó kapucnis pulcsiban, helyet foglal a színpadon, elénekel egy dalt, és vége a világnak: eltűnik a hajó, a Duna, a város, a funky, és egyenesen valami örökkévaló, végtelen sivatag homokján találjuk magunkat, a lobogó tábortűz fényébe meredve, tele fájdalommal, félelemmel és emelkedettséggel, balról Cormac McCarthy int, jobbról Mijamoto Muszasi üdvözöl, a csillagok spirálba rendeződnek fölöttünk, a szív felrobbanni készül, az agy eszeveszett tempóban termeli az endorfint, és szélesen vigyorgunk, miközben ömlenek a könnyek a szemünkből. Megkérdeztük Makó Dávidot, mégis, hogy lehetséges ez az egész.

Friss klip: Grand Mexican Warlock – Birds in Cage

Friss klip: Grand Mexican Warlock – Birds in Cage

Nov 26

 

Az év elején jelent meg a Grand Mexican Warlock második lemeze, a Hell Sweet Hell, amihez márciusban már kijött egy nagyon szép videó. Most elkészült a lemez második klipje is, amit a Birds in Cage című daloz forgattak. Ezúttal Somlai Tamás rendezte, és teljesen szabad kezet kapott a dalválasztástól az animációkig.

Friss klip: V. U. K. – Finn Csoda

Friss klip: V. U. K. – Finn Csoda

Nov 26

 

Megjelent a V. U. K. azaz a Volume Under Kontroll második hivatalos videoklipje. A négy testvér, Fekete István, János, Zoltán és Mátyás ezúttal a Finn csoda című dalukhoz forgatott. A zenekarhoz méltóan a videó is igazi családi vállalkozás, hiszen a rendező, Steven Gabriel az unokatestvérük.

Az Ørdøg, és az ő Tíz Fekete Dala

Az Ørdøg, és az ő Tíz Fekete Dala

Nov 25

10402894_973082916042392_2983131308908701710_n

A kétezres években volt egy igenkirály zenekar, a Superbutt, akik nemzetközi sikereket arattak magyar underground zenekarként. Eltelt pár év jöttek az albumok sorban, aztán jött két év csend. Helyette nemrég felbukkant az Ørdøg nevű csapat, ami Vörös András énekes új projektje. A Tíz fekete dal című album pedig meg is jelent, és mondhatom, nem kis meglepettséggel tölt el. A Superbutt anno azért az angol szövegen mozgott, most az új projektben viszont András magyarul énekel, és nem is rosszul!

Friss klip: CANTE DIEM – Silver Doe

Friss klip: CANTE DIEM – Silver Doe

Nov 25

 

Eddigi legszebb anyagát jelentette meg az indie/garage rockot játszó CANTE DIEM. A zenekar legújabb klipjének főszereplője egy ritka és érdekes állat, az „Ezüst Őz”, a ritka szépség és a karcsúság szimbóluma, amit mindenki kutat. A film kontrasztba állítja a természet érintetlen szépségét és a digitális világot. Az eddigi számokhoz képest a hangzás kissé finomodott, hegedű is került a háttérbe, ám a lüktető dobtémák, mozgalmas basszusok és a magasztos vokálok változatlanok maradtak; hangulatos szám a hideg, esős napokra!

Hét év, szabadtér, csajok és rock and roll – Születésnapi koncert és interjú az Sz4P-vel

Hét év, szabadtér, csajok és rock and roll – Születésnapi koncert és interjú az Sz4P-vel

Nov 23

sz4p-sz4p1

Kevés olyan zenekart ismerek itthon, főleg ilyen közelről, akik ennyire lazán lubickolnának a hazai underground hatalmas óceánjában, mint a Szabadtéri 4akkordos Performansz (Sz4P). A 4 akkord nem zenei fogalom, hanem életérzés, ahogyan a rocksztárság is, erre ők a legjobb példa. A hátuk mögött álló hét évet és megannyi koncertet ünnepeltük a Lunchbox és a The Royal Freak Out társaságában tegnap a G3-ban, és persze beszélgettünk is néhány sör mellett.

