FEZEN 2014 #2 – Tarja hidegen

FEZEN 2014 #2 – Tarja hidegen

Aug 01

NOW_6843

Ma is itt voltunk, jöttünk láttunk, és legyőztük a vihart, mint egy kecskebéka. Végre igazi napos fesztiválnap, ez az ami kell nekünk. A délelőtti semmittevés után már kezdődött is a Fatal Error koncertje, aki esetleg még nem ismerné őket, azoknak nagyon tudom ajánlani. A srácok összekeverik a hard-rock és a hair-metál elemeit és ebből elképesztő mi jön ki.  Amíg ők nyomták a durvulást, addig mellettük az Aurora csinált egy kis laza akusztik mókázást régi klasszikus számaikkal.

Korszakalkotó lemezek: Traffic – Traffic

Korszakalkotó lemezek: Traffic – Traffic

Jul 31

 

A sorozatban magyar zenészekkel/zeneszeretőkkel fogunk végigmenni korszakalkotó, meghatározó lemezeken kortól és stílustól függetlenül. Hosszas fejtörés után szedtük össze a listát, fontossági sorrendet mellőzve, kizárólag a magunk örömére. Ezzel vitatkozni szabad, hátha tanulunk tőletek.

A mai részben Dr. Sándor Tibor írt nekünk a Traffic azonos című, 1968-as lemezéről. Sándor Tibornak „elég volt egyszer jó vételi körülmények között hallgatnia a Szabad Európa Rádió Teenager Party c. műsorát ahhoz, hogy beinduljon.” Hogy mi tette ezt vele?! A Beatles She Loves You című száma 1963 őszén. Azóta tart a zene őrülete, miközben diplomák, kényszer-szabadúszás, 10 év Filmintézeti munka, egyetemi, főiskolai tanárság tarkították életpályáját. Zenéről, filmekről és más dolgokról eddig kétszer írt hosszabb időn át, előbb egy külföldi rádiónak, majd egy rövid életű, itthoni internetes magazinnak, most pedig a NOWmagazinnak mesél…

FEZEN 2014 #1 – Mocskos egy eső volt. HELLYEAH!

FEZEN 2014 #1 – Mocskos egy eső volt. HELLYEAH!

Jul 31

NOW_6425

Megérkeztünk, aztán lendületből harminc fokban sátorállítás. Kábé négy óra körül sikerült meginni az első bemelegítőt. Igaz, nem volt a legjobb, de legalább pénzzel lehetett fizetni, nincs sorban állás, és amit én a legjobban utálok, re-pohár sem. A sörrel lehet nyerni is azt hiszem. Ha tudja valaki mit, akkor szóljon!

Hobo shotgun nélkül – Blue Ruin

Hobo shotgun nélkül – Blue Ruin

Jul 30


Egy szakadt és rozsdálló kék Pontiac tulajdonosa vagy. Ez az egyetlen vagyonod, sőt hivatalosan ez sem a tiéd, de ebben étkezel, élsz, alszol, jó esetben pedig (vagy éppen rosszabban) még a dolgodat is a környékén végzed. Jobb napokon betörsz egy-egy üresen álló házba, hogy végy egy forró fürdőt, majd az ablakon át menekülj el egy szál semmiben a nyaralásból hazaérkező tulajdonosok elől. Majd vissza a jó öreg járgányhoz, ami már évek óta ugyanott áll, a város szélén, egy alig használt bekötőút mellett. Aztán mégis történik valami, ami hirtelen kizökkent a kukázásból. A múltad egy igen sötét része tér vissza hozzád. Azaz inkább te mész elébe. Magadra ismertél? Akkor bizony a Blue Ruin rólad szól.

Az ország legmázlistább fesztiválja – RockPart #4

Az ország legmázlistább fesztiválja – RockPart #4

Jul 29

NOW_5703

Ez a fesztivál is véget ért, azt hiszem nem hiába utaztunk le Balatonszemesre, az utolsó nap is tartogatott nekünk izgalmakat!

Friss klip: Terrible Ted – Singularity (Run With The Hounds)

Friss klip: Terrible Ted – Singularity (Run With The Hounds)

Jul 28

 

Az alig több, mint fél éve összeállt Terrible Ted bemutatkozó videójára bukkantam rá az imént. A Singularity (Run With The Hounds) sodró, nyers és odavág, nem agyal túl semmit. Egyszerűen jó. A zenekar tagjai már mind ismerősek nekünk más bandákból:  Minda Endre énekel (Hangmás), Bajor Ádám (Haunebu, ex-The Moog) és Horváth Zoltán (Broken Cups, Summer Schatzies, Halál Judit) gitározik, Kicsi Sebő (Tumo) basszusgitározik és Fekete Dávid dobol (Broken Cups, Románia). Hallgassuk is meg gyorsan!

