Milyen Magyarország legjobb dobosát birtokolni?

Milyen Magyarország legjobb dobosát birtokolni?

Jul 26

NOW_4914

Újabb nap, újabb elhalt agysejtek. De semmi vész, hiszen nem hiába haltak el. A tegnapi délutánt a három somorjai srác indította be a nagyszínpadon, Rómeó elvérzett, az utána következő Road pedig nem hagyta, hogy leüljön a hangulat. Nehéz dolguk volt, ugyanis a másik  nagyszínpadon komoly konkurenciát jelentett nekik a Dorothy, akiket Apey & The Pea követett, amit alaposan végigbólogattunk, derékból. Az éppen eleredő eső sem vette kedvét azoknak, akik a Leander Rising produkciójára voltak kíváncsiak. A srácok annyira belemelegedtek a játékba, hogy a végén felrángatták a színpadra Apeyékat, és klasszikus Panthera számokkal kedveskedtek a nagyérdeműnek.

ROCKPART #1 – Az első nap

ROCKPART #1 – Az első nap

Jul 25

NOW_4455

Túl vagyunk az nulladik napon, a tegnapi nap igazi jóféle alapozás volt. A délutáni melegben játszó bandák (let the cigar die, Bad taste) szolgáltatták a háttérzenét a megérkeztünk-sörhöz, énekeltek nekünk internetről meg kibírhatatlan főnökökről, szerencsétekre előbbi van, utóbbi nincs. Őket váltották a nagyszínpadon a szakma klasszikusai, belehallgatunk a Lordba, P.Mobilba és Deák Bill gyulába. Utóbbiba csak képletesen.

BABEL lemezkritika

BABEL lemezkritika

Jul 25

babel

Ennek a kritikának tízből kilenc és fél szerző a Bábel Tornya címet adta volna, és ez a kötelező szójátékon túl egyébként még indokolt is lenne. Én mindenesetre követem a zenekar példáját és nem adok címet a következő soroknak.

Korszakalkotó lemezek: Jimi Hendrix – Band of Gypsys

Korszakalkotó lemezek: Jimi Hendrix – Band of Gypsys

Jul 24

 

A sorozatban magyar zenészekkel/zeneszeretőkkel fogunk végigmenni korszakalkotó, meghatározó lemezeken kortól és stílustól függetlenül. Hosszas fejtörés után szedtük össze a listát, fontossági sorrendet mellőzve, kizárólag a magunk örömére. Ezzel vitatkozni szabad, hátha tanulunk tőletek.

A mai részben Mike Gotthard, az Ocho Macho és a Mooters gitárosa írt nekünk Jimi Hendrix 1970-es  Band of Gypsys című lemezéről.

Bánkitó Fesztivál 2014 – Fejessel a közepébe

Bánkitó Fesztivál 2014 – Fejessel a közepébe

Jul 23

F1100036

“Szakadj ki!” – üzente, szinte parancsolta a Bánkitó fesztivál. Barátnőmmel nagyon rajta voltunk a dolgon, de sajnos csak szombaton tudtunk elszakadni a várostól és az elindulás sem ment olyan gördülékenyen, ahogy azt megálmodtuk. Egy vékony szeletet kaptunk csak a fesztiválból, de a hab a tortáról pont erre került rá.

Brigi #1

Brigi #1

Jul 22

NOW_3485

 

Képek: Zsiga Pál

Faith No More @ Hyde Park, London, 2014.07.04.

Faith No More @ Hyde Park, London, 2014.07.04.

Jul 22

10397204_10152640117669623_288027365348544352_o

A Faith No More egyszer már feloszlott 1998-ban, majd 12 év szünetet követően 2009-ben újra éledt és egy-két év koncertezés után 2012 júliusában ismét elköszöntek a rajongóktól. A tavalyi évben semmi hír nem érkezett a csapatról majd idén a londoni British Summer Time fesztiválsorozat július 4-i napján a Black Sabbath és a Soundgarden előtt bukkant fel a nevük. A koncert előtt se nagyon érkezett túl sok infó, hogy most pontosan hogy is áll a zenekar, mindössze egy újabb lengyel fesztiválkoncert dátuma volt még fix, ezen kívül semmi.

Asian Dub Foundation, vendég: Kerekes Band @ Budapest Park, 2014.07.19.

Asian Dub Foundation, vendég: Kerekes Band @ Budapest Park, 2014.07.19.

Jul 21

A szombat esti kellemes langymelegben közeledünk a Soroksári út felé, ki sörrel, ki pedig még a pénteki esti buli ízével a szájában és maradványaival a fejében. A kapuban meglepetten konstatáljuk, hogy a szokottnál jóval kevesebben iszogatnak a Budapest Park előtti pázsiton. Sebaj, mi egy jó kis rapcore, dub, punk és ragga ízesítésű elektrokoktélra vagyunk hivatalosak estére. Asian Dub Foundation a Budapest Parkban.

Vasárnapi Hidratáló

Vasárnapi Hidratáló

Jul 20

vvv2

Hű alattvalóink, és mindenki aki épp olvassa a magazint, elkezdjük a vasárnapi másnaposkodást némi zenével. Minden héten bemutatunk nektek négy videót, lesznek benne újak, lehet régebbi is, vagy ahogy kedvünk szottyan. Tudom ajánlani másnaposoknak, későn ébredezőknek, főzéshez, evéshez, vagy csak az idő eltöltésére. Tekerd fel a hangerőt, nyisd ki a szemed, majd mi feldobjuk a napod!

Apey and the Pea lemezbemutató, vendég: Grand Mexican Warlock, Néhai Bárány @ A38, 2014.07.18.

Apey and the Pea lemezbemutató, vendég: Grand Mexican Warlock, Néhai Bárány @ A38, 2014.07.18.

Jul 19

NOW_3854

Az ide-oda tolódó Apey and the Pea lemezmegjelenés húzta már az idegeket rendesen. A Hellish, talán címéhez méltóan pokolian várt album lett, és végre tegnap este végighallgathattuk a hajón. Akik pedig előmelegítettek, a nemrégiben lemezzel jelentkező Néhai Bárány és a szintén idei lemezel turnézó Grand Mexican Warlock.

The Southern Oracle, interjú az új lemezről

The Southern Oracle, interjú az új lemezről

Jul 18

NOW_9202

A the Southern Oracle zenekar 2009-ben alakult, mostanáig egy lemezt adtak ki. Volt sok tagcsere meg minden szépség, de idén július 4-én hozták ki második lemezüket [HTH/LTH] címmel. Mi már nagyon vártuk, ugyanis ennek apropójából rendeztek a srácok egy ősbemutatóval összekötött, baráti kis összeröffenést a Robotban, és itt sikerült egy kicsit beszélgetni Kókai Barnabással, a csapat frontemberével az új albumról.

MÉSZISTOCK 2014 beszámoló

MÉSZISTOCK 2014 beszámoló

Jul 18

7IMG_1337

Vagyunk egy páran, akik szeretjük azt érezni, hogy kívülállók vagyunk, akiket nem ragad el a tömeg ízlése. Így aztán maradunk underground, kísérletezünk, kóstolgatunk, méregetünk, paradox módon azonban mégis keressük a helyünk a „rendszerben”. Valami ilyesmi felindulásból döntöttem úgy, hogy három év után újra végigélek egy nem mindennapi fesztivált úgy, ahogy van. Utam Zámolyra vezetett, a nem is oly régen még csak házibuliként működő MésziStockra.

Sörre gyűjtünk!

Támogass minket egy gombnyomással!

×