Vasárnapi Hidratáló

Vasárnapi Hidratáló

Nov 23

vvv2

Folytatjuk a vasárnapi másnapjainkat kedvenc zenéinkkel, és megmutatjuk nektek is, hogy nektek is jól teljen a vasárnap délelőtt. Ma úgy néz ki utazni fogunk kicsit, és a reggeli éhségtől elindulunk a jó kis pihenős délutánig. Jó lesz!

Önkifejezés kerekasztala: balett vs. tetoválások

Önkifejezés kerekasztala: balett vs. tetoválások

Nov 22

cím (forrás pinterest.com)

Balett cipő, tánc és csillogás a kislányok vattacukorból szőtt álma. A balett táncosok a tökéletesség eszményképét testesítik meg, ebből adódóan igen ritkán fordul elő, hogy mind ezt egy lapon emlegessük a tetoválásokkal, a bőrre vart megmásíthatatlan jelekkel, pedig nem is áll a kettő olyan messze egymástól, mint gondolnánk.

Megérkezett a Hey Honey első része – Episode 1 kritika

Megérkezett a Hey Honey első része – Episode 1 kritika

Nov 21

IMG_1859 - 2

Még tavasszal jött a hír, hogy vége a Nemjucinak. Nem sokkal később pedig Németh Juci (akit azelőtt az Anima Sound Systemből és a Budapest Bárból is ismerhettünk) bejelentette, hogy egy  teljesen új zenei világban mozgó projektbe kezd bele Matisz Flórával. A Hey Honey az idei Fishing on Orfűn mutatkozott be, és a napokban meg is jelent első kislemezük, az Episode 1.

Szeresd, edd, mert BRGR!

Szeresd, edd, mert BRGR!

Nov 20

Nem is oly rég, mikor épp a Király utcában faltam a jól megérdemelt pizzámat – hisz annyi a szeletező arrafelé, mint a lassan már fel sem tűnő kutyaürülék a járdaszegélyek tövében -, könyöklök az utcafront felé, amikor is látom ám, hogy a szemközti oldalról egy kicsiny, de hívogató BRGR felirat kacsingat rám. Ekkor gondolkoztam el rajta, hogy én miért is nem próbáltam még ki őket. Valóban nem sok kifogást tudtam felsorakoztatni magamban, hiszen ez már a harmadik üzletük, ami mellesleg nem is oly rég nyílt meg. Visszakacsintottam hát és engedtem a kísértésnek.

Tökéletesség városról-városra! Foo Fighters: Sonic Highways

Tökéletesség városról-városra! Foo Fighters: Sonic Highways

Nov 19

sonichighways1

Dave Grohl és csapata újra egy nagy dobással rukkolt elő. Ahogy már írtuk, új lemezt készített a Foo Fighters, és a folyamatot egy iszonyatosan jó sorozatban be is mutatta. Az album érdekessége, hogy a zenekarnak ez a nyolcadik lemeze, amit nyolc város nyolc stúdiójában rögzítettek, és az említett azonos című sorozat mutatja be a Sonic Highways készítését. Azt hiszem, erre lehet azt mondani, hogy tökéletesen meg van tervezve. Egy iszonyatosan jó marketing fogás, vagy csak tényleg ennyire szereti Dave a zenetörténetet? Ki tudja, a lényeg, hogy a lemez és a sorozat is összességében király lett!

“Fuck you Combichrist” – COMBICHRIST, WILLIAM CONTROL @ A38

“Fuck you Combichrist” – COMBICHRIST, WILLIAM CONTROL @ A38

Nov 19

P1270781

Andy LaPlegua és csapata már sokadik éve teszi tiszteletét kis hazánkban, mi pedig lassan már visszatérő vendégként üdvözölhettük újra a Combichristot hétfő este az A38 színpadán. A közönség sorait szép számmal gyarapították a hazai underground elektronikus stílusok legváltozatosabb megjelenésű képviselői, akik a fekete számtalan árnyalatát magukra öltve készültek az év egyik legnagyobb tombolására.

Tudtad?

Csak a like ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

×