“Nem vagyok az a stíluspárti” – Interjú Halász ‘Csiga’ Mátyással

“Nem vagyok az a stíluspárti” – Interjú Halász ‘Csiga’ Mátyással

Jul 28

csigasel

Egy kellemesen fülledt hétfő este az Ellátó kertben szürcsölgettem éppen egy fröccsöt és Csiga alias Halász Mátyás eklektikus portfólióját böngésztem át újra amíg vártam, hogy megérkezzen. A portfólió valóban sokszínű: akad benne gyerekrajzszerű kép, gyönyörűen elkészített realista portré, new school, akvarell, és ami a legjobban tetszett: kubista/dadaista utánérzetű szögletes darabokra osztott színes képek, de erre még visszatérünk. Emberünk ugyanis megérkezett, hatalmas gördeszkával a hóna alatt.

Megint viháncoló tinik voltunk – RockPart #3

Megint viháncoló tinik voltunk – RockPart #3

Jul 27

NOW_5214

Hosszú volt a tegnapi nap, el is elittuk a bor árát, amihez kiváló alapot biztosított a happy metált játszó Freedom call. Fülig érő mosollyal sodródtunk be a Jameson arénába, ahol csak tovább fokozta a boldogságunkat a Prosectra nevű önkéntes tűzoltó és lendületzenekar. Imre Norbiék odatették magukat rendesen, ahogy az utánuk következő Alvin és a Mókusok is, akik még mindig próbálják jóra nevelni a 15 éves lánykákat.

Vasárnapi hidratáló

Vasárnapi hidratáló

Jul 27

vvv2

 

Hű alattvalóink, és mindenki aki épp olvassa a magazint, elkezdjük a vasárnapi másnaposkodást némi zenével. Minden héten bemutatunk nektek négy videót, lesznek benne újak, lehet régebbi is, vagy ahogy kedvünk szottyan. Tudom ajánlani másnaposoknak, későn ébredezőknek, főzéshez, evéshez, vagy csak az idő eltöltésére. Tekerd fel a hangerőt, nyisd ki a szemed, majd mi feldobjuk a napod! Javában tart a RockPart (beszámoló és képes nemsokára), itt járt a Dream Theater, sűrű hétvége volt !

Milyen Magyarország legjobb dobosát birtokolni? – RockPart #2

Milyen Magyarország legjobb dobosát birtokolni? – RockPart #2

Jul 26

NOW_4914

Újabb nap, újabb elhalt agysejtek, de semmi vész, hiszen nem hiába haltak el. A tegnapi délutánt a három somorjai srác indította be a nagyszínpadon, Rómeó elvérzett, az utána következő Road pedig nem hagyta, hogy leüljön a hangulat. Nehéz dolguk volt, ugyanis a másik  nagyszínpadon komoly konkurenciát jelentett nekik a Dorothy, akiket Apey & The Pea követett, amit alaposan végigbólogattunk, derékból. Az éppen eleredő eső sem vette kedvét azoknak, akik a Leander Rising produkciójára voltak kíváncsiak. A srácok annyira belemelegedtek a játékba, hogy a végén felrángatták a színpadra Apeyékat, és klasszikus Pantera számokkal kedveskedtek a nagyérdeműnek.

ROCKPART #1 – Az első nap

ROCKPART #1 – Az első nap

Jul 25

NOW_4455

Túl vagyunk a nulladik napon, ami igazi jóféle alapozás volt. A délutáni melegben játszó bandák (Let the Cigar Die, Bad Taste) szolgáltatták a háttérzenét a megérkeztünk-sörhöz, énekeltek nekünk internetről meg kibírhatatlan főnökökről. Szerencsétekre előbbi van, utóbbi nincs. Őket váltották a nagyszínpadon a szakma klasszikusai, belehallgatunk a Lordba, P.Mobilba és Deák Bill Gyulába. Utóbbiba csak képletesen.

BABEL lemezkritika

BABEL lemezkritika

Jul 25

babel

Ennek a kritikának tízből kilenc és fél szerző a Bábel Tornya címet adta volna, és ez a kötelező szójátékon túl egyébként még indokolt is lenne. Én mindenesetre követem a zenekar példáját és nem adok címet a következő soroknak.

Sörre gyűjtünk!

Támogass minket egy gombnyomással!